Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem, że kiedyś było na ten temat, ale nie umiem na jerkbaicie włączyć szukajki :D

Chcę kupić jakiś multitool.... najbardziej wpadł mi w oko LEATHERMAN Skeleton CX...co prawda może nie jest zbyt rozbudowany, ale jakoś mi się podoba....ma ktoś, używa? Leży mi yeż w nim zapinka do paska (bez etuiowa :D ). Ten sprzęt ma być dla mnie użyteczny przede wszystkim w terenie...Co radzicie? Jakie są wasze opinie na temat tooli?

Opublikowano

Tutaj było o multitoolach

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&&prevlo aded=1&th=4293&start=0

Jeśli chodzi o LEATHERMANA to co bys nie wybrał napewno będzie dobre i wytrzymałe.

Modeli jest tyle że nie doradzę ci jakiegoś konkretnego, ale ten który wpadł ci w oko jest niezły.

Ale czy kierowałeś się wyglądem czy funkcjonalnością w wędkarstwie?

Opublikowano
Skeleton CX podoba mi się z wyglądu i wagi...choć mam mało gadżetów....ale czy są one w dużej ilości potrzebne? Potrzebuję go na ryby, grzyby, lasu, do auta, itp... :D Z wypasów wpadł mi w oko model Leatherman Charge TTi...Skeleton ma fajne ostrze i znakomity system zapinania do paska czy szlufki...
Opublikowano

Zagościł na stałe w moim plecaku, co jakiś czas dowodząc swojej przydatności.

Moj Wave sluzy mi juz dobre kilka lat - bez jestem tylko w samolocie a tak to zawsze przy pasie i kilka razy na dzien w akcji... :huh:

Opublikowano
Remku, nie ma co sobie glowy zawracac - Leatherman ew. Victorinox... na tym swiecie jest malo rzeczy oferujacych tak dobra relacje ceny/wartosci uzytkowej... Jak bym mial wybierac ponownie, wzial bym wersje Ti... :D
Opublikowano
Skeletona cx przyniosła mi gwiazdka.Pierwsze wrażenie-super.Mały,lekki i bardzo poręczny.Fabrycznie ostrzone ostrze goli bez problemu włoski na rękach(otwierasz je kciukiem,jedną ręką).Kombinerki z solidnej stali i cienkimi końcówkami mogą z powodzeniem zastępować peany.Klips do paska rewelacja,trzyma bardzo pewnie i dodatkowo szekla do przypięcia do kamizelki.Dodatkowa śrubokręt-dwa krzyżaki i dwa płaskie,sprytnie schowane w rękojeści.Jeżeli nie potrzebujesz dodatkowych bajerków jak nożyczki i pilniczki to będziesz zadowolony.Jak z trwałością? Poużywam i dam znać.Producent daję 25lat gwarancji...Pozdrawiam.
Opublikowano

udało mi się w zeszłym roku zdobyć za niewielkie pieniądze victora w skórzanym etui do mocowania na pasie. solidny, przydatny nie tylko na rybach. polecam

post-312-1348914572,9071_thumb.jpg

post-312-1348914572,9355_thumb.jpg

Opublikowano
Kupiłem szkieletora CX jednak....do tego kupie jeszcze scyzor Vicka Ranger...ponadto stwierdziłem, że jeszcze survivalowiec by sie zdał, więc musze dokładnie przeczytac wątek Remka o kosach survivalowych :D dzięki kolegom za wypowiedzi
Opublikowano

Kupiłem szkieletora CX jednak....do tego kupie jeszcze scyzor Vicka Ranger...ponadto stwierdziłem, że jeszcze survivalowiec by sie zdał, więc musze dokładnie przeczytac wątek Remka o kosach survivalowych :D dzięki kolegom za wypowiedzi

a ja przez ten watek nabylem walther'a blank multi tac :mellow:

ehhh ten jerkbait jerkbait ;)

Opublikowano

buhahahaha :mellow: albo piersióweczka z wiśnióweczką SOPLICA :mellow: za pazuchą podczas trudnych pstrągowych marszów :mellow:

no tak ale do piersioweczki korkociąg już nie jest potrzebny

tylko patrzec jak pojawi sie w dziale OGOLNYm watek jaka piersiowke wybrac

Opublikowano

tylko patrzeć jak pojawi sie w dziale OGÓLNYM wątek jaką piersiówkę wybrać

Mifciu, ja wiem jaką! PEŁNĄ <_<

Wędkarz przygotowany być musi :D na wszelkie ewentualności więc ... może taki wątek się pojawić. :D