tofik Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Sprawa zaciekawiła mnie a zarazem zdenerwowała podczas umieszczania fotki do ogłoszenia. mimo robienia zdjęcia cyfrówką na rozdzielczości 1Mpixel, zdjęcia i tak przekroczyły regulaminowe 50kb , zmniejszenie fotek w programie np IRFAN VIEW lub PHOTOSCAPE również nie dało pożądanego rezultatu i tak sobie pomyślałem czy nie było by lepiej gdyby tak ograniczyć liczbę zdjęć powiedzmy do 2 szt na jedno ogłoszenie ale zezwalając na zdjęcia wielkości 100kb myślę że na takiej zmianie skorzysta zarówno kupujący(lepsza jakość zdjęcia) jak i sprzedający( mniej próśb o lepsze fotki).
popper Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Dane EXIF zajmują sporo miejsca.Porównaj:fotka z danymi EXIF Fotka taka sama a właściwie ta sama ale jakość różna pomimo że waga podobna, nieco ponad 49 kB i wymiar ten sam.Spróbuj wywalać dane o fotce lub....zmień program do fotoobróbki
popper Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 c.d.fotka pierwotna ma wymiar 2592x1944 i jakieś 2,70 MB a dla potrzeb tej odpowiedzi przyciąłem jedynie nieco zbędne krawędzie.
remek Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Poza tym ważnymi parametrami są:- dpi - 70dpi powinno wystarczyć do internetu- quality - 60 powinno wystarczyć
peresada Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 najprościej imageshack - walisz rozmiar jaki chcesz, potem wklejasz link i po robocie.pozdrówka
popper Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 To prawdahttp://img263.imageshack.us/img263/1374/dscn0822z.jpg
Rekomendowane odpowiedzi