Jump to content

Nowa metoda: LEKKI TROLING W RZEKACH PSTRĄGOWYCH

Recommended Posts

Posted

Jeśli ktoś jeszcze nie próbował to polecam bardzo skuteczna, wystarczy kajak, najlepiej nieoznakowany wiosło trochę pary w rękach i koniecznie kołowrotek ze zdjęcia, wędka odgrywa mniejsze znaczenie :D

Posted
Już od dawna bawią mnie opisy sprzętu wędkarskiego w tym sklepie, zadziwiające że tak można spartolić tłumaczenie, chyba ze nikt niczego nie tłumaczył tylko radośnie tworzył i wymyślał :mellow:
Posted

:lol:

nad rzekami pstrągowymi na Lubelszczyźnie bywałem regularnie do maja, ale pech chciał, że żadnego trolingowca nie spotkałem :unsure:

kto wie może u nas są sami niedouczeni wędkarze...

w każdym razie będę ich nadal usilnie wypatrywał <_<

pzdr

Grzecho

Posted

prawdopodobnie tlumaczenie jest z niemieckiego ... robi sie taki montaz na dlugasna wedke z kula wodna (albo podobnym splawikiem) i potem wypuszcza sie to z nurtem lub idzie w pewnej odleglosci od brzegu i ciagnie za soba ... nazywa sie to schleppen, co tlumacze slownikowcy przekladaja na trolling ...

ewentualnie chodzilo o trotting i ktos mial lekkiego stegalenika ... eeehm ... legastenika :D

Posted
nie wiem czy to tłumaczenie z niemieckiego ale cały opis sprzętu jest skopany i absurdalnie zamotany.
  • 2 weeks later...
Posted

W tym sklepie na D fajne są woblery, na każdym zanęta na sandacza :mellow:

a w innym sklepie bat był podpisany - wędka bezprzewodowa