FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa
#1741 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2017 - 21:33
Wręcz fascynująca jest ta kolorystka foregripu na dolnej fotce.
Czad
- Andrzej Stanek lubi to
#1742 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2017 - 21:47
Wyrazniej widac kolowrotek niż wędkę Oczywiście zdjęcia perfecto
Eee no co Ty, źle patrzysz. Intencją moją było pokazanie insertu, drewienka. Chłopcy w Krakowie mocno się postarali. Blank każdy zna, przelotki są w katalogach a uchwyt to dla mnie najważniejszy detal. Drewienko w dotyku i naocznie sprawia bardzo pozytywne wrażenie, raz złapiesz kij i trudno go oderwać. Stella znalazła się tam przypadkowo... Jest to trzeci mój Kraag, bardzo dobry produkt. Obecnie w podobnym stylu powstaje muchówka IGNIS #8 9'6" która zastąpi SAGE Xi3.
#1743 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2017 - 23:10
może ktoś ma jakieś konkrety o serii krag elite?
#1744 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2017 - 13:53
Czy może ktoś posiada kij na blanku Kraag F Nano SKF 767-2N i opisze pokrótce z jakimi przynętami najlepiej współpracuje (głównie chodzi mi o okonie na gumy)?
#1745 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2017 - 14:08
może ktoś ma jakieś konkrety o serii krag elite?
A cos takiego jest?
#1746 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2017 - 14:27
Ma być seria Kraag Elite, niedługo coś chyba będzie opisane przez bb custom rods
#1747 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2017 - 14:56
Ma być seria Kraag Elite, niedługo coś chyba będzie opisane przez bb custom rods
Dla nich specjalnie czy nowe ogolnie dostepne blanki?
Nic, poczekamy jak FA cos wiecej pokaze na stronce.
#1748 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2017 - 18:13
Na pewno mnożenie w nieskończoność modeli/ modułów/ wersji/ wykończeń/ domieszek/ żywic i mat sprawia że każdy znajdzie Coś dla siebie.
Pozdrawiam
- wojciiech lubi to
#1749 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2017 - 19:10
Fajnie jak będą serie blanków dedykowanych tylko jednej pracowni...
Na pewno mnożenie w nieskończoność modeli/ modułów/ wersji/ wykończeń/ domieszek/ żywic i mat sprawia że każdy znajdzie Coś dla siebie.
Pozdrawiam
Guzu, nikt nie powiedzial ze beda. Zadalem tylko pytanie
No chyba ze masz jakies inne info
#1750 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2017 - 19:11
Guzu, nikt nie powiedzial ze beda. Zadalem tylko pytanie
No chyba ze masz jakies inne info
Info nie mam zadnego
Ale jeslibym jakies info mial, to oczywiscie dam znac
- Del Toro lubi to
#1751 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2017 - 13:26
Odnośnie blanków Kraag Elite, to wkleję kilka słów Bartka Burskiego na ten temat
"Seria Kraag Elite wyszła z mojego zapotrzebowania i sugestii, ale konstrukcje perfekcyjnie stworzył FishingArt jakbyśmy myśleli o tym samym. Blanki będą jednoczęściowe, oferowane w mocach 12, 16 i 20lb.
Blanki bardzo szybkie, bardzo sprężyste, o bardzo dużym przyroście mocy od połowy blanku. Dość smukła szczytówka jak na te moce ma pozwalać schodzić dość nisko z cw, a mocny dół podnosić górne cw przy głębokim ładowaniu. Przykładowo model 20lb pozwala na łowienie Westinem 22cm (80gr) lub Sliderem 12 jednocześnie dając możliwość podania gumy 4-5" na gołym offsecie lub 4-5" twitchbaita. Krótkie modele są idealne do verticala (6'). Sprawdzą się jako wędki na trudne łowiska, gdzie liczy się celny rzut, precyzyjne prowadzenie i szybki hol (okazało się jednak, że łowi się tym fenomenalnie w każdych warunkach ).
Do szukania zmusiło mnie tegoroczne wiosenne łowienie szczupaków. Ryby reagowały tylko na małe, lekkie przynęty, ale stały na wodzie max 0,5m, za pasem trzcin i wymagały szybkiego wyrwania na czystą wodę, a nie jest to łatwe jak ryba ma 90-110cm. Blanki, których parametry rzutowe były odpowiednie do warunków (M1 17lb, Blaas 17lb, Kraag 16lb), nie dawały rady z silnym holem, brakowało mocy. Podobnie sytuacja będzie się miała w trudnych łowiskach sandaczowych, z których momentalnie trzeba rybę poderwać.
Pracą przypominają trochę SCV XF z STC (ale lepiej holują, mają szybszą progresję ugięcia) a trochę castingowe blanki z brązowych SCV"
Trochę już obłowiliśmy najmocniejszą 20lb wersję, kilka wędek na tym blanku też już łowi w Polsce. Na seryjne wersje 12 i 16lb z niecierpliwością czekamy
#1752 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2017 - 13:41
Aha, czyli zwykly Kraag z dowinieta mata w dolniku, cos w stylu blankow Loomisa dla FC
#1753 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2017 - 18:07
Miałem okazje polowic 20lb wedka i faktycznie jest bardzo podobna do StC Elite, czuła w szczycie i pancerna w dole (stad tez robocza nazwa Kraag Elite). Mega uniwersalny blank pod duze lekkie przynety, jak i zdecydowanie cięższe wabie, z mocą w dole na dość forsowny i ostry hol w ciężkich warunkach.
Blanki będą ogólnodostępne w sprzedaży, wiec nie są to modele robione tylko dla jednej pracowni.
#1754 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2017 - 18:10
No to zobaczymy jak sie pojawia w takim razie.
#1755 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2017 - 20:06
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
#1756 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2017 - 01:00
Pancerny w dole stc to są sc4 . Elitka jest bardziej podatna na pracę dolnika. I powyższy opis blanku fa elite pasuje właśnie bardziej do sc4
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
Nie mogę poprawić to se zacytuję i sprostuję . Chodzi mi o serię blanków spinningowych Legend Tournament . Kasta z tej serii nigdy nie miałem przyjemności wyginać .
#1757 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2017 - 08:34
Nie mogę poprawić to se zacytuję i sprostuję . Chodzi mi o serię blanków spinningowych Legend Tournament . Kasta z tej serii nigdy nie miałem przyjemności wyginać .
Najpopularniejsze z tej serii to sandaczowe xf .
Ale to nie całość oferty spiningowych sc4
Były poppingi, są crankbaity, jest dwuczęściowy 8 stóp do driftu...
Nie wszystkie pasują do tej historii tu omawianej
- gulf i kotwitz lubią to
#1758 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2017 - 08:41
#1759 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2017 - 08:55
Najpopularniejsze z tej serii to sandaczowe xf .
Głównie bassowe. Seria walleye zachowuje się już inaczej.
- Guzu lubi to
#1760 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2017 - 11:43
Blanki bazuja na mandrelu Kraaga F, a finalnie sa znacznie szybsze od Kraaga XF. Zmienione sa moduly i ilosci materialow w poszczegolnych sekcjach.
I pewnie produkowane w technologi nano ?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, pracownia, fishing art, blank
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych