Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej mam pytanko szukam ekonomicznego zestawu do sredniego spiningu zależy mi na opniach może ktoś ma coś z podanego niżej sprzętu i używa ?? a jeśli nie to co z tańszych serii moglibyście polecić ?

kije

shimano alivio

konger arcus

dragon mystery

kołowrotki

dragon viper

daiwa crossfire

shimano alivio

czekam na opinie )

dzięki

Opublikowano

Dragon Mystery świetne kije (jak za tak psie pieniądze, oczywiście). Mam dwa spiny i miałem jerkówkę - ze wszystkich zadowolony. Alivio to kompozyt - kluska, kumplowi strzeliła szczytówka pod rybą.

Dragona Vipera miałem tego największego (835i?), nie było zastrzeżeń. Teraz używam Manty 625i (była na nie dobra promocja po chyba 90zł w FM) - w sumie to jeden pies. Crossfire 2500 miałem przy lekkim spinie i ze swojej strony nie polecam, po kilku wypadach nabrała kosmicznych luzów na koszu i osi. Teraz jest w serwisie, czekam na wynik reklamacji.

Reszty zupełnie nie znam.

Opublikowano

hej <_<

w sumie co do kija to jestem zdecydowany właśnie na dragonka albo mystery albo z tej nowszej serii tythan

kręciołek to chyba właśnie viper 535 no chyba żeby trafiła się jakaś zaje. . . promocja

Opublikowano

Odradzam szczerze kołowrotki dragona. Jak masz ograniczony budżet -kupuj szymaniocha - tu nie sposób zbłądzić.

Przy ograniczonym budżecie - jeszcze szczerzej odradzam Shimano

Nie znam tego nowego Alivio, ale jak znam życie to tylko design się zmienił, a w środku to samo, co poprzednik posiadał. I szybko pogłębiające się luzy nie nastrajały...