Jump to content

Plecionka DRAGON Ultra 8X Nano. Opinie...

Recommended Posts

Posted

Witka. Jak w temacie opinie na temat tej pletki. Proszę nie pisać nic nie wnoszących  postów. Przed napisaniem  tego tematu użyłem wyszukiwarki.  Info dla  tych wrednych :P Pozdrawiam

• Like 1
Posted

Używałem w tamtym sezonie, ogólnie fajny produkt, nie pląta się wogóle, cicha na przelotkach, bardzo gładka. Mam rozmiar 0,14 czy przegrubiona się nie będę wypowiadał bo nie mierzyłem, tylko raz urwałem przynętę na zaczepie, mocna linka.

Posted

Miałem okazję jeden dzień łowić na tą pletkę i rzeczywiście jeżeli chodzi o dragona to chyba najlepsze pletka od nich, ale zarazem najdroższa... U mnie w sklepie stacjonarnym 200 zł z groszami za 0.06 trochę przesada...

Posted

Czy tak cicha jak daiwa tournament? Miałbym mniejszy problem z zakupem ☺

Niestety nie mam porównania z Daiwą, a tą linka jak się przeciągnie między palcami sprawia wrażenie jakby to była żyłka. Jest bardzo gładka, dzięki temu można dalej zarzucić. Nie ma pamięci kształtu, można stosować ciężką gumą, po chwili lekki wobler, nie zrobi brody.

Posted

Używałem w tamtym sezonie, ogólnie fajny produkt, nie pląta się wogóle, cicha na przelotkach, bardzo gładka. Mam rozmiar 0,14 czy przegrubiona się nie będę wypowiadał bo nie mierzyłem, tylko raz urwałem przynętę na zaczepie, mocna linka.

Kolego  a jak sie zachowuje  ta paletka po kilku miesiącach wędkowania? Traci cos ze swoich atutów czy raczej nic sie z nią złego nie dzieje?

Posted

Ja tez kupiłem ta plecionke za namowa kolegi ze sklepu najpierw chciałem kupic HM8X to ponoc ta jest o wiele lepsza nie strzepi sie na kamieniach tak szybko i jest dosyc sliska ,kolor Stalowy z dakeka wygląda jak by na młynku była żyłka :)  na sucho test na zrywanie wypadł zadowalająco na Palomarze nawinałem ja na TD 3000 zobaczymy w sezonie jak bedzie sie spisywac ale mysle ze da rade

Posted

Kolego  a jak sie zachowuje  ta paletka po kilku miesiącach wędkowania? Traci cos ze swoich atutów czy raczej nic sie z nią złego nie dzieje?

Trochę barwę.

Posted

Jak Wam udaje sie uzywac plecionki caly sezon tak, ze traci jedynie barwe? Mnie z 275m nawinietej na szpule power pro zniklo na tyle duzo, ze pod koniec sezonu musialem wymienic. A tegoroczne lowiska nie wydaja mi sie nieprzyjazne lince...

Posted

Jak Wam udaje sie uzywac plecionki caly sezon tak, ze traci jedynie barwe? Mnie z 275m nawinietej na szpule power pro zniklo na tyle duzo, ze pod koniec sezonu musialem wymienic. A tegoroczne lowiska nie wydaja mi sie nieprzyjazne lince...

Chyba wszystko zależy od typu łowiska. Ja  wędkuje głównie na dość mocno zarośniętym zbiorniku. Pletka wystarcza mi na jakieś 2 sezony. Łowie dość sporo godzin, bo jestem chyba maniakiem jakimś. :D Pozdrawiam

Posted

Moimi zbiornikami w tamtym sezonie były głównie niewielkie glinianki i jeziorka. Woda dość czysta, niewielka ilość zaczepów.

• 1 year later...
Posted

Przełowiłem 2,5 sezonu tą plecionką . Grubość 0,14, standardowe główki mustada rozgina bez problemów... Traci kolor ale to chyba każda plecionka tak ma.. Po dwóch latach łowienia na wytrzymałości ciut jej spadło ale byłem sporo nad wodą i jeszcze więcej na nią łowiłem...

Podsumowując:

Nie najtańszy produkt ale wart swojej ceny... Obecnie używam dwóch grubości: 0,10 i 0,14... Cena u mnie w sklepie 149 pln za szpulkę 135m. Więc uważam że warto. Lepszych/droższych nie używałem. W porównaniu z Mikado nihonto Octa Braid czy jakoś tak - mikado nadaje się do zawijania rolad śląskich na obiad :)

Pozdrawiam kolegów :)

Posted

Po roku użytkowania tej plecionki muszę powiedzieć, że to  bardzo dobry produkt. Jest bardzo śliska co daje nam możliwość oddawania dłuższych rzutów. Nie strzępi się i jest bardzo wytrzymała. Trochę traci barwę ale to normalne. Jestem bardzo zadowolony z jakości tego produktu i mogę  go polecić z czystym sumieniem. Pozdrawiam

Posted

Po roku użytkowania tej plecionki muszę powiedzieć, że to bardzo dobry produkt. Jest bardzo śliska co daje nam możliwość oddawania dłuższych rzutów. Nie strzępi się i jest bardzo wytrzymała. Trochę traci barwę ale to normalne. Jestem bardzo zadowolony z jakości tego produktu i mogę go polecić z czystym sumieniem. Pozdrawiam

Przyjacielu czy testowałeś plecionki firmy Varivas?
Posted

Przyjacielu czy testowałeś plecionki firmy Varivas?

Kolego nie było mnie stać na ta plecionkę ale w słyszałem wiele o tej plecionce, no i macałem na targach w poznaniu.