peresada Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 witam!w moim silniku ( yamaha 8HP dwusuw ) śruba po tyraniu po skałkach i kamieniach jest dobrze zużyta. chcę kupić nową i pojawia się pytanie. oryginalna śruba opisana jest 8 1/2 x 7 1/2. w necie znalazłem dobrą ofertę na śruby które są opisane jako 8 1/2 x 7 oraz 8 1/2 x 9 - którą wybrać i co oznacza druga wartość? kąt nachylenia łopatki? jak rozpoznać śrubę prawo od lewo skrętnej?z góry dziękuję i pozdrawiam!pozdrówka
-YAN- Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 Druga wartość to skok śruby.Do tak małych silników niema chyba lewoskretnych śrub.Lewoskrętne stosuje się do dużych silników wtedy gdy na pawęży wiszą dwa jeden kręci sie w lewo a drugi w prawo. jans
peresada Opublikowano 26 Października 2009 Autor Opublikowano 26 Października 2009 oki dziękino to teraz proszę tylko o radę jaki skok, zważywszy że pływam łódka lekką ( aluminium ), ale używam również ciężkiej krypy, no i w przyszłości chciałbym zmienić na coś z laminatu ok 150kg.czy kupować 9-kę zatem? czy nie stracę dobrej szybkości jaką mam teraz moim aluminiakiem?pozdrówka
-YAN- Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 Ja bym pozostał przy takiej jaką masz http://www.usboatsupplies.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&a mp;Store_Code=USBS&Product_Code=6G1-45943-00-EL&Cate gory_Code=Y0HP8 Jans
peresada Opublikowano 26 Października 2009 Autor Opublikowano 26 Października 2009 oki - dzięki poszedłem na kompromis i kupiłem 8 1/2 x 8powinno być oki!pozdrówka
Rekomendowane odpowiedzi