Bandit Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Mam takie łowisko na ktore wybieram sie kilka razy w roku obfitujace w bolenie. Woda stojaca połączona z rzeką obfitujaca w liczne stada uklei. W okresie letnim woda kipi od ataków bloków a sądząc po ich dynamice plywaja tam ladne okazy. Ponieważ do tej pory tylko podziwialem to widowisko a brak przynęt boleniowych nie dał szansy na zapolowanie na nie zwracam się z prośbą o radę w doborze zestawu 5 - 6 przynęt które będą moją bazą.
jacob1993 Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 z tych popularnych to :dorado tender ,hunter spirit, salmo thrill ,gloog hermes kolejnosc nieprzypadkowajak glebiej to wobler i gumy rhczesto skuteczne okazuja sie gumy knight relaxa lub kopyto czy ripper z przycietym ogonkiem
beton007 Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 gumy rh 8 i 10, spirity, fantomy - na pewno polowisz
oldziu Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Moim zdaniem żadna z przynęt wcześniej wymienionych nie połowi na wodzie stojącej, a o niej mowa. Radzę zaopatrzyć się w woblery bezsterowe, lecz nie przecinaki do szybkiego prowadzenia lecz jerki, którym można nadać nieregularną akcję + lusterkujące w opadzie. Mnie takie przynęty się sprawdzają na starorzeczach połączonych z Wartą. Można również próbować na topwatery, ale ja wyniki lepsze mam właśnie na jerki boleniowe. pozdrawiam
Bandit Posted April 2, 2015 Author Posted April 2, 2015 Może powinienem dodać że fajnie by zestaw składał się z przynęt które można będzie wykorzystać i na wodzie stojącej i na płynącej. Myślę że z Waszych propozycji da się coś skomponować.
Mariano Mariano Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Zapytam z innej strony.Jak do tej pory próbowałeś podchodzic te bolenie?Czy miałeś pozytywne rezulataty ? Woda to głębokie lowisko ?
Bandit Posted April 2, 2015 Author Posted April 2, 2015 Zapytam z innej strony.Jak do tej pory próbowałeś podchodzic te bolenie?Czy miałeś pozytywne rezulataty ?Woda to głębokie lowisko ? Miałem kilka Siudakowych bezsterowców ale o dziwo nie wzbudały zainteresowania. W zeszłym Roku małem jedno pobicie na Lunkera CityShaker prowadzonego szybkim jerkowym podszarpywaniem i tyle. Woda ma bardzo zróżnicowane dno są blaty po 1-1,5 metra są też głębsze miejsca po 4-6-10 m
Janusz Wideł Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Jak stojąca woda do daj sobie spokój z wszelkimi gómami , tonącymi pżecinakami czy bezsterowcami.Podstawa to lekki pływający woblerek 5-6 cm pacujący drobniutko w wolnym tępie prowadzenia .
Mariano Mariano Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Próbowałeś na polaczeniu tej wody z rzeką ?Spróbuj zajrzeć o roznych godzinach.To,ze bezstery nie przyniosły efektu nie oznacza,ze cała reszta wobkow do szybkiego prowadzenia odpada.Hermesy sa dobre do wolniejszego prowadzenia,w opadzie ladnie lusterkując.Obserwuj i wyciagaj wnioski.Powodzenia
Recommended Posts