Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znalazłem na forum wątku dotyczącego Narwi a mam dla Was informację, od której warto chyba go zacząć ;) A tak poza tym, w okolicach Pułtuska Narew już po odwilży, nie ma nawet kry na rzece i przy brzegach.

Jeżeli przegapiłem gdzieś wątek to proszę o przekierowanie posta/postu  :wacko:

post-50550-0-68306400-1418244973_thumb.jpg

• Like 3
Opublikowano

Eee, ja tam nie narzekam, szczególnie jeśli chodzi o ten rok- tyle że swoje trzeba wydreptać po samej rzece, starorzeczach i jeszcze paru innych miejscach. Chociaż rzeczywiście była i dalej jest niska woda. 

Opublikowano

W tym sezonie niestety Narew pod względem wyników bije na głowę Wisłę (generalnie wolę łowić na Wiśle). Jest tylko mniej bolenia i suma, przynajmniej na odcinku na którym łowię.

Opublikowano (edytowane)

Hej. Fajnie że temat powstał bo właśnie tego mi tu brakowało :)

Jeśli chodzi o moje wyniki na Narwi w tym roku to naprawde cienko.... jednak rzeka naprawde bardzo ciekawa i bardzo lubie tam wracać....

Chciałbym również Was zapytać o Kanał płynący w Pułtusku, wiele razy przejeżdżałem obok tego kanału i zastanawiam się czy tam można łowić? Kilka razy widziałem jakiś dziadków z spławikami więc nie jestem do końca pewien... Jaka jest średnia głębokość tego kanału?

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Tszonek
Opublikowano

Nie znalazłem na forum wątku dotyczącego Narwi a mam dla Was informację, od której warto chyba go zacząć ;) A tak poza tym, w okolicach Pułtuska Narew już po odwilży, nie ma nawet kry na rzece i przy brzegach.

Jeżeli przegapiłem gdzieś wątek to proszę o przekierowanie posta/postu  :wacko:

http://jerkbait.pl/public/style_images/tctc91_simplify/attachicon.gif10565008_1505323173073975_1416917621518776356_n.jpg

Jest taki temat na Forum.

Co prawda dedykowany górnej Narwi ,ale wpisy są z różnych odcinków.

http://jerkbait.pl/topic/4705-górna-narew/?hl=%2Bg%C3%B3rna+%2Bnarew

Jeżeli moderator zdecyduje że można połaczyć,to będzie łatwiej i bardziej czytelnie.

Pozdrawiam Tomi B)

Opublikowano

Piter, dobra robota z tematem.

Mam nadzieję, że skończy się akcja która wymusza operata rybackiego na wodach.

Jak będą zarybiać w końcu zbiorniki i korzystać z nich naprzemiennie co roku, to populacja ryb powinna się poprawić

Opublikowano
Na kanałku można łowić jest to woda PZW (chyba Ciechanów). Średnia głębokość to ok 2m, zbiornik ma kilka odnóg, są 3 śluzy i 4-5 mostów. Jeżeli chodzi o rybostan mięsożerny to pełen przekrój w zależności od odcinka. Ostatnimi laty jest sporo boleni ale cwane jak cholera- nie słyszałem żeby na kanale ktoś trafił.
  • Like 1
Opublikowano

A'propos kanałku zdjęcie z przed kilku dni. Jak Narew też już się nabył zamarznięty... i ta magia :)

post-50550-0-44883600-1418311241_thumb.jpg

• Like 1
Opublikowano

Mimo, że mazowiecką Narew mam pod samym nosem rzadko się tam wybieram. Jakoś częściej wybieram Wisłę. W sierpniu odwiedziłem jednak Narew na odcinku podlaskim jakieś 30km od Siemianówki. Piękna nizinna rzeka wijąca się i leniwie płynąca przez kilometry łąk i pól. Naprawdę byłem zauroczony. Woda do pasa w najgłębszym miejscu, bardzo przejrzysta. Dla zobrazowania dwa zdjęcia.

post-52418-0-47896800-1418323216_thumb.jpg

post-52418-0-99395400-1418323223_thumb.jpg

• Like 1
Opublikowano

Na kanałku można łowić jest to woda PZW (chyba Ciechanów). Średnia głębokość to ok 2m, zbiornik ma kilka odnóg, są 3 śluzy i 4-5 mostów. Jeżeli chodzi o rybostan mięsożerny to pełen przekrój w zależności od odcinka. Ostatnimi laty jest sporo boleni ale cwane jak cholera- nie słyszałem żeby na kanale ktoś trafił.

Dzięki wielkie za info :) na wiosne napewno rusze ze spławikiem w te rejony bo wygląda mi ten kanałem typowo płociowo :)

A'propos kanałku zdjęcie z przed kilku dni. Jak Narew też już się nabył zamarznięty... i ta magia :)

http://jerkbait.pl/public/style_images/tctc91_simplify/attachicon.gifDSC_0684.JPG

Uwielbiam taki klimat :)

Opublikowano (edytowane)

Widok na świeżo poprawiony wał i nową śluzę (widoczny tylko przyczółek) na kanałku (przy Domu Polonii), zdjęcie robione z okna nieistniejącego już domu przy ul. Szkolnej 1.(ok.1970 r.)

post-47769-0-47165900-1418371155_thumb.jpg

Edytowane przez slawek_2348
  • Like 2
Opublikowano

Co tu dużo mówić, piękna rzeka  :) . Łowię na środkowej i górnej Narwi, zupełnie inny charakter. I te wredne boleniska przez duze "B" achhhh  <_<  ...

Opublikowano

Rzeka bardzo malownicza a jak jest z rybami ?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam wszystkich. Łowię dość często na odcinku dzierżawionym przez GRŁ Łomża, od Wizny do Nowogrodu. Rzeka przepiękna, dzika, meandrująca, z naprawdę sporym potencjałem. Rybostan jak na tą chwilę dość ubogi. Bolączką jest silne kłusownictwo, mięsiarstwo. Brak również dobrej woli ze strony dierżawcy.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam wszystkich. Łowię dość często na odcinku dzierżawionym przez GRŁ Łomża, od Wizny do Nowogrodu. Rzeka przepiękna, dzika, meandrująca, z naprawdę sporym potencjałem. Rybostan jak na tą chwilę dość ubogi. Bolączką jest silne kłusownictwo, mięsiarstwo. Brak również dobrej woli ze strony dierżawcy.

Pozdrawiam.

Witam. cheli coś więcej wiesz o tym dzierżawcy z odcinka narwi na wysokości wizny, bo też tam łowię i tyle się strasznych rzeczy dowiedziałem o  nim od tubylców, że szok. Rozmawiałem niedawno ze starszym wędkarzem który spędza tam większość swojego czasu i opowiedział tyle przykrych rzeczy, a to że stawia siatki po sto metrów w miejscach gdzie jest to raczej zabronione i robi to na dodatek w okresach kiedy siatek stawiać nie można. Opowiadał, że wiosną postawił kilkanaście siatek na pięknym starorzęczu i wyłowił kilkaset kilo ryby, opowiadał o pięknych prawie 50cm płociach, wielkich jaziach i kleniach, szczupakach i sandaczach. Powiedział jeszcze coś takiego,że między postawionym siatkami pływał z agregatem i te ryby co nie wpadły w siatkę wyławiał prądem, aż się wierzyć nie chce, a najgorsze to, że robił to z policją. Opowiadał, że jak mu zwrócił uwagę to  tak go zmieszał z błotem ,że już się nie odzywał. Mówił, że tam jest trzech dzierżawców i mają kilka sklepów z rybami a skąd biorą ryby to wiadomo. To że jest z roku na rok gorzej z rybostanem to fakt bo sam to odczuwam a jeżdżę pewnie już tam ze 20lat Za każdym razem zastanawia mnie to jak można dać w dzierżawę państwową rzekę osobom prywatnym które zawsze będą miały głęboko w d... wędkarzy a raczej bedą dbały o własny interes. Jeżeli ktoś coś więcej wie na temat tego odcinka narwi (okolice wizny od miejsca gdzie wpada Biebrza) to chętnie porozmawiam. 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Przerażające rzeczy nam tu opisujesz :(

Nie wiedziałem, że rzeki dzierżawcy też niszczą, bo na jeziorach z tym się już spotkałem :(

Opublikowano

Niestety drogi Mariuszu to jest straszne i co gorsze, to co roku słyszę, że już w przyszłym nie dostaną dzierżawy a i tak jest bez zmian. Jaki argument mają ci ludzie skoro od kilkunastu lat dostają taki piękny odcinek narwi "na własność" gdzie jest związek wędkarski i inne instytucje odpowiedzialne za taki stan rzeczy.Do kogo się zwrócić, żeby to zmienić jeżeli  w ogóle da się to zmienić, "zapodałbym" to na policję ale wiadomo, że to  nic nie da . :angry:

Opublikowano

Ten "Pan" dzierżawi Narew tyle lat to ma wszystkich owiniętych w.. , takiego udupić to trzeba mocnych dowodów... , także słyszałem o tym procederze,o tym gada chyba każdy tubylec, który interesuje się tematem rzeki, i co z tego??