Skocz do zawartości

Rozterki zakupowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dużo czytałem w temacie młynków, ale nie do końca wiem, co kupić im więcej czasu temu poświęcam tym mam więcej wątpliwości.

Proszę was o naprowadzenie mnie na trafny wybór gdyż są to moje pierwsze kroki, nie licząc zestawu z Decathlonu za 250zł, dzięki któremu zostałem „rażony” wędką z pazurem.

W/w potrzebny będzie do wędki 2,10 20-60gr. Przynęty do 15cm

Myślałem o Abu Garcia Revo SX RH, SHIMANO CITICA 201E, OKUMA VS BAITCASTER 200 LX, RYOBI IXORNE

Jeśli grzeszę to walcie śmiało, po prostu szkoda mi czasu i pieniędzy na zły zakup.

Opublikowano
To jest multik niezniszczalny!!!Więcej waży i jest większy od Citica 201E czy Curado 201E7,ale też ma zastosowane lepsze materiały.Super multiś świetnie rzuca i w ogóle the best.Na dodatek Peruś ma do zgolenia a to pewny gość a nówki może ma Stachu.
Opublikowano

Citica jest leciutka, ale nie wygląda mi to solidnie. Kupiłem to dla syna i uważam, że wybrałem słusznie, ale tylko ze względu na niską wagę. Nawinąłem strena sonic bride, 14-funtówkę. Kijek ma c.w. 1/4 - 1 1/2 uncji czyli tak w przybliżeniu do 42 g. Sliderem 10S można strącić księżyc. Ale powtarzam: nie wygląda mi to zbyt solidnie. Podkreślam, że jest to tylko takie odczucie. Podstawa? Dużo plastiku użytego w tej konstrukcji.

Dlatego bardziej polecałbym abu revo. Nawet pomimo tego, że citica ma lepsiejszy hamulec. :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj o godzinie 12 poczta Polska dostarczył przesyłke

Shimano Curado pojawił się w Kobyłce.

Wysłany 28 pażdziernika.

Kwota zapłacona z transportem to 102 EUR