Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nikt jeszcze nie spacerował po wodzie?

Pora zaczynać, bo niewiadomo jak długo będzie ta zima <_<

http://www.jarokowal.cal.pl/al/4images/details.php?image_id=784

http://www.jarokowal.cal.pl/al/4images/details.php?image_id=785

Zdjęcia umieszczone na stronce Andrzeja.

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Spacerował, tylko zmarzł jak cholera, bo było -16 i głównie patrzył jak inni łowili <_< Sezon rozpoczęty, ale do następnego wypadziku przyjdzie kilka dni poczekać...
Opublikowano

tylko zmarzł jak cholera, bo było -16 i głównie patrzył jak inni łowili <_<

Następny razem już nie powinno być tak zimno (nie zapowiadają takich mrozów).

Przyznaję, że byłem szczerze zdziwiony, że okonki orientowały się tylko na blaszki, na mormyszkę w zasadzie zero.

Opublikowano
Już 3 razy spacerowałem, ale o dziwo wyniki jak na pierwszy lód bardzo mizerne. Palczaka nie tak łatwo skusić a co dopiero okonia 30 +. W sobotę jedynie udało się przechytrzyć 3 pasiaki o długości ok. 30 cm. Dziś znów będę próbował.
Opublikowano

Palczaka nie tak łatwo skusić a co dopiero okonia 30 +.

Też mam takie wrażenie... Ale kolega, który ze mną był złowił w 2-3h kilkadziesiąt ryb :blush: Fakt, że małe, ale inne rzadko się tam trafiają.

Opublikowano

Mario, już działaliście ?? :D

Sprawa oczywista :mellow: :mellow:

he he, a jak. O domniemanej obcince szczupakowej trzeba było wspomnieć B) Ciupaja to super zabawa muszę powiedzieć - łowiłem pierwszy raz w życiu i bardzo mi się spodobało :mellow: w ogóle lód to królowa dyscyplin i rozrywka dla gentlemanów jak dla mnie - taki wędkarski golf, z tym mi się kojarzy. Aż szkoda, że lód jest teraz tak krótko!

Opublikowano

he he, a jak. O domniemanej obcince szczupakowej trzeba było wspomnieć B) Ciupaja to super zabawa muszę powiedzieć - łowiłem pierwszy raz w życiu i bardzo mi się spodobało :mellow: w ogóle lód to królowa dyscyplin i rozrywka dla gentlemanów jak dla mnie - taki wędkarski golf, z tym mi się kojarzy. Aż szkoda, że lód jest teraz tak krótko!

Gdzie jest moja wędka st. croix? :lol: :lol: Masz ją jeszcze?

Opublikowano

@matusiak

:o piękności, gratuluję. Możesz zrobić fotkę-makro tej swojej cud-mormychy i tu wkleić?

@remek

mam, kiwok wymieniłem na inny i idzie tym łowić - ale nie na blaszke podlodowa niestety, do tego potrzebny jest inny kij. Ale na mormyche jest spoko :o

@mario

tak do tego podchodze i też mam nadzieję na rychły powrót na lód :mellow: Niech sie inni uganiaja za pstragami w pocie czoła, taplajac po pas w jakiś bagnach, niech jeszcze inni gonią za mirażem trotki realnym mniej wiecej jak trafienie szóstki w totka, a my sobie kulturalnie, na lodzio, z termosikiem, z krzesełeckiem tym razem <_< albo i sankami :lol: No i zawsze w dobrym towarzystwie!

Pozdrawiam

Opublikowano
na razie , Panowie, to nasze marzenia o lodzie dosłownie topnieją w oczach :( jak tak dalej pójdzie to i na lód trzeba będzie zacząć jeździć do Szwecji :angry:
Opublikowano

To może być wcale niegłupi pomysł. Piotrek Orłowski wpadł na niego już kilka m-cy temu. Odpadają koszty łódki i paliwa, zostaje tylko dojazd, prom i zakwaterowanie. Sprzętu niewiele trzeba… Kosztowo byłoby rozsądnie. Tylko trzeba by dobrze naostrzyć świdry <_<

To co, montujemy ekipę?

Opublikowano

To jest temat nie od dzisiaj frapujacy. Z tym, ze wiertla to by trzeba bylo spalinowe.

Byl taki ciekawy temat na jezioro w Szwecji - wyciagali podobno najwieksze szczupaki w jeziorze. Ale i okonie z pewnoscia daloby sie zrobic.

Gumo

Opublikowano

Friko -

jak tak dalej pójdzie to i na lód trzeba będzie zacząć jeździć do Szwecji .

Wyskoczylem dzis na chwile na plytkie jezioro pomachac troche .Niestety lod przykryty sniegiem i na pchniecie pika .Okolo 3-5 cm i peka pod nogami .Zmienilem wiec miejsce ,jedno ,drogie i trzecie jeziorko .Bez szans na polowy .Trzeba jeszcze poczekac .Nastepne proby w niedziele .