Pan Łukasz niegdyś namawiał mnie na Made In Japan, w końcu kupiłem japoński młynek i muszę przyznać, że jestem zadowolony
Tak zapewne zrobię
A jeszcze jedno pytanie
Jaki rozsądny max jest dla tego kręciołka odnośnie ciężkości przynęt? Czy czego nie założę to będzie dobrze?
Przeważnie tego rozmiaru kołowrotki kupuje się w PL do łowienia kleni, jazi, pstrągów i okoni,- wówczas biorąc pod uwagę ciężar i opory stawiane przez typowe przynęty na te gatunki ryb a także rozmiary łowionych ryb i regularne serwisowanie to ten kołowrotek wydaje się być wieczny.
Mój emblem Z 2000 iA zakupiony w 1996r o którym wyżej wspominałem był wożony jeszcze na brzany i sandacze więc nie rzadko musiał "orać" 20g głowkami przez parę dni a dożył do stycznia tego roku...
PS
Panie Tomaszu, w tym "kąciku porad...." obawiam się, że byłby jeszcze większy bałagan niż w kołowrotkowych czy wędkowych wątkach bo jednak "baba" to nie maszynka i wstawienie podkładki (np pod oko ) czy nasmarowanie (interpretacja dowolna ) przynosi efekty znacznie bardziej krótkodystansowe niż w kręciołkach
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 22 marzec 2015 - 08:57