Jestem na bieżąco - 4 dni temu kupowałem roczne zezwolenie na 2019
Pozdrawiam
Daniel
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Użytkownik Dano. edytował ten post 18 grudzień 2018 - 18:03
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 18 grudzień 2018 - 18:00
Użytkownik Dano. edytował ten post 18 grudzień 2018 - 18:03
Napisano 18 grudzień 2018 - 18:10
Napisano 18 grudzień 2018 - 21:48
Jeszcze mi się przypomniało, a edytować już nie mogę.
Na dniówkach możesz wędkować tylko od godziny przed wschodem słońca do godziny po zachodzie.
Jeśli chcesz wędkować w nocy na rocznym to jeszcze 10 euro dopłaty czyli max 47,5 Euro i masz prawie całą Holandię z wyjątkami.
Pozdrawiam
Daniel
Napisano 19 grudzień 2018 - 21:26
Jeszcze mi się przypomniało, a edytować już nie mogę.
Na dniówkach możesz wędkować tylko od godziny przed wschodem słońca do godziny po zachodzie.
Jeśli chcesz wędkować w nocy na rocznym to jeszcze 10 euro dopłaty czyli max 47,5 Euro i masz prawie całą Holandię z wyjątkami.
Pozdrawiam
Daniel
Całą Holandie ? A nie tylko swój rejon oznaczony na niebiesko w książce którą
dodają do karty?
Napisano 19 grudzień 2018 - 21:28
Napisano 19 grudzień 2018 - 21:29
Całą Holandie ? A nie tylko swój rejon oznaczony na niebiesko w książce którą
dodają do karty?
Wprowadzasz swój numer Vispass do aplikacji Vispalnner i wiesz gdzie ci wolno wędkować.
Jak przejrzałem - prawie całą Holi masz.
Co fajne - stoisz nad jakąś wodą, odpalasz apkę i pozwalasz się znaleźć z gps - jak czerwona, nie wędkujesz jak niebieska - dajesz.
Napisano 20 grudzień 2018 - 22:10
Napisano 21 grudzień 2018 - 06:58
Napisano 21 grudzień 2018 - 08:46
W jakim rejonie lowicie?
Napisano 21 grudzień 2018 - 16:18
Napisano 21 grudzień 2018 - 17:07
Okolice Amsterdamu, ale rozszerzam krąg zainteresowania.
Pozdrawiam
Daniel
Również wędkuje w okolicach Amsterdamu, możne jakiś wspólny wypad:D mam ponton i spaline jak cos
Napisano 21 grudzień 2018 - 19:00
Również wędkuje w okolicach Amsterdamu, możne jakiś wspólny wypad:D mam ponton i spaline jak cos
Napisano 23 grudzień 2018 - 06:42
Napisano 24 grudzień 2018 - 10:41
Dano - napisałeś że styczeń i luty ful opcja a w marcu nie wolno "łowić " szczupaków łowić w znaczeniu że w umyśle się na nie nastawiać czy łowić w znaczeniu encyklopedycznym - zabierać ? jak w marcu wygląda sytuacja z innymi drapieżnikami np okoń , sandacz ? bo od kwietnia zakaz używania przynęt większych jak 25mm to jest jasne .
Napisano 24 grudzień 2018 - 11:24
Co do szczupaków w marcu - niektórzy Holendrzy jeszcze łowią, inni nie. Oczywiście złowione ryby bezwzględnie trzeba wypuścić. Czy szczupaki biorą? Dużo zależy od pogody i ogrzewania się wody. Z okoniami i sandaczami jest podobnie. Nie spotkałem się z przypadkiem, żeby sandacz zaczął tarło w marcu, za to okoń - jak najbardziej tak. W marcu oczywiście wolno łowić kolczaste, ale ryby zabijają tylko nieliczni.
Napisano 26 grudzień 2018 - 10:06
Ja okolice Venlo, Roermond, niestety od kwietnia będę mieszkał w innym landzie i skończą się holenderskie wyjazdy, może do tego czasu uda sie zorganizować forumowe mini spotkanie.Okolice Amsterdamu, ale rozszerzam krąg zainteresowania.
Pozdrawiam
Daniel
Napisano 26 grudzień 2018 - 23:12
Planuje od stycznia do połowy kwietnia przepękać zimę i przedwiośnie - pakowanie tradycyjnie zacznę od wędki i przynęt , miejsce docelowe okolice Utrechtu
Napisano 27 grudzień 2018 - 00:19
Dano - napisałeś że styczeń i luty ful opcja a w marcu nie wolno "łowić " szczupaków łowić w znaczeniu że w umyśle się na nie nastawiać czy łowić w znaczeniu encyklopedycznym - zabierać ? jak w marcu wygląda sytuacja z innymi drapieżnikami np okoń , sandacz ? bo od kwietnia zakaz używania przynęt większych jak 25mm to jest jasne .
W "moim" klubie i na jego wodach jest całkowity zakaz zabierania szczupaków. Zatem w marcu na szczupaki nie należy się "nastawiać" bo zabierać nie wolno ich nigdy.
Reszta - jak Krzysiek napisał
Napisano 27 grudzień 2018 - 08:05
W "moim" klubie i na jego wodach jest całkowity zakaz zabierania szczupaków. Zatem w marcu na szczupaki nie należy się "nastawiać" bo zabierać nie wolno ich nigdy.
Reszta - jak Krzysiek napisał
W moim jest podobnie ,całkowity zakaz zabierania szczupaka a sandacz i okoń z ograniczeniami ilościowymi
Napisano 27 grudzień 2018 - 19:44
nie zamierzam i tak zabierać ryb bo nie ukrywam że nie ogarniam tego grzebania przy nich później choć do niedojrzałych czerwonych nie należę i rybkę czasem zjem co jak co zabierać nie można a nastawiać się na nie hmm mam dobry marker czarny i będę pisał na przynętach szczpły/sand może będą jakoś to egzekwowały a ja będę miał czyste sumienie
Jak wygląda aktywność tych 3 drapieżników w okresie od stycznia do końca marca ? pytam ponieważ przyzwyczajony do naszego klimatu i regulaminy zwyczajnie w tym okresie sporadycznie spinningowałem a ciekawy jestem jak to wygląda raptem 1000km na zachów
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych