Skocz do zawartości

Rainshadow RX7+ - opinie poproszę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i cieszę się, że powstał tu nowy jakże zacny dział.

Czas na nowy patyk. Rok temu podjąłem decyzję o nowej 5-tce. Zdecydowałem sie na Composite Developments z serii ICT i szczerze mówiąc totalne rozczarowanie.... plastikowa rurka o grubaśnych ścianach zupełnie bez duszy. Szczerze mówiąc moją muchową przygodę zacząłem od blanków Batsona (własnoręcznie zbrojonych) i pośród bardzo różnych opinii ja te patyki lubię. Przerobiłem trochę RX6 i RX7 w różnych długościach i klasach (teraz składam switcha) i uważam, że to przyjemne w łowieniu kijki. Co prawda nie machałem Scottami, Winstonami, Thomas&Thomasami i inną arystokracją ale parę Sage-y i Loomisów w ręku miałem... Tak czy siak myślę o #5 9' 4pcs z RX7+ - czyli tzw. uniwersale (na wyjazdy, mayfly-ja, nimfy na grubsze rybki, mokrą etc). Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi blankami? Rzadko spotykany patyk w Polsce chyba z uwagi na jego krajową cenę (blank) a może trochę nidocaniany. Blank w USA about 150$.

p.s.

nie lubię plastikowych, bezdusznych, suchych wędek jeśli ktoś wie o czym piszę

pozdrawiam

kwiat

Opublikowano

Witam,

Lowilem troche RX7+ 9'#5 o jakim piszesz.Ciekawy patyk, taki uniwersal. Ma zdecydowanie cieplejsza akcje od ICT. Lepiej sprawuje sie tez na krotszych dystansach. Ja mialem sparowana z Airflo Ridge #5 i bylem zadowolony takze przy dosc dlugich rzutach.Kolega uzywa jej praktycznie jako jedynej wedki pstragowo-lipieniowej i twierdzi ze inna nie jest mu potrzebna. Do Twoich zastosowan nada sie spokojnie.A i robiony w Stanach w innej znanej firmie :D :D :D

Skoro juz wspominasz o 150 dolarach popatrz sobie na www.mrfc.com. Za niewiele wiecej znajdziesz Winstona chociaz Batsonowi nie mam nic do zarzucenia

Pozdrawiam,

Bujo

P.S. Jak dla mnie ICT jest teraz faworytem i czekam az wypuszcza cos w 10' :D

Opublikowano

Bujo,

dzięki za obiektywną odpowiedź. Do mrfc zaglądam systematycznie, ostatnio pociągnąłem xi2 #8. Z tymi Winstonami to bym coś może i spróbował ale #5 w 4-ech kawałkach ze świecą tam szukać. A zdradzisz gdzie w USA Batson blanki wałkuje (z czystej ciekawości)?

pozdrawiam

kwiat

p.s.

to Ci się trochę podłożyłem z tym moim odczuciem ICT ale widzę, że nie bierzesz do bani i o to chodzi ...

Opublikowano

Hej,

To ze masz inna opinie o ICT nie ma najmniejszego znaczenia :D Gusta szczegolnie u muszkarzy bardzo sie roznia :D Notabene 9'#4 ICT jest zupelnie inna wedka niz #5. Duzo cieplejsza jak sie to okresla :D

Wszystkie moje znajome wroble zza oceanu cwierkaja ze modele z plusem robi St Croix :D :D :D Ile w tym prawdy nie wiem na 100% :D

Pozdrawiam,

Bujo