Gienio Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 Witam Serdecznie Wszystkich Forumowiczów Na początku chciałem się przywitać Jest to mój pierwszy post w którym chciałbym aby udzielono mi fachowej opinii na temat zestawu który dobrałem, aczkolwiek nie kupiłem jeszcze. Chodzi mi konkretnie o zestaw do Trolingu na dużej rzece. Kij : Robinson Diplomat Troller 2.10 (40-80 gr)(dwuczęściowy)multik : Daiwa Millionaire Proteus 300L Co myślicie o tym sprzęcie(w ogóle o sprzęcie Robinson, bo nie miałem nigdy), może ktoś posiada w swojej stajni taki sprzęt i podzieliłby się ze mną opiniami?? Prosiłbym o podanie mi propozycji wędek jednoczęściowych nadających się do trollingu, pod multiplikator, z pazurkiem. Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam
pitt Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 witaj na jerkbait.pl z mojego doswiadczenia polecam wedki dluzsze, w granicach 2.40 do 2.6 metra ... dluzsza wedka calkiem inaczej zachowuje sie w momencie ataku ryby i umozliwia czesto nie tylko samozaciecie ale ma tez inne zalety podczas trolla, mozna taka wedka latwiej operowac przy nawrotach (np.) niz krociakami, zwlaszcza kiedy siedzi sie w lodce we dwoch wspomnianego przez ciebie sprzetu nie znam i nic na jego temat nie powiem
Rekomendowane odpowiedzi