Wędkowanie w Holandii / wieści z Holandii / Holandia
#21 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2011 - 20:40
#22 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2011 - 21:02
Tak wygląda zakup Kleine Vispas, która uprawnia do połowów na 1 wędkę i nie drapieżników.
Żeby polować na drapieżniki lub łowić na dwie wędki należy zakupić Grote Vispas, co także nie jest trudne. Wystarczy pójść do lokalnego sklepu wędkarskiego, wypełnić aplikację i zapłacić oszałamiającą kwotę niecałych 40 Euro. Dostajesz papierowy kwitek, który jest tymczasową kartą wędkarską i uprawnia do łowienia przez miesiąc. Do miesiąca czasu przychodzi na podany w aplikacji adres właściwa karta, która wygląda jak karta płatnicza. W następnym roku do domu przychodzi acceptgiro (rachunek który można zapłacić na poczcie lub w banku) i tyle.
Wszystko załatwia się 1,2,3...
Majk
#23 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2011 - 21:03
nie ma sprawy postaram się skrobnąć coś obszerniejszego i zrobić dużo ciekawych fotek.
Majk
#24 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2011 - 21:09
#25 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2011 - 18:35
Gratuluje okazalej zyciowki.
Posiadanie rybnej wody niedaleko domu to moje odwieczne marzenie, jak na razie wciaz tylko marzenie.
Powodzenia w 2011!
Pozdrawiam
#26 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2011 - 18:41
I kto to mówiPosiadanie rybnej wody niedaleko domu to moje odwieczne marzenie, jak na razie wciaz tylko marzenie.
#27 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2011 - 18:44
Niesamowite jest to ile tam jest szczupaków !!!!
Czy potraficie sobie wyobrazić coś takiego w Polsce??????????
Macie pod domem rzekę/kanał pełną takich okazów i w zasadzie nikt tych ryb nie zabiera?????
U nas była by rzeź przez chwilę, a potem narzekanie, że ryb nie ma i już spece od zarybień wzięli by się ostro do roboty.
Głowę dam, że na pierwszy ogień w Polsce wrzucili by karpie...
Gratuluję i zdrowo zazdroszczę takiego adresu zameldowania .
Pisz jak najczęściej i jak najwięcej.
Pozdrawiam
Slavobeer
#28 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2011 - 18:45
#29 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2011 - 18:45
Posiadanie rybnej wody niedaleko domu to moje odwieczne marzenie, jak na razie wciaz tylko marzenie.
[/quote]
I kto to mówi
[/quote]
mam 200 km na Ebro...
#30 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2011 - 18:49
[/quote]
I kto to mówi
[/quote]
mam 200 km na Ebro...
[/quote]
W czasach fiata 126p mozżnaby było Tobie współczuć
#31 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2011 - 18:50
[/quote]
I kto to mówi
[/quote]
mam 200 km na Ebro...
[/quote]
W czasach fiata 126p mozżnaby było Tobie współczuć
[/quote]
Nie oczekuje wspolczucia, tylko marze o wodzie do wyskoku na godzinke - dwie regularnie po pracy
- orwon lubi to
#32 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2011 - 19:02
200 km do Ebro. Tragedia Panie.....Że Ci się w ogóle taki kawał drogi tam tarabanić..W imię czego?...Dla tych paru kijanek?? Szkoda paliwa...
Weźcie mnie nie denerwujcie...zima jest
Pozdrawiam i kończę offtop
A co do założyciela tematu......
Eh...pozazdrościć rybnych wód pod nosem i wyczekuję kolejnych relacji
Pozdrawiam
Kamil
#33 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2011 - 12:24
200 km do Ebro. Tragedia Panie.....Że Ci się w ogóle taki kawał drogi tam tarabanić..W imię czego?...Dla tych paru kijanek?? Szkoda paliwa...
#34 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2012 - 19:07
Użytkownik brzoza edytował ten post 01 listopad 2012 - 19:08
- wobler129 lubi to
#35 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2012 - 19:47
#36 ONLINE
Napisano 01 listopad 2012 - 20:04
#37 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2012 - 20:10
Super fisze - GRATULACJE wspomnień
PZDR
Zanderix
#38 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2012 - 20:17
Właśnie. Teoretycznie istnieje możliwość tam pojechać, do kumpla. Jednak człowiek chciałby się nieco dowiedzieć: Co?Jak i gdzie? I dlaczego tak drogo?Napisz coś więcej o łowisku, warunkach pobytu, organizacji wyjazdu, cenach itp.
#39 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2012 - 22:36
Problem jest jeden - trzeba mieć własna łódkę, albo ponton ale tak naprawdę pontonik trochę ogranicza bo łowisko jest tak rozległe, że najlepiej mieć te kilkadziesiąt koni i konkretną łódź. A wypożyczyć nie ma gdzie, więc trzeba przyjechać ze swoim sprzętem.
Łowisko trudne, ze względu na ogrom wody i szlak, którym poruszaja się duże statki. Trzeba cały czas uważać, do tego przy mocniejszym wietrze fala jak na morzu. Ryb sporo, szansa na bardzo duże szczupaki i sandacze ale trzeba je znaleźć no i najważniejsze trafić z pogodą. Ja miałem tylko 3,5 dnia łowienia, z czego 1,5 dnia pływaliśmy w normalnych warunkach. Reszta zostawała na cały tydzień (6 dni łowienia) i w zasadzie nie połowili na jeziorze dłużej niż my ze wzgledu na silne wiatry i duże fale. Skończyło się na tym, ze rano zapakowali się w samochód i wyruszyli w podróż do północnej Holandii aby łowić w małych kanałach i rowach melioracyjnych.
Łowi się głęboko, przynajmniej jesienią. Szczupaki stały na 12m a sandacze na 20.
Volkerak jest użytkowany rybacko i rybacy mają pozwolenie odłowić 400kg sandacza dziennie. Dla wędkarzy tylko C&R.
#40 OFFLINE
Napisano 26 październik 2014 - 12:02
Witam wszystkich od kilku dni przebywam w NL i planuję tutaj trochę połowić.Mieszkam w Zaandam pod Amsterdamem i chętnie nawiąże kontakt z jakimiś normalnymi wędkarzami z tąd (only C&R).
Zakładam ten temat celem wymiany informacji na temat wędkowania tutaj no i pochwalenia się fajnymi rybkami.
Na dobry początek kilka rybek złowionych w przeciągu moich dwóch pierwszych dni tutaj na noordze kanaal
nhj.jpg 58,29 KB 65 Ilość pobrań
nb.jpg 73,21 KB 51 Ilość pobrań
ww.jpg 73,39 KB 49 Ilość pobrań
sws.jpg 110,85 KB 46 Ilość pobrań
- Guzu, tpe, patu i 11 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych