Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozwoliłem sobie założyć nowy temat, jako ze sprawa jest ważna.

Mam możliwość zaołżenia stowarzyszenia z pomocą WŚ i WWF, jednak potrzebne jest do tego min. 15 osob. Na dzien dzisiejszy jest juz grupa osob chetnych cos zrobic pozytecznego naszej rzece Chetnych do przystapienia do Towarzystwa prosze o deklaracje takiej checi i podanie jakiegos kontaktu na PW lub email jacek_duszynski@wp.pl

Mam nadzieje, ze wspolnie cos uda nam sie osiagnac.

Jako Towarzystwo możemy przypilnowac naszej rzeki zadbac o jej stan, bo jak wszyscy wiemy jest o co dbac.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam możliwość zaołżenia stowarzyszenia

Każdy ma taką możliwość... Przejrzyj ustawę o stowarzyszeniach, zaproponuj statut..

I przede wszystkim odpowiedz sobie na pytanie, co daje Ci stowarzyszenie, czego nie możesz jako osoba fizyczna zrobić wspólnie z kolegami?? Przypilnować rzeki czy zadać o jej stan możesz bez stowarzyszenia...

Opublikowano

Stowarzyszenie daje wieksze mozliwosci prawne. A statut juz wlasciwie jest.

Nie pytam co moge zrobic sam z kolegami, pytam kto chce cos zrobic w ramach Towarzystwa.

Opublikowano

Każdy ma taką możliwość...

Tylko nikomu się nie chce a jak ktoś chce to znajdzie się ktoś kto spyta a po co?

Warto coś takiego tworzyć m.in. po to by zapoznać nowych ludzi którzy się kręcą wokół jednej, ważnej sprawy, którym zależy. Im więcej tym lepiej. Ciężko się przyłączyć do obcych ludzi którzy coś tam robią, człowiek ich nie zna i jest na ogół nieśmiały. Do towarzystwa można się przyłączyć, jest łatwiej wejść w to wszystko, poznać drugiego człowiek który myśli podobnie.

Tak jak widzę na wodą - są koledzy wędkarze i tacy bardziej znani Tobie a co do posprzątania nad wodą (przynajmniej) nikt nie chce się przyłączyć. Większość woli brać bo myśli, że wystarczy jedynie to co wpłacają do PZW, wtedy mogą wszystko a nie muszą nic.

Pozdr.

Salmo

• 1 miesiąc temu...