Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łowi ktoś coś w tej kawie z mlekiem ? Warto jeszcze się wybrać na Wisełkę, czy raczej na Narew, gdzie woda niższa?

Pzdr,

Krąpiu

Opublikowano
ja wczoraj byłem troszke w górę od warszawy to woda rosła w oczach:P wodą płynęło mnóstwo syfu, trawy, piana, drzewa itd.. ale o dziwo boleniom to nie przeszkadzało.. jeszcze takiego gotowania się wody nie widziałem.. waliły w wodę pod brzegiem, i dalej w nurcie.. jednak mi początkującemu nie udało się ich przekonać.. ale pięknych ataków pod nogami naoglądałem się mnóstwo
Opublikowano
Takich przyborow zaliczyłem kilkanascie. Stary, na ryby chadza sie zawsze, bo warto. Trzeba tylko wydumac gdzie postawic przynete gdy na wodowskazie ,, x ,, jest tyle i tyle cm. Połamania...
Opublikowano

Na Odrze w centrum Wrocka w piątek też szalały Bolenie mimo idącej mętnej wody. Szkoda, tylko że byłem bez kija. :unsure:

Orion

Opublikowano
Zgadza się bolenie szaleją w centrum Wrocławia na odrze, łapią je na małe kopytka przy mnie wyciagnięto 2. Ale woda gotuje się teraz od bolków.
Opublikowano

Zgadza się bolenie szaleją w centrum Wrocławia na odrze, łapią je na małe kopytka przy mnie wyciagnięto 2. Ale woda gotuje się teraz od bolków.

A to niespodzianka ;) Czy pokazywały się bolki na powierzchni?

Opublikowano

W literaturze często pisze się o łowieniu boleni i kleni na wysokiej wodzie przy trawach na wewnętrznym łuku rzeki (małe woblerki prowadzone pod prąd tuż przy brzegu gdzie podobno ryby chowają się przed silnym prądem).

Proszę o informacje czy w takiej wodzie jak jest teraz (wysoka i mętna) ktoś rzeczywiście miał sukcesy (np. na Odrze) łowiąc jak na wstępie?