Skocz do zawartości

Używany Shimano Stradic 1000FE-warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam okazję nabyć, za niewielkie pieniążki, tytułowego Stradica i zastanawiam się czy ten kołowrotek będzie odpowiedni do wędki na jazio-klenie(Batson ist1142f,2.9m,4-10gr).Czy nie będzie za delikatny.Zastanawia mnie też wiek tego kołowrotka(2001r.),trochę stary, ale podobno w b.dobrym stanie technicznym,zadbany i używany tylko i wyłącznie przez 4 sezony do paproszków.Czy warto?Cena ok.200zł.

Pozdrawiam!

Opublikowano

... do wędki może być przy mały... ale i tak warto, jak najbardziej warto. To sprawdzony Japaniec:-).

Opublikowano
Mam taki zestawik.Kijek ist1141f kupiony od Le Froga ;) ,i stradic 1000fh od Patu ;) Codziennie uzywany na Wkrze i 2 razy w tygodniu na Wisle.Dla mnie ideal,wielkosc 2000 nie wywazy ci kijka,1000 jest w sam raz.
Opublikowano
I wcale nie za delikatny zestaw,kleni 40 stakow masa i rapa 76cm moze z poltorej minuty,a moze i nie.Ten kijek nie pozwala wlaczyc hamulca.
Opublikowano
Ja bym nic nie poprawial.Wracajac do wielkosci,podstawa to wlasciwe proporcje,we wszystkim.w koncu na codzien z jakimi rybami sie zmagamy,jak czytam....te potezne uderzenia,lub kopniecia ;) Kurde na karpie zakladaja przypon 0,16 a my betoniary do delikatnych wedek ;)
Opublikowano
Właśnie trzymam swój nowy nabytek,Shimano Stradic 1000fe,kołowrotek z przełomu2001/2002r,w komplecie 3 szpule,wszystko Japan,zapłaciłem 200zł.I jestem nieżle zaskoczony tym jak ta maszynka działa.0 luzów i praca jak w nowym kołowrotku.Mój roczny Team Dragon 920 przy nim to traktor.Nie spodziewałem się że tak stary kołowrotek może zachować tak dobrą formę.Polecam wszystkim i pozdrawiam!
Opublikowano

Najważniejsze że nie wypadają! :)A tak na poważnie to naprawdę jestem bardzo zaskoczony.A kolega ma jeszcze w szafie Stradica Aero 2000 Japan z 99r,troszę starsza konstrukcja.Zastanawiam się czy go też nie wydębić... :D

Pozdrawiam!