Jeszcze ani jedna wędka nie została sprzedana na tych nowych blankach, a już sporo ludzi martwi sie gwarancją. Ja mam nadzieje że te blanki będą niezniszczalne i ta cała gadka pójdzie w niepamięć Brawa dla FishingArt za tak duże przedsięwzięcie. Trzymam kciuki
FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa
#381 OFFLINE
Napisano 20 luty 2013 - 16:23
#382 OFFLINE
Napisano 20 luty 2013 - 17:28
Jestem ciekaw, czym będziemy się fascynować za 5 miesięcy
#383 OFFLINE
Napisano 20 luty 2013 - 18:13
Tak se myślę że jeżeli np.seria Blaas F będzie trzymała standard takiego np.batsona RX7 to te blanki nieźle namieszają na lokalnym rynku...
#384 OFFLINE
Napisano 20 luty 2013 - 18:27
Jestem ciekaw, czym będziemy się fascynować za 5 miesięcy
miejmy nadzieję, że znów rybami
- Guzu lubi to
#385 OFFLINE
Napisano 20 luty 2013 - 19:19
Tak se myślę że jeżeli np.seria Blaas F będzie trzymała standard takiego np.batsona RX7 to te blanki nieźle namieszają na lokalnym rynku...
Myślę, że będzie trzymać standard i nie wiem czy do avida nie będzie im bliżej .
Użytkownik Jozi edytował ten post 20 luty 2013 - 19:29
#386 OFFLINE
Napisano 20 luty 2013 - 19:42
Ciekawe w takim wypadku, jak sprawowałby się SLF10010-2 jako rzeczny, kleniowo, ale i na lekko boleniowy uniwersał. Jakie uzbrojenie, żeby "na dole" było w porządku(do miotania niewielkich wabików-jak przy tej długości będzie się giął) i czy wystarczyłoby mu mocy i nie ugiął by się zbyt głęboko np. pod boleniowym(choć Guzu pewnie napisze pstrągowym ) Spiritem 9 S.
Ewentualnie SLXF10010-2- a może właśnie ten głównie??
jak ten kijek będzie się sprawował poniżej, lub ogólnie w okolicy dolnej granicy cw.(skoro opisany jako XF)
Pozdrówka
Kamil
#387 OFFLINE
Napisano 20 luty 2013 - 19:46
WSzystko wyjdzie w praniu, jak zwykle na sucho nic nie wiadomo, póki ktoś nie zaryzykuje i uzbroi.
- mdarek lubi to
#388 OFFLINE
Napisano 20 luty 2013 - 20:06
Lokalny rynek to się zapcha w pierwszym roku działalności, na mój gust to inna skala przedsięwzięcia...
#389 OFFLINE
Napisano 20 luty 2013 - 20:51
Mój się już zbroi.Taki budżetowy na Klenie i Jazie 3-10g.
#390 OFFLINE
Napisano 20 luty 2013 - 21:41
Lokalny rynek to się zapcha w pierwszym roku działalności, na mój gust to inna skala przedsięwzięcia...
Na mój gust to skala oczekiwań jest tak wielka, że - choćby były wyjątkowo udane - blanki z Krakowa nie mają najmniejszych szans im sprostać
- Guzu, pitt i Bujo lubią to
#391 OFFLINE
Napisano 21 luty 2013 - 21:28
Widział ktoś te blanki ? Może ktoś je już dotykał ?
Podobno wędki na tych blankach były testowane .
To znaczy że istnieją nie tylko w internecie.
Może ktoś wtajemniczony podzieli się jakimiś spostrzeżeniami .?
#392 OFFLINE
Napisano 21 luty 2013 - 21:33
Jak narazie znalazłem tylko to co poniżej, opinię Łukasza uważam za wiarygodną.
http://flyfishing.pl...=36984&offset=0
A tu oferta -nie wiem czy był juz link:
Gabryś
#393 OFFLINE
Napisano 21 luty 2013 - 22:16
Odliczanie....
W przyszłym tygodniu będę miał. Jakiś teścik na szybko powinien się udać o ile smary w młynkach nie zamarzna a linki nie zmienią się w drut po ataku zimy. Po zabawie Z MHX-ami które mile mnie zaskoczyły w kilku przypadkach przyznam że łapki swędzą po rozmowie z Krzysztofem. Sporo jest blanków o mocach, długościach, składzie nie do znalezienia w ofercie innych firm w ,,ludzkich" kwotach.
#394 OFFLINE
Napisano 21 luty 2013 - 23:09
Wątek o niereformowalnych sprzedawcach , w temacie FishingArt . Brawo ! Tomy kiedy spodziewasz się tego kijka na kleniojazie?
Do 2tygodni.Zbroimy w spirali.Kolorki-blank biały,omotki białe z czerwonymi tipsami,przelotki w srebrnych ramkach/wkłady Zirconia,Uchwyt ACS 16,rękojeść czarna pianka z czerwonymi pierścionkami.Sparowany będzie z Chronarchem 51 który jest też biały a po moim tuningu z czerwonymi dodatkami.Mogłem coś popieprzyć w opisie bo mi te nazwy nie wchodzą jakoś.Potem płacę kartę i choćby było 20 na minusie ruszam.Ja w P.Krzyśka wieżę i myślę że mu się uda z pożytkiem dla wszystkich.
Użytkownik Tomy edytował ten post 21 luty 2013 - 23:11
#395 OFFLINE
Napisano 21 luty 2013 - 23:31
Super że biały blank. Ja też wierzę w Pana Zielińskiego i mocno trzymam kciuki
#396 OFFLINE
Napisano 21 luty 2013 - 23:42
Trzymam kciuki. Najbardziej cieszy mnie, że to myśl i produkcja rodzima. Takich lokalnych manufaktur na świecie jest wiele i radzą sobie, więc o jakość czy sprostanie oczekiwaniom bym się nie martwił.
#397 OFFLINE
Napisano 22 luty 2013 - 18:58
Odbierając dzisiaj kij w Krakowie (szklak), miałem okazję pomachać kilkunastoma blankami z bieżącej produkcji Fishing Art. Jedno co się ciśnie na usta - duża różnorodność. Po godzinie miałem dość. Były to blanki testowe więc bez miłosierdzia przy gięciu. Łapa bolała - parabole, elipsy, raz wysmyknięcie szczytówki z rąk Krzyśka i ostry strzał w sufit. Konsternacja, myślę sobie pękł, gdzie tam cały i zdrowy wylądował w stojaku. Na blankach się nie znam, tyle co przed zbrojeniem oceniam przydatność i widzę gotowy kij. Tak i tutaj, pomacałem, odłożyłem, pokiwałem głową - fajne. Jak by mi ktoś ustawił Restaffine, CTS i te obecne, nie odróżnię za cholerę. W tej mnogości dwa króciaki do lekkich zastosowań przykuły moją uwagę. Widziałem je jako gotowce pod sandacza na łódkę, to właśnie jeden z nich walnął w sufit. Do tej pory jestem zaskoczony, że taki "szlag" i cały. Był szybki, wyczynowa szpada, pod obciążeniem piękna parabola. Z muchowych przyciągał uwagę 11', #4 do nimfy. Zapamiętałem jeszcze 10' w dwu składzie do 45 gram, byłby z niego dobry kij na trocie i duże rzeki. Innymi słowy - zawrót głowy. Może ktoś inny bardziej precyzyjnie to opisze podczas swojej wizyty w Krakowie. Dla mnie za dużo tego dobrego... Acha, jeszcze jedno - miałem w ręce długaśny blank, widziałem go jako armatę na zaporówkę z brzegu. Macham sobie, mówię ok..., za chwilę słyszę "niskobudżetowy", że co pytam, cena dobra - pada odpowiedź. Pytam ile - 380,00... Zostałem z bananem na twarzy...
#398 OFFLINE
Napisano 22 luty 2013 - 19:20
Jakie parametry miał ten długaśny niskobudżetowy blank, chodzi o długość i ciężar wyrzutu?
#399 OFFLINE
Napisano 22 luty 2013 - 19:26
Witam.
Z tych nowosci koledzy co byście polecili w długości w przedziale 220-240cm do 60gram wyrzutu i mocy 20-25lb.
Akcja fast lub x-fast.
Użytkownik Karol Krause edytował ten post 22 luty 2013 - 19:27
#400 OFFLINE
Napisano 22 luty 2013 - 19:29
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, pracownia, fishing art, blank
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych