Do 10KM nie są potrzebne papiery a powyżej muszą być "ichniejsze".
Kuba, raczej chodzi o to, że jednostka nie może móc pływać więcej niż 20km/h. Nawet jak bierzesz ponton i silnik 6km rozpędzi Cię powyżej 20km/h to i tak "becalen"
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 23 styczeń 2023 - 08:33
Do 10KM nie są potrzebne papiery a powyżej muszą być "ichniejsze".
Napisano 23 styczeń 2023 - 08:37
Napisano 23 styczeń 2023 - 08:51
O ile ja pamiętam (a taką definicję podawał policjant, który kontrolował nam kwity na gumie + 20KM, chyba w 16 albo w 18 roku) istotne jest to, czy prowadzisz speedboat, czy nie. A speedboat to jednostka, która osiąga ponad 20km/h.
Za długo pisałem ten post i koledzy mnie ubiegli
Użytkownik krzysiek edytował ten post 23 styczeń 2023 - 08:53
Napisano 23 styczeń 2023 - 09:43
Panowie, w maju jadę autem z rodzinką na rowery do Holandii. Planuje jednak zabrać "trawelka" albo casta i poszukać jakiejś ciekawej prywatnej wody z szansą na dużą rybkę - chce pokazać dziecku i nieco się pobawić. Czy znacie jakieś wody do polecenia, gdzie można przyjechać, zapłacić i porzucać z brzegu nieco (ewentualnie parę h z łódki)?
Dzięki !
K.
Napisano 23 styczeń 2023 - 11:05
Użytkownik Enio edytował ten post 23 styczeń 2023 - 11:06
Napisano 23 styczeń 2023 - 11:25
Pozostaje muszka i/lub przynęty naturalne.
Napisano 27 styczeń 2023 - 09:25
witam gdzie w Rotterdamie warto wybrać się na okonia, mam tylko 2 dni więc nie ma za bardzo czasu na szukanie miejscówek
Napisano 31 styczeń 2023 - 18:42
witam gdzie w Rotterdamie warto wybrać się na okonia, mam tylko 2 dni więc nie ma za bardzo czasu na szukanie miejscówek
Akurat w samym mieście nie łowiłem, ale myślę że wszędzie tam na Leku czy Maasie masz szansę na okonia 40+ , musisz tylko sobie sprawdzić pływy bo to woda pływowa i różnice poziomów będą pewnie z dwu metrowe (przypływ/odpływ).
Napisano 06 luty 2023 - 12:40
Panowie planuje sie wybrac w połowie czerwca na kilka dni do Holandi,do brata-tylko ze on w temacie ryb/wedkowania to noga całkowita.
Taki pozytek z niego w tej sytuacji,ze bede miał sie gdzie zatrzymać bez ponoszenia kosztów.
I teraz pytanie -chce nastawic sie na bolenie z brzegu bez pływadła-to głowny cel wyjazdu,poleccie prosze gdzie wedkować,jakiej rzeki-zbiornika szukac-brat mieszka w Utrechcie.ale dojazd nie bedzie problemem,bede miał jego auto do dyspozycji
Napisano 06 luty 2023 - 13:46
Napisano 06 luty 2023 - 14:04
Napisano 08 luty 2023 - 18:48
Użytkownik guciolucky edytował ten post 08 luty 2023 - 18:52
Napisano 13 luty 2023 - 19:15
Najbliżej masz rzekę Lek,ma ona główki i na początek z brzegu to na nich bym się skupił. Możesz również pojechać trochę dalej na Waal lecz myślę że na Lek równie dobrze polowisz
Łowiłem przez kilka lat dużo na Leku w okolicach Utrehtu i nawet złowiłem nawet kilka bolków , ale totalnie bym się na nie tam nie nastawiał. Praktycznie nie ma tam ukleji ,a więc i powierzchniowego żerowania, więc będziesz szukał igły w stogu siana... Ja skupił bym się na tamtejszych wielkich okoniach i sandaczach, a jak będziesz miał szczęście to może przyłowisz jakiegoś czy. np. metrowego szczupaka.
Napisano 15 luty 2023 - 21:29
Decyzja zapadła, od 17 do 22 marca Moza w okolicach Venlo.
Wstępne namiary z koła wedkarskiego w Moers to okolice Goch ale po holenderskiej stronie.
Może i Ren okolice Duisburga ale to się zobaczy jak pójdzie z licencją i obawiam się stosowania C&R w Niemczech.
Może ktoś podpowie jakie gramatury za sandaczem, okoniem bo nie chcę kilogramów ołowiu ze sobą ciągnąć i lasu wędek.
Może ktoś chętny potowarzyszyć?
Użytkownik strary edytował ten post 15 luty 2023 - 21:30
Napisano 15 luty 2023 - 21:49
Napisano 15 luty 2023 - 22:17
Licencja niemiecka, turystyczna, wstępnie załatwiona, reszta formalności na miejscu, Ren kusi swymi ostrogami
Napisano 15 luty 2023 - 22:24
Decyzja zapadła, od 17 do 22 marca Moza w okolicach Venlo.
Wstępne namiary z koła wedkarskiego w Moers to okolice Goch ale po holenderskiej stronie.
Może i Ren okolice Duisburga ale to się zobaczy jak pójdzie z licencją i obawiam się stosowania C&R w Niemczech.
Może ktoś podpowie jakie gramatury za sandaczem, okoniem bo nie chcę kilogramów ołowiu ze sobą ciągnąć i lasu wędek.
Może ktoś chętny potowarzyszyć?
Okolice Venlo to jeśli z brzegu to możesz spróbować przy wpływce do żwirowni w Lamm albo Kamp. Woda zaczyna się już pomału klarować więc powinno być tylko lepiej. Gramatury to od 15 do 35g(w zależności od aktualnego uciągu) Jeśli będziesz miał możliwość z łodzi to oczywiście kanty
Napisano 08 maj 2023 - 17:43
Cześć Panowie.
W drugiej połowie czerwca odbywają się zawody wędkarskie z kajaka na Haringvliet.
Jestem prawie zdecydowany, ale problem polega na tym, że nigdy tam nie byłem..
Oczywiście jest masa filmów na popularnym portalu, ale każda garść informacji będzie bardziej niż pomocna.
Jeśli znajdzie się jakaś dobra dusz, ktora uchyli rąbka tajemnicy stawiam duże piwo i z góry dziękuję.
Napisano 10 maj 2023 - 08:29
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych