MIGOTKA Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 Witam. Mam problem. Wybieram się na wiosnę na Lofoty (te prawdziwe Lofoty) na dorsze i inne śledziki. I muszę wybrać sobie pożądny multiplikator na ten wypad. Padlo mi na Aveta ale niewiem który wybrać model. Może określę jakie warunki na lowisku i ktoż może podpowie. Jadę na przelomie kwietnia i maja kiedy jeszcze w lowisku jest ten prawdziwy duży dorsz. Glębokość lowiska nieznana ale tak myślę do okolo 70-100 metrów maksymalnie. Przynęta pilker tak do 200-250 gram, duża guma, filet. Kij mam 6 stóp do 500 gram. A może macie inne propazycje na miejsce Aveta? i może ktoś ma ochotę dolączyć do wyjazdu?
Mdah Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Witaj,W zasadzie już od wersji podstawowej (SX) avet jest bardzo mocnym i jednocześnie zgrabnym kołowrotkiem. Nie przepadam za multikami, ale ta konstrukcja robi na mnie wielkie wrażenie i chętnie na niego łowię. Co ważne jest dość tani i da radę każdej norweskiej paskudzie Pzdr
krzysiek Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Nie jestem specem od multików, ale na Lofotach byłem i łowiłem. Odpowiedź brzmi: najprostszy Maszyny o dużej pojemności, dwubiegowe, etc. to już sprzęt na prawdziwe big game i ryby pelagiczne.
Gumofilc Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Ja jak mialem jechac to przygladalem sie Abu ambasadeurowi 7001.7001 w przeciwienstwie do 7000 jest dla praworecznych i na to bym zwrocil uwage, obojetnie na co padnie wybor (f-ma) Gumo
MIGOTKA Opublikowano 22 Października 2009 Autor Opublikowano 22 Października 2009 Wybór padł na Aveta LX dwu biegowego. Bardzo pozytywnie oceniają ta markę. Jak by trzeba to i czołg by pociagnela. (dzięki Daniel X...)
Rekomendowane odpowiedzi