remek Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 Szanowni Forumowicze,Jak zapewnie wiecie już za niespełna 2 tygodnie, dzięki inicjatywie naszego forumowicza Standerusa, któremu jeszcze raz serdecznie dziękuję w imieniu Redkacji, organizujemy Zlot jerkbait.pl - Głowatka 2009. Śledząc wątek już dzisiaj można powiedzieć, że impreza zapowiada się wyśmienicie. Jako jerkbait.pl chcieliśmy uświetnić tą imprezę i postanowiliśmy przygotować dla Was coś specjalnego. Zapraszam serdecznie wszystkich Forumowiczów do wysłuchania, w najbliższą sobotę tj. 17.10.2009 o godz. 13.00 (czasu lokalnego) audycji radiowej - Królowa Podhala - Głowacica. To specjalnie przygotowana ayducja dla Forumowiczów jerkbait.pl, w której Tadek Ćwik, znawca tematu połowu głowacic, odpowie na nasze pytania (spróbuję wystąpić w roli medium ). Zapraszam! Termin: 17.10.2009Godzina: 13:00Polskie Radio Chicago: http://www.polskieradio.com/ (audycja tylko przez Internet) http://jerkbait.pl/art/images/00152/tco001.jpg PozdrawiamRemek
Sławek Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 Nagrajcie proszę bo nie dam rady posłuchać
remek Opublikowano 10 Października 2009 Autor Opublikowano 10 Października 2009 Nie jestem pewien czy będę mógł nagrywać. Czy ktoś mógłby pomóc?
Maynard Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 Pamiętam tą okładkę.. rany - 1994r, to było 15 lat temu Gdzieś mam jeszcze jakieś archiwalne numery z wędkarskiej prasy lat '90. Sentymenty, głupie sentymenty.Niestety nie będę mógł nagrać, ani też wysłuchać tego programu, a bardzo chciałbym..Dlatego podłączam się do prośby/apelu - kto nagra i wrzuci dla ogółu? PozdrawiamGrzesiek
jerry hzs Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 Rok juz bylem na tej obcej amerykanckiej ziemi jak kolega z Polski kupil i wyslal mi ten numer WP...teraz czasami z wedruje z Tropicielem i troche sie ucze
lesiewicz Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 Rok juz bylem na tej obcej amerykanckiej ziemi jak kolega z Polski kupil i wyslal mi ten numer ...teraz czasami z wedruje z Tropicielem i troche sie ucze Ty Jurku to masz szczęscie.
biosteron Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 Nie jestem pewien czy będę mógł nagrywać. Czy ktoś mógłby pomóc? Witam. Postaram się .
Kuba Standera Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 Super ze audycja się odbędzie, myślę że Pan Ćwik to jeden z największych autorytetów w połowie tej ryby.Z większością pozostałych spotkałem się w ten weekend na Pucharze Głowatki, jednego będę nawet próbował zaprosić do nas...Udało się nagrać??
Friko Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 Kuba, to w następną sobotę - 17 października - czyli za tydzien
Kuba Standera Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 A, ja jakiś zamotany jestem. Niech ktoś nagra bardzo proszę, ja wtedy jestem na Ukrainie, w błocie po klamki w drzwiach <_<
remek Opublikowano 15 Października 2009 Autor Opublikowano 15 Października 2009 Przypominam o audycji. Miło będzie jeśli będzie Wasze wsparcie mentalne podczas rozmowy radiowej. PozdrawiamRemek
Friko Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 A tam można do tej audycji jakieś pytanie e-mailem wysłać czy cuś w trakcie programu np?
remek Opublikowano 16 Października 2009 Autor Opublikowano 16 Października 2009 Nie wiem czy będę w stanie odebrać maila, ale można spróbować na moje konto
remek Opublikowano 16 Października 2009 Autor Opublikowano 16 Października 2009 Uwaga! Jeśli ktoś ma ochotę poproszę bardzo o mailika. Komputer ze sobą będę miał, można wysłać na mojego priva. Zachęcam. Jeśli tylko wszystko się powiedzie to ... zadam. PozdrawiamRemek
biosteron Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 Witam. Polskie Radio - audycja - Królowa Podhala - Głowacica .Audycje prowadzi Tadeusz Ćwik @Tropiciel ,a pytania zadaje Remigiusz Kinas @remek KLIKNIJ
biosteron Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 Za dwa tygodnie będzie ciekawa audycja z Grzegorzem Wilczyńskim na temat wędek ST.CROIX - nowościach i nowinkach technicznych.Nie będę w stanie jej nagrać,ale jakby ktoś z forumowiczów miał możliwość nagrania tej audycji,to chętnie jej odsłucham w późniejszym terminie.
remek Opublikowano 17 Października 2009 Autor Opublikowano 17 Października 2009 Niestety nie dam rady - zlot głowatkowy. Może inny forumowicz dla nas nagra? PozdrawiamRemek
Maynard Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 Dziękuję @biosteron, właśnie odsłuchuję PozdrawiamGrzesiek
Kuba Standera Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 Wielkie dzięki Biosteron, bardzo ciekawa audycja.Ja dodałbym jeszcze dwie rzeczy, na które ostatnio zwrócili mi uwagę znajomi łowcy tej ryby - nie orać wody w ciemno, tak jak na trociach zimowych. 15 minut łowienia i siąść na te kolejne 10-15 minut, poobserwować wodę. KAŻDA falka, nienaturalne zawirowanie, wyskakująca w panice rybka może być dla nas sygnałem, że ryba się ruszyła i gdzie jej szukać. Głowatki są dość płochliwe i lepiej odpuszczać miejscówki gdzie łowią hałasujący wędkarze - głośno gadający, chlapiący podczas brodzenia, brodzący zbyt daleko. Klaśnięcia przynętą o wodę ponoć że nie mają wpływu na ryby, ale na pewno któryś z rzędu kwadrans orki nad głową nie zachęca ryb do współpracy. I, jak twierdzą znajomi łowcy, ponoć prędzej się taką orką rybę wypłoszy niż wk**** na tyle żeby z agresji zaatakowała.
Rekomendowane odpowiedzi