Skocz do zawartości

Kamizelka Simms Freestone Vest Gunmetal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Noszę się z zamiarem kupna tej kamizelki, wiem, że firma i jakość jest super, tylko mam pytanko do użytkowników tej kamizelki.

Nie wiem jaki rozmiar wybrać, niestety muszę kupić w ciemno przez internet, może podam dane : wzrost 175cm , obwód w pasie 86cm.

Rozmiarowo wypada chyba M, ale wolę zapytać czy wypadają rozmiarowo większe czy mniejsze?

http://www.taimen.com/mt/product_info.php?cPath=65_82&pr oducts_id=5275

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Maciej :D

Opublikowano

Popytaj Wilka w sklepie dziewczyny też CI mniej więcej doradzą.

Nie masz złotego środka bo jak zimno musisz się grubiej ubrać i wtedy jest problem bo za ciasna a w lecie na cienką koszulkę jest za luźna. Nie da rady o każdej porze roku wyglądać jak modelka.Mam takową simsówkę ale w lepszej wersji bo ma kryte patki z grubą żyłą do wieszania nożczek i obcinacza.

Opublikowano
Ja przy wzroscie 179cm i obwód w klatce 91cm zakupilem rozmair M tylko ze mam Simms G3 Vest wiec nie wiem czy to bedzie wielka róznica. Kamizelka jest rozmarowo ok. Zarówno w podkoszulku jak i na gruby Windstoper
Opublikowano

A jak z wielkością kieszeni? Czy są dostosowane do rozmiarów pudełek spinningowych? Sam noszę się z zamiarem zakupu porządnej kamizelki.

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

A jak z wielkością kieszeni? Czy są dostosowane do rozmiarów pudełek spinningowych? Sam noszę się z zamiarem zakupu porządnej kamizelki.

Pozdrawiam

Paweł

Nie ma z tym najmniejszego problemu. Wszystko się mieści. Nawet na chwile nie żałuje wydanych co by nie było nie małych pieniędzy na ta kamizelkę.

• 4 lata później...
Opublikowano

Przy takich dylematach nie mam dylematu, zawsze ciut większa bezpieczniejsza...  Niepostrzeżenie i tak z człowieka nie spadnie nawet ciut luźniejsza, a nie występuje problem "picia pod pachami, ciągnięcia na plecach i niemożności głębokiego oddychania"... :)

Opublikowano (edytowane)

Andrzeju,

mam 180-182cm ( jakoś tak) do tego 95kg i mam Eleczkę

Edytowane przez michcio
Opublikowano

To Lkę zafunduję sobie. Dziękuje za rady. Obiecałem sobie, ze do 50-tki będę formę trzymał. A później niech się dzieje co chce.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

To Lkę zafunduję sobie. Dziękuje za rady. Obiecałem sobie, ze do 50-tki będę formę trzymał. A później niech się dzieje co chce.

Andrzej L Ci wystarczy, ja już po 50-ce, formy nie trzymam, więc XL używam :lol: .

Edytowane przez Jozi
  • Like 1
Opublikowano

Zgrabnie to Józek ująłeś  :lol:  :lol:  :lol: jak dostałem swoją XL a mam 182 wzrostu ok 120cm w klatce i ok 90 w pasie (bo się zapuściłem sportowo <_< )

to "na dole" było duuuuużo miejsca co oznacza, że nawet jak zapuszczę brzuch do 100-ki co przy mojej babie jest bardzo możliwe :D  to nawet najbardziej opasłe pudełka nie wypełnią tej luki ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No niestety ja pomimo swojej tali OSY  :P znaczy się 98 musiałem brać XL  :lol:  :lol:  :lol:

Ps. Przepraszam starszych kolegów ze naciskam ale....To czego tam jeszcze chłop po 50-dziesiątce nie trzyma ...........  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Edytowane przez Karol Krause
Opublikowano

To Karolu nie dotyczy już kamizelki tylko .... no bardziej dolnego odcinka... ale wątku o spodniach z wymiennymi pampersami jak na razie nie widać ale zima długa ;)

Opublikowano (edytowane)

Zapowiada się ciekawy temat na długie wieczorki zimą  :lol:  :lol:  :lol:

Ja przyszły geriatryk chętnie posłucham rad starszych kolegów. :rolleyes:

Edytowane przez Karol Krause
Opublikowano

Ja mam L wzrost 177, waga 80 kg. Na lato mogła być ciut mniejsza a na zimę ciut większa. Jeśli będziesz używał w zimie to może być ciut za mała na Ciebie, no nie wiem, wszystko zależy gdzie kto ma owe kilogramy.

Opublikowano (edytowane)

No ja też mam talie osy, tylko odwróconej i daszek też oczywiście jest  :D

Przy 180cm wzrostu , 105cm w pasie i 115cm XL jest ok. A i nawet na kurteczke zimową da się założyć :)

edit

nic tak życia nie upiększa, jak samara co raz większa :lol:  ;)

Edytowane przez fish28
Opublikowano

Godski :)

Jeśli chodzi o tę kamizelkę z linka, który podał Maciek, zdecydowanie - rozmiar L będzie dla Ciebie za mały. Mam ją i przy moim 179 cm rozm. XL jest akurat. Przy Twoim wzroście MINIMUM  XL. :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Godski :)

Jeśli chodzi o tę kamizelkę z linka, który podał Maciek, zdecydowanie - rozmiar L będzie dla Ciebie za mały. Mam ją i przy moim 179 cm rozm. XL jest akurat. Przy Twoim wzroście MINIMUM  XL. :)

Pozdrawiam

Z jednej strony masz racje, ale weź też pod uwage że XL jest też dużo obszerniejsza. A z tego co Godski pisze to raczej szczupły chłop z niego.

Ja mam XL i nie zły bęben :) , a moge założyć ją na kurtke zimową.Uważam że XL będzie za bardzo na nim wisieć.

Opublikowano

Z jednej strony masz racje, ale weź też pod uwage że XL jest też dużo obszerniejsza. A z tego co Godski pisze to raczej szczupły chłop z niego.

Ja mam XL i nie zły bęben :) , a moge założyć ją na kurtke zimową.Uważam że XL będzie za bardzo na nim wisieć.

Też tam uważam, chyba że Simms zaczął oszczędzać na materiale :D .

Opublikowano

Wiem, że nic nie wiem.

To jeśli chcesz to możemy zrobić tak że wyśle Ci moją XL na przymiarke, wtedy będziesz wiedział :)

No chyba że masz możliwość gdzieś przymierzyć.Ale z postu wnioskuje że nie bardzo :P