Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie

Sklepy Rodbuildingowe - info / promocje / gdzie kupic

sklepy rodbuilding

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
632 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   Tar艂o艣

Tar艂o艣

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 896 post贸w
  • LokalizacjaGda艅sk
  • Imi臋:Tomasz
  • Nazwisko:Tar艂owski

Napisano 19 grudzie艅 2008 - 11:20

Wiesz Daniel patrz膮c na w臋dki kt贸re stosuje si臋 na 艣r贸dl膮dziu do 艂owienia troci, czy 艂ososi to one te偶 w przewa偶aj膮cej wi臋kszo艣ci s膮 pot臋偶ne a ludziska stosuj膮 do nich 9-cio gramowe woblery i daj膮 sobie rad臋.

Z tego co mi wiadomo ( jak si臋 myl臋 to prosz臋 wyprowad藕cie mnie z b艂臋du) to je偶eli w臋dzisko karpiowe ma napisan膮 krzyw膮 ugi臋cia ( tak to sie chyba nazywa ) np 2 oz to to jest odpowiednik ci臋偶aru wyrzutu. No to te dwa oz-y to raptem 60 gram.

#22 OFFLINE   radeqs

radeqs

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 834 post贸w
  • LokalizacjaRuda 艢l膮ska
  • Imi臋:Konrad

Napisano 19 grudzie艅 2008 - 12:26

Ale krzywa ugi臋cia jest chyba w lbs a nie oz...

#23 OFFLINE   Darc

Darc

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa-Weso艂a

Napisano 19 grudzie艅 2008 - 13:41

Witojcie
Z t膮 krzyw膮 w lb i mas膮 wyrzutu w oz to jest tak, 偶e kiedy艣 krzywej np. 2 lb odpowiada艂 c.w. 2 oz.
W miar臋 post臋pu materia艂owego i technologicznego ten c.w. wzr贸s艂 w dobrych kijach karpiowych do 2,5oz, a nawet 2,75oz czyli c贸艣 ko艂o 80gr.
Je艣li chodzi o alternatywne wykorzystanie takiego blanku to jak najbardziej nadawa艂by si臋 na kij trociowy i to wcale nie do jakich艣 sztrasznie wielkich przyn臋t.
Np. w rzece trociowej mo偶na by艂oby poci膮gn膮膰 na tym kiju 15cm wobler g艂臋boko nurkuj膮cy - z wi臋kszym by艂by raczej problem.
Kije te maj膮 zwykle do艣膰 elastyczn膮 szczyt贸wk臋 - chyba,偶e wykorzystasz wybitnie szczytowy blank/kij.
Pozdrawiam
darc

#24 OFFLINE   danielXR

danielXR

Forumowicz

• Forumowicze
  • PipPip
  • 374 post贸w
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 19 grudzie艅 2008 - 20:12

Na艣cie lat temu jedn膮 z moich pierwszych w臋dek trociowych by艂a w艂a艣nie przerobiona karpi贸wka o d艂 11' czyli 330 cm. Kij by艂 przywieziony przez kogo艣 z Azji, nie by艂o na nim 偶adnych opis贸w czy nazwy producenta. Jednak mia艂 typowo spinningow膮 , szczytow膮 akcj臋,tylko klasyczn膮 karpiow膮 dwudzieln膮 r臋koje艣膰 zmieni艂em na normaln膮. S艂u偶y艂 mi do tego celu przez 艂adnych par臋 lat, sko艅czy艂 przytrza艣ni臋ty drzwiami od samochodu. Jednak obecnie nie zrobi艂bym sobie raczej spina na takim blanku Nie znam si臋 na konstrukcji i w艂a艣ciwo艣ciach blank贸w do karpi贸wek- nigdy nie 艂owi艂em tych ryb ani nie buduj臋 w臋dek do tego celu, jednak czasem trafiaj膮 do mnie takowe w臋dki do napraw czy przezbrojenia. Niestety nie wyobra偶am sobie za bardzo zrobienia z takiego kija spinningu, w艂a艣ciwo艣ci rzutowe to jedno, a prowadzenie przyn臋ty ,zaci臋cie etc to drugie. Mo偶e i da艂oby si臋 tym daleko machn膮膰 przyn臋t膮 np 30 czy 50 gramow膮, ale co potem...Chyba 偶e kto艣 chce tym 艂owi膰 w wersji spinningowo-gruntowej, z podp贸rkami, rod-podem czy innym stojakiem Albo ma si艂臋 kowala i kondycj臋 lekkoatlety :D Dla mnie to temat jak omawiane kiedy艣 robienie spina z odleg艂o艣ci贸wki w czasach du偶ego wyboru specjalistycznych blank贸w spinningowych : mo偶na, tylko po co... Chyba 偶e z czystej przekory i eksperymentowania wg zasady: udowodni臋 wszystkim malkontentom 偶e si臋 da i mo偶na tak 艂owi膰

Pozdr

#25 OFFLINE   Tar艂o艣

Tar艂o艣

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 896 post贸w
  • LokalizacjaGda艅sk
  • Imi臋:Tomasz
  • Nazwisko:Tar艂owski

Napisano 19 grudzie艅 2008 - 21:28

Tylko sobie tak gdyba艂em, w艂a艣nie ko艅cz臋 zbroi膰 do tego celu ST 866 my艣l臋, 偶e si臋 nada.

#26 OFFLINE   pitt

pitt

Jad臋 na ryby ... na zawsze

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9353 post贸w

Napisano 22 listopad 2009 - 11:56

chcialem sie zapytac o dostep (robuilderow) do nastepujacych blankow:
st.croix o symbolu 3SC86HF2 i lamiglas GSA1023H, GSH102-2HX i RR102 2MT
a uzytkownikow o krotka charakteryzacje wedek zbudowanych na tych blankach ... jezeli to mozliwe :D

#27 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18684 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 listopad 2009 - 18:13

GSA-1023H mnasz tutaj w promocyjnej cenie:
http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/Lamiglas-Liquidation -Blanks

...i jak widze w tr贸jsk艂adzie, wi臋c przesy艂ka powinna wyj艣膰 kransnoludzko :D Mo偶e si臋 nada膰 do tego co my艣lisz :unsure: Gumo co艣 chce ci膮gn膮膰 zza wody, jak jest zainteresowany...

#28 OFFLINE   pitt

pitt

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9353 post贸w

Napisano 23 listopad 2009 - 06:16

widzialem to w mudhole juz wczesniej, dzieki za wskazowke 3-akladzie ...tego akurat nie widzialem ;)
z zamawianiem zaczekam jeszcze :D

#29 OFFLINE   Art-Rod

Art-Rod

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 95 post贸w
  • LokalizacjaPozna艅

Napisano 29 listopad 2009 - 22:26

Z wymienionych blank贸w korzystam systematycznie jedynie z RR1022MT,
a wi臋c mamy go w pracowni. Jego opis fabryczny jest z艂udny, nienagannie obs艂uguje przyn臋ty w granicach 10-35gr, moc to takie klasyczne 10-20lb.. akcja-ugi臋cie nie ma nic wsp贸lnego z ide膮 Magnum Taper. Blank jest smuk艂y, o 艂agodnej zbie偶no艣ci, pracuje wi臋c ca艂膮 swoj膮 d艂ugo艣ci膮, moc przyrasta bardzo p艂ynnie. 艢wietnie spisuje si臋 na szczupakach, zw艂aszcza z plecionk膮.
STC 3SC86HF2 i Lamiglas GSH102-2HX to ju偶 realne blanki 2oz i 25lb. Avid jest wyra藕nie l偶ejszy i subtelniejszy. Lami to ju偶 pacyficzna 艂ososi贸wka, grubo艣cienny blank na du偶e uci膮gi.
Z tego travela nigdy nie korzysta艂em..
Pitt, je艣li to mia艂aby by膰 w臋dka na szczupaki, pod wi臋ksze gumy, to wg mnie, najciekawszy jest Lamiglas Certified Pro Ron Arra XRA 1022M - 2,6m 20-60gr 25lb. Bardzo szybki blank stworzony do dalekich rzut贸w sporymi wabikami za stripped bassami.

#30 OFFLINE   pitt

pitt

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9353 post贸w

Napisano 30 listopad 2009 - 06:18

Pitt, je艣li to mia艂aby by膰 w臋dka na szczupaki, pod wi臋ksze gumy, to wg mnie, najciekawszy jest Lamiglas Certified Pro Ron Arra XRA 1022M - 2,6m 20-60gr 25lb. Bardzo szybki blank stworzony do dalekich rzut贸w sporymi wabikami za stripped bassami.

dzieki, to bardzo cenna informacja :D mozesz troche rozwinac temat i opisac jezcze blizej ten blank, porownujac go np. do avida :D

i tak, to ma byc kij na szczupaki

#31 OFFLINE   Kornel Miklas

Kornel Miklas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 130 post贸w
  • LokalizacjaMalbork

Napisano 12 grudzie艅 2009 - 22:36

witam
Planuj臋 zakupi膰 wieksza ilo艣c komponent贸w do zbrojenia wiedzisc,jak i same blanki.
czy kto艣 z was sna sklepy akceptyj膮ce forme p艂atnosci paypal?

jakie艣 sprawdzone sklepy mo偶e?

pozdrawiam KM

#32 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4485 post贸w

Napisano 13 grudzie艅 2009 - 01:16

Hej,

Sid Green Customs Rods na e-bay. To co wytargujesz to Twoje. Karl jest super kolesiem- kupuje od niego od bardzo dawna i jestem zadowolony.

Bujo

#33 OFFLINE   Przemek Szyma艅ski

Przemek Szyma艅ski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 202 post贸w
  • LokalizacjaWatford,ENG
  • Imi臋:Przemek
  • Nazwisko:Szyma艅ski

Napisano 13 grudzie艅 2009 - 13:55

Sid Green Customs Rods na e-bay. To co wytargujesz to Twoje.

Bujo je艣li by艣 m贸g艂 to poprosz臋 Ci臋 o link do sklepu , bo nie mog臋 znale藕膰.

Dzi臋ki.

#34 OFFLINE   hasior

hasior

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3558 post贸w
  • Lokalizacjatam gdzie ryby

Napisano 13 grudzie艅 2009 - 14:03

to ja pomog臋 :D http://stores.ebay.c...Rods-and-Tackle nistety same muchowe komponenty

tu z innymi komponentami http://www.seaisleta...se.cfm/2,2.html

#35 OFFLINE   Przemek Szyma艅ski

Przemek Szyma艅ski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 202 post贸w
  • LokalizacjaWatford,ENG
  • Imi臋:Przemek
  • Nazwisko:Szyma艅ski

Napisano 13 grudzie艅 2009 - 14:07

Dz臋ki Hasior.
Szuka艂em na .co.uk nie .com :mellow: :mellow:
Troch臋 maj膮 rodbuildingu...

#36 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4485 post贸w

Napisano 13 grudzie艅 2009 - 15:28

Hej,

Nie patrzcie na to co jest w sklepie. Wiadomosc do Karla i bedzie to co jest potrzebne. Podobnie z Anglers Habitat :D

Bujo

#37 OFFLINE   Kornel Miklas

Kornel Miklas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 130 post贸w
  • LokalizacjaMalbork

Napisano 11 stycze艅 2010 - 11:39

witam
mam pytanko do doswiadczonych monter贸w z forum,gdzie moge kupi膰 blanki batsona i Croixa wiem ze w USA ale mo偶e znacie jakie艣 sklepy kt贸re wysy艂aja do Polski?,niechc臋 p艂aci膰 prawie drugie tyle za blanki w polsce,a kupuj膮c kilka w USA i tak mi sie op艂aca koszt wysy艂ki.
pozdro KM

#38 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18684 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 stycze艅 2010 - 12:38

Je艣li kupujesz kilka blank贸w to proponuj臋 zacznij od rozmowy w Fishing Center - by膰 mo偶e dystrybytor da Ci jaki艣 rabat albo cene hurtowa.

#39 OFFLINE   Ireneusz Matuszewski

Ireneusz Matuszewski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 315 post贸w

Napisano 11 stycze艅 2010 - 12:54

Witam,
Przy zakupie kilku blank贸w b臋dzie oczywi艣cie rabat. Rabat b臋dzie od cen kt贸re pojawi膮 si臋 na stronie FC w przeci膮gu kilku nast臋pnych dni. Blanki taniej膮 do cen sprzed podwy偶ki. W pracowni od dzi艣 ju偶 stosujemy nowe ceny.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski

#40 OFFLINE   Kornel Miklas

Kornel Miklas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 130 post贸w
  • LokalizacjaMalbork

Napisano 11 stycze艅 2010 - 12:56

witam interesuja mnie blanki .kilka szt 1cz i 2szt travel.
sprawdz臋 dok艂adnie symbole i prze艣l臋 na priv

R贸wnie偶 z jednym lub wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 s艂贸w kluczowych: sklepy, rodbuilding

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych