piotrek79 Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 Trochę mam daleko, bo z chęcią bym się wybrał. Życzę duuuużych jazików!!!
Krzysiek184 Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 (edited) Do zobaczenia Cieszymy się bardzo . Chętnie zobaczymy na naszej wodzie kolegów z Jerkbait-a. Ps. Jakby ktoś miał jakieś pytanie to można też pisać na PW. Edited March 29, 2014 by Krzysiek184
Tadek06 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Jak wygląda sprawa pozwolenia jeśli jestem z poza waszego okręgu PZW?
Groszek82 Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Jak wygląda sprawa pozwolenia jeśli jestem z poza waszego okręgu PZW?Dla osób z poza okręgu wrocławskiego nie mających porozumienia z PZW Wrocław, będzie możliwość opłacenia jednodniowego zezwolenia.Koszt 20 zł
Krzysiek184 Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 Dobrej zabawy !!! Połamania Trochę daleko masz ale jakby co to zapraszamy .W tym roku woda nie sprawiła nam psikusa i zawody będą mogły się odbyć. Nie tak jak w zeszłym roku
malcz Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 Fajna sprawa, jazie będą jakoś dodatkowo punktowane? Czy wszystko w standardzie, a nazwa zawodów tylko jaziowa?
timonspin Posted April 23, 2014 Author Posted April 23, 2014 Fajna sprawa, jazie będą jakoś dodatkowo punktowane? Czy wszystko w standardzie, a nazwa zawodów tylko jaziowa? Tylko nazwa ze względu, że króluje jaź o tej porze roku na Baryczy jest go calkiem sporo i można piękne ponad 50 cm sztuki trafić - punktacja standardowa
mojzesz600 Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 Do zobaczenia koledzy, choć ostatnio gryźć nie chciały...
analityk Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Ten Barycz w tamtej okolicy to taki równy dość kanał widzę na goglach (i pamiętam byłem tam chyba kiedyś) - jak tam jaśki stoją? Przy brzegach czy są jakieś wyraźniejsze miejscówki?
Tadek06 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Jakby ktoś był ciekawy to pod tym linkiem znalazłem wyniki zawodów.https://www.facebook.com/groups/301063500004565/?fref=nf
analityk Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Pod linkiem nie ma wyników - czy możesz wpisać je tutaj? 1
Tadek06 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Relacja z zawodów."Tomasz Buchar wygrał dzisiejsze zawody Jaź Baryczy które odbywały się w Osetnie, a zwycięstwo zapewnił mu Jaź 38 cm .Na drugim miejscu uplasował się kolega z koła ZG Polkowice Jaremko Marek który złapał klenia ok 27 cm i okonia, a na trzecim miejscu reprezentant klub Spiner-Barycz Marian Grochała z 6 okoniami.Udział w zawodach wzięło 39 zawodników reprezentujących kluby i koła między innymi koledzy z Nurt Ostrów Wielkopolski, Krokodyl Wrocław, Czakuszka Leszno, Miedziana Ryba Głogów,Okoń Góra, Kleń Głogów, Polkowice i oczywiście Spiner-Barycz Góra.Jak się okazało dopisywała pogoda, stan wody w rzece jak i ryby, gdyż 14 zawodników złapało ryby które trafiły do kart startowych a warto zaznaczyć że było dużo osób które złapały Certy, była też jedna świnka i mój Boleń 81 cm.Dzisiejsze zawody po raz pierwszy w całości odbywały się na specjalnie zakupionych matach do mierzenia ryb, i możena powiedzieć że się sprawdziły bo wszyscy wrócili zadowoleni i nikt nie zgłosił że miał problem z potwierdzeniem ryby.Wielkie podziękowania dla naszych dziewczyn za przygotowanie na ognisku smacznego gulaszuI podziękowania dla Klubu Miedziana Ryba Głogów za użyczenie swoich mat dzięki czemu każdy zawodnik otrzymał miarę do mierzenia ryb.Wielkie podziękowania dla wszystkich którzy przyjechali na nasze zawody i razem z nami dobrze się bawili i delektowali urokami rzeki BaryczDziękuje i zapraszam za rok ."
Tadek06 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Tu masz tylko pierwsze 3 miejsca. Może ktoś ma pełna listę to mógłby umieścic.
carlus75 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Takie małe sprostowanie: WODNIK Ostrów Wielkopolski a jeżeli NURT to Książ Wielkopolski. Nie byłem osobiście ale mam relację od chłopaków.Pozdrawiam, Karol. 1
analityk Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 masakra te wyniki. na 39 osób jeden jaź i jeden kleń. Tak słabo tam z rybami czy niefartowny dzień?
timonspin Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 masakra te wyniki. na 39 osób jeden jaź i jeden kleń. Tak słabo tam z rybami czy niefartowny dzień?kleni było 6 lub 5 a faktycznie jazie nie dopisały problem mógł być w tym że w czasie trwania zawodów powyżej miejsca organizacji zostala podniesiona tama spływające śmieci i resztki organiczne skutecznie uniemożliwiały prawidłowe łowienie ogólnie większość wędkarzy miała kontakty z rybami które jednak nie dawały się zaciąć bądź spadały po krótkim holu
timonspin Posted April 7, 2015 Author Posted April 7, 2015 (edited) http://oi59.tinypic.com/35k8x06.jpg Edited April 8, 2015 by timonspin
strary Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Nie drugie a trzecie, popraw stary plakat. Poza tym daj wiekszą rozdzielczość bo nic z tego nie można przeczytać. No i mam nadzieję być
Sławek Oppeln Bronikowski Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 Jazie nie mają okresu ochronnego , ale wylansowano je na sztandarową rybę przedwiośnia . Inne ryby też nie mają ..Czy to jest jednak dobra legitymacja dla ambitnych/zaawansowanych/najaranych/ modnych z wędką ? A może nie podawać nazwisk do publicznej wiadomości ? Ani organizatorów ..Tylko pytam ..
kabello Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 (edited) Również rozważam udział. Ciekaw jestem jedynie jak wyniki kolegów na tym odcinku? Byłem wczoraj w OSETNIE a woda jakby martwa!? Wysłane z mojego XT1032 za pomocą Tapatalk 2 Edited April 12, 2015 by kabello
Recommended Posts