ichtiolog Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Koledzy mam pytanie czy ktoś z Was orientuje się jakie mogą być przyczyny zmniejszenia mocy wysyłanego przez przetwornik sygnału? Nie jest to wina akumulatora bo to sprawdziłem. Kiedyś wystarczyło żebym ustawił czułość na 50% a teraz na 100% przy głębokości ok. 12 m jest już bardzo słaby odczyt dna.
mifek Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 a moze zamiast dna masz po prostu zawiesine mulu, syfu i innego brudu pod ktora gdzies gleboko dopiero jest to wlasciwe dno? sprawdzales w roznych miejscach?? tam gdzie wiesz na pewno ze jest twarde dno?
Kuba Standera Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Ew czy nie masz uszkodzonego, porysowanego albo pękniętego przetwornika?? Wiem że to łopatologia, ale sam się czasem łapię na prostych rzeczach. Zaśniedziałe styki na wejściu w echo etc..
ichtiolog Opublikowano 21 Września 2009 Autor Opublikowano 21 Września 2009 Echosondę użytkuję nie od dziś i taka ewentualność nie wchodzi w rachubę. Z jakiegoś powodu sygnał wychodzący z przetwornika jest bardzo słaby. Kiedyś po przyłożeniu ręki do pracującego w wodzie przetwornika były mocno wyczuwalne charakterystyczne pyknięcia, a teraz nie.
Kuba Standera Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Może spróbuj zobaczyć czy producent ma swoje forum FAQ ew forum prywatne fanów marki. Kiedyś miałem spory problem z łukiem i napisałem do producenta - PSE-odpisali szybko i problem rozwiązany!
witek Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 Po prostu przetwornik się skończył. A że to część nierozbieralna więc musisz kupić nowy. Przechodziłem przez to i miałem dokładnie te same objawy.
ichtiolog Opublikowano 22 Września 2009 Autor Opublikowano 22 Września 2009 a czy w kolegi echosondzie też występowały takie objawy jak: chwilowe samoczynne zatrzymywanie obrazu zamarzanie?
witek Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 Występowały. Również był objaw zawieszania sondy lub blaknięcia obrazu mimo naładowanego akumulatora. Wszystko wróciło do normy na nowym przetworniku.
ichtiolog Opublikowano 23 Września 2009 Autor Opublikowano 23 Września 2009 no to wszystko jasne czeka mnie zakup nowego przetwornika, tylko ciekawe czy dostanę do tego modelu. Gdzie kolega kupił nowy przetwornik?
witek Opublikowano 23 Września 2009 Opublikowano 23 Września 2009 TU Ale czasami lepiej kupić nową sondę bo przetwornik może stanowić połowę ceny...
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2009 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Witam ! Możesz spróbować na E-bay dokupić nowy za parę dolarów plus koszt wysyłki. Czasami warto poszukać. Pozdrawiam Outsiderwww.fishingclub.euwww.rybieeldorado.com
Rekomendowane odpowiedzi