Skocz do zawartości

Polskie Radio - audycja - Królowa Podhala - Głowacica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Forumowicze,

Jak zapewnie wiecie już za niespełna 2 tygodnie, dzięki inicjatywie naszego forumowicza Standerusa, któremu jeszcze raz serdecznie dziękuję w imieniu Redkacji, organizujemy Zlot jerkbait.pl - Głowatka 2009. Śledząc wątek już dzisiaj można powiedzieć, że impreza zapowiada się wyśmienicie. Jako jerkbait.pl chcieliśmy uświetnić tą imprezę i postanowiliśmy przygotować dla Was coś specjalnego.

Zapraszam serdecznie wszystkich Forumowiczów do wysłuchania, w najbliższą sobotę tj. 17.10.2009 o godz. 13.00 (czasu lokalnego) audycji radiowej - Królowa Podhala - Głowacica. To specjalnie przygotowana ayducja dla Forumowiczów jerkbait.pl, w której Tadek Ćwik, znawca tematu połowu głowacic, odpowie na nasze pytania (spróbuję wystąpić w roli medium :D).

Zapraszam!

Termin: 17.10.2009

Godzina: 13:00

Polskie Radio Chicago: http://www.polskieradio.com/ (audycja tylko przez Internet)

http://jerkbait.pl/art/images/00152/tco001.jpg

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

Pamiętam tą okładkę.. rany - 1994r, to było 15 lat temu :o

Gdzieś mam jeszcze jakieś archiwalne numery z wędkarskiej prasy lat '90. Sentymenty, głupie sentymenty.

Niestety nie będę mógł nagrać, ani też wysłuchać tego programu, a bardzo chciałbym..

Dlatego podłączam się do prośby/apelu - kto nagra i wrzuci dla ogółu? ;)

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano

Rok juz bylem na tej obcej amerykanckiej ziemi jak kolega z Polski kupil i wyslal mi ten numer ...teraz czasami z wedruje z Tropicielem i troche sie ucze B)

Ty Jurku to masz szczęscie. :D

Opublikowano

Super ze audycja się odbędzie, myślę że Pan Ćwik to jeden z największych autorytetów w połowie tej ryby.

Z większością pozostałych spotkałem się w ten weekend na Pucharze Głowatki, jednego będę nawet próbował zaprosić do nas...

Udało się nagrać??

Opublikowano

Uwaga! Jeśli ktoś ma ochotę poproszę bardzo o mailika. Komputer ze sobą będę miał, można wysłać na mojego priva. Zachęcam. Jeśli tylko wszystko się powiedzie to ... zadam.

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano
Za dwa tygodnie będzie ciekawa audycja z Grzegorzem Wilczyńskim na temat wędek ST.CROIX - nowościach i nowinkach technicznych.Nie będę w stanie jej nagrać,ale jakby ktoś z forumowiczów miał możliwość nagrania tej audycji,to chętnie jej odsłucham w późniejszym terminie.
Opublikowano

Wielkie dzięki Biosteron, bardzo ciekawa audycja.

Ja dodałbym jeszcze dwie rzeczy, na które ostatnio zwrócili mi uwagę znajomi łowcy tej ryby - nie orać wody w ciemno, tak jak na trociach zimowych. 15 minut łowienia i siąść na te kolejne 10-15 minut, poobserwować wodę. KAŻDA falka, nienaturalne zawirowanie, wyskakująca w panice rybka może być dla nas sygnałem, że ryba się ruszyła i gdzie jej szukać. Głowatki są dość płochliwe i lepiej odpuszczać miejscówki gdzie łowią hałasujący wędkarze - głośno gadający, chlapiący podczas brodzenia, brodzący zbyt daleko. Klaśnięcia przynętą o wodę ponoć że nie mają wpływu na ryby, ale na pewno któryś z rzędu kwadrans orki nad głową nie zachęca ryb do współpracy. I, jak twierdzą znajomi łowcy, ponoć prędzej się taką orką rybę wypłoszy niż wk**** na tyle żeby z agresji zaatakowała.