Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Do zobaczenia ;)

Cieszymy się bardzo :D. Chętnie zobaczymy na naszej wodzie kolegów z Jerkbait-a.

Ps. Jakby ktoś miał jakieś pytanie to można też pisać na PW.

Edited by Krzysiek184
Posted

Jak wygląda sprawa pozwolenia jeśli jestem z poza waszego okręgu PZW?

Dla osób z poza okręgu wrocławskiego nie mających porozumienia z PZW Wrocław, będzie możliwość opłacenia jednodniowego zezwolenia.
Koszt 20 zł 
  • 2 weeks later...
Posted

Dobrej zabawy !!! Połamania :)

Trochę daleko masz ale jakby co to zapraszamy :D .

W tym roku woda nie sprawiła nam psikusa i zawody będą mogły się odbyć. Nie tak jak w zeszłym roku

Posted

Fajna sprawa, jazie będą jakoś dodatkowo punktowane? Czy wszystko w standardzie, a nazwa zawodów tylko jaziowa? :P

Posted

Fajna sprawa, jazie będą jakoś dodatkowo punktowane? Czy wszystko w standardzie, a nazwa zawodów tylko jaziowa? :P

Tylko nazwa ze względu, że króluje jaź o tej porze roku na Baryczy :) jest go calkiem sporo i można piękne ponad 50 cm sztuki trafić - punktacja standardowa

Posted

Ten Barycz w tamtej okolicy to taki równy dość kanał widzę na goglach  (i pamiętam byłem tam chyba kiedyś) - jak tam jaśki stoją? Przy brzegach czy są jakieś wyraźniejsze miejscówki?

Posted

Relacja z zawodów.

"Tomasz Buchar wygrał dzisiejsze zawody Jaź Baryczy które odbywały się w Osetnie, a zwycięstwo zapewnił mu Jaź 38 cm .Na drugim miejscu uplasował się kolega z koła ZG Polkowice Jaremko Marek który złapał klenia ok 27 cm i okonia, a na trzecim miejscu reprezentant klub Spiner-Barycz Marian Grochała z 6 okoniami.
Udział w zawodach wzięło 39 zawodników reprezentujących kluby i koła między innymi koledzy z Nurt Ostrów Wielkopolski, Krokodyl Wrocław, Czakuszka Leszno, Miedziana Ryba Głogów,Okoń Góra, Kleń Głogów, Polkowice i oczywiście Spiner-Barycz Góra.
Jak się okazało dopisywała pogoda, stan wody w rzece jak i ryby, gdyż 14 zawodników złapało ryby które trafiły do kart startowych a warto zaznaczyć że było dużo osób które złapały Certy, była też jedna świnka i mój Boleń 81 cm.
Dzisiejsze zawody po raz pierwszy w całości odbywały się na specjalnie zakupionych matach do mierzenia ryb, i możena powiedzieć że się sprawdziły bo wszyscy wrócili zadowoleni i nikt nie zgłosił że miał problem z potwierdzeniem ryby.
Wielkie podziękowania dla naszych dziewczyn za przygotowanie na ognisku smacznego gulaszu
I podziękowania dla Klubu Miedziana Ryba Głogów za użyczenie swoich mat dzięki czemu każdy zawodnik otrzymał miarę do mierzenia ryb.
Wielkie podziękowania dla wszystkich którzy przyjechali na nasze zawody i razem z nami dobrze się bawili i delektowali urokami rzeki Barycz
Dziękuje i zapraszam za rok ."

Posted

Takie małe sprostowanie: WODNIK Ostrów Wielkopolski  a jeżeli NURT to Książ Wielkopolski. Nie byłem osobiście ale mam relację od chłopaków.

Pozdrawiam, Karol.

• Like 1
Posted

masakra te wyniki. na 39 osób jeden jaź i jeden kleń. Tak słabo tam z rybami czy niefartowny dzień?

kleni było 6 lub 5 a faktycznie jazie nie dopisały problem mógł być w tym że w czasie trwania zawodów powyżej miejsca organizacji zostala podniesiona tama spływające śmieci i resztki organiczne skutecznie uniemożliwiały prawidłowe łowienie :( ogólnie większość wędkarzy miała kontakty z rybami które jednak nie dawały się zaciąć bądź spadały po krótkim holu

• 11 months later...
Posted

Nie drugie a trzecie, popraw stary plakat. Poza tym daj wiekszą rozdzielczość bo nic z tego nie można przeczytać.

No i mam nadzieję być :)

Posted

Jazie nie mają okresu ochronnego , ale wylansowano je na sztandarową rybę przedwiośnia . Inne ryby też nie mają ..

Czy to jest jednak dobra legitymacja dla ambitnych/zaawansowanych/najaranych/ modnych z wędką ? A może nie podawać nazwisk do publicznej wiadomości ? Ani organizatorów ..

Tylko pytam .. :)

Posted (edited)

Również rozważam udział. Ciekaw jestem jedynie jak wyniki kolegów na tym odcinku? Byłem wczoraj w OSETNIE a woda jakby martwa!?

Wysłane z mojego XT1032 za pomocą Tapatalk 2

Edited by kabello