Kuba Standera Opublikowano 28 Października 2009 Opublikowano 28 Października 2009 WitajcieDrodzy koledzy, zapraszam na wspólną manifestację przeciw niszczeniu naszych rzek kolejnymi małymi elektrowniami wodnymi, odbędzie się ona 5 listopada w miastach wojewódzkich - w Krakowie o godzinie 12 na Rynku pod Adasiem. Tu oficjalny tekst zaproszenia:Wszystkich, którym na sercu leży dobro naszych rzek zachęcamy do udziału w ogólnopolskim proteście przeciwko przegradzaniu rzek (akcji poparcia dla moratorium na małe elektrownie wodne). Grupa obywatelska, która powstała z sygnatariuszy Listu Otwartego do Ministra Środowiska ws moratorium na małe elektrownie wodne, organizuje w całej Polsce, w prawie wszystkich miastach wojewódzkich, równoczesne manifestacje (w Warszawie planowana jest konferencja prasowa w ministerstwie środowiska) - odbędą się one 5 listopada o godzinie 12:00. W Małopolsce główna manifestacja, organizowana przez Przyjaciół Dunajca i Przyjaciół Raby, będzie miała miejsce w Krakowie na Rynku Głównym pod pomnikiem Adama Mickiewicza. Serdecznie zapraszamy. Niech zbiorowe wyrażanie sprzeciwu wobec zabudowy naszych rzek doprowadzi do zaprzestania ich niszczenia!\ Przybywajcie!Nie dajmy zniszczyć naszych rzek jak górnego Dunajca i wielu, wielu innych. To jest ten moment kiedy Wasz głos może znaczyć, może być zauważony. Jak olejemy i tą sprawę zostanie nam narzekanie na Decydentów i leśnych dziadków z PZW czy innych instytucji.
elpojo Opublikowano 28 Października 2009 Opublikowano 28 Października 2009 Czy ktoś wie może, w którym miejscu odbedzie się podobna akcja we Wrocławiu? Temat bliski memu sercu, gdyż odcinek Prosny na którym się wychowałem został skutecznie zdewastowany przez trzy takie twory...
Kuba Standera Opublikowano 29 Października 2009 Autor Opublikowano 29 Października 2009 Na rynku wrocławskim organizuje manifestację EKO-UNIA
Wiktor Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 Ten sam dzień i godzina czyli CZWARTEK 5.11.2009 GODZINA 12 GDAŃSK ŻURAW NAD MOTŁAWĄ W Gdańsku organizują manifestacje ZO PZW w Słupsku i Gdańsku. PozdrawiamWiktor
Kuba Standera Opublikowano 29 Października 2009 Autor Opublikowano 29 Października 2009 Widzę, że odzew póki co jest słaby. Jak zwykle spotkamy się w stałym gronie bo reszta to będzie miała w ciężkiej d***. Po czym będą kolejne narzekania jak to jest źle, nikt nic nie zmienia, składki wysokie i ogólnie to siusiakownia z patatajnią a raz w roku jak trzeba ruszyć d*** i zaprotestować, zarybić czy posprzątać rzekę to jak zwykle... Rewizyta u hydraulika, śmierć kanarka, poważnie przechodzone łysienie i otwarte złamanie końcówek włosa...
pablom Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 Daj jakiś link gdzie można zobaczyć szczegóły. Swoją drogą to muszę przyciąć końcówki bo mi się rozdwajają <_<
Kuba Standera Opublikowano 29 Października 2009 Autor Opublikowano 29 Października 2009 Krakowską akcję koordynują: http://www.przyjacieleraby.pl/
pablom Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 Krakowską akcję koordynują: http://www.przyjacieleraby.pl/ Wiesz, ja lubię Kraków, ale trochę mi nie po drodze. Liczylem na więcej info o całej akcji lub tej Warszawskiej - czy będzie coś poza konferencją w MŚ? Może masz jakieś info?
MaleX Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 Tu można znaleźć trochę informacji, w drugim poście: http://www.fors.com.pl/forum-ogolne/20971-moratorium-na-zabu dowe-i-regulacje-rzek.html
Kuba Standera Opublikowano 30 Października 2009 Autor Opublikowano 30 Października 2009 http://www.stopprzegradzaniurzek.info/
szpiegu Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 standerus moze masz mozliwosc edycji na tej stronie ktora podales , chodzi o lubuskie to raczej gorzów ulica jagiellonczyka 8 urzad wojewodzki, w zielonej jest urzad marszalkowski
Kamil Z. Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Co do akcji wrocławskiej, natrafiłem na coś takiego: http://www.splawik.com.pl/index.php?showtopic=25796&st=0 &p=217427entry217427 PozdrawiamKamil
argrabi Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Wrzucam w wątek w formie ciekawostki, ze jak się chce, to da się ogień z wodą pogodzić... MEW w Cieszynie
tomi78 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 A mnie ciekawi tylko jedno czym będzie ta elektrownia napędzana w lecie bo w olzie to wody jest tyle co kot napłakał .
zamki Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 A mnie ciekawi tylko jedno czym będzie ta elektrownia napędzana w lecie bo w olzie to wody jest tyle co kot napłakał . Ona ma powstać bo jest kasa a resztą chyba raczej nikt sie nie przejmuje.
Rekomendowane odpowiedzi