atb69 Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Witam,Jako że informatyk ze mnie żaden potrzebuje pomocyMam problem z wyświetlaniem zdjęć na komputerze, niektórych poprostu nie widzę foto poniżej I tu pytanie Dlaczego niewyświetlają mi się fotki? Tylko niektórych zdjęć nie wyświetla mi i to od niedawna, musze coś zaktualizować? Dodam że mój komp to raczej już stary kapciuch, ale jakoś tam mieli
godski Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Mam to samo. W niektórych postach zdjęcia się nie wyswietlają. Najnowsza Opera. W IE jest dobrze.
godski Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 http://jerkbait.pl/topic/52116-konkurs-na-przynętę-z-okazji-10-lecia-jerkbaitpl/page-2
remek Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Na Safari też.Zdjęcia są z serwerów zewnętrznych więc tutaj jerkbait.pl nie ma nic do tego.
atb69 Posted April 7, 2015 Author Posted April 7, 2015 (edited) Ja też mam Operę, czyli to wina przegladarki. Tych z linku kolegi godski tez nie widze. Edited April 7, 2015 by atb69
Hunter_pike Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 (edited) Koledzy polecam wyłączyć filtr w Adblock Plus. Konkretniej to znaleźć na monitorze ikonkę czerwoną ABP kliknąć na nią , następnie na "ustawienie filtra", następnie przy napisie "Reguły blokowania reklam" kliknąć na ikonę "Czynności" potem na "wyświetl ukryte filtry" a jak się pokażą należy wyłączyć z blokowania opcję jerkbait.pl/uploads/*, czyli w okienku po lewo tegoż napisu nie może być nic zaznaczone. I wszystkie zdjęcia będą widoczne. Adblock Plus jak ktoś ma zainstalowanego po ostatniej automatycznej aktualizacji systemowej włączył filtr na aplikację jerkbait.pl/uploads/*. To samo miałem dziś u siebie, jeśli ktoś nie ma ABP pewnie filtr na zaporze systemowej blokuje wyświetlanie plików i jest to niezależne czy foty są dodawane przez serwer forum czy przez zewnętrzny hosting. Edited April 7, 2015 by CarIvan
prezes77 Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Koledzy polecam wyłączyć filtr w Adblock Plus. Konkretniej to znaleźć na monitorze ikonkę czerwoną ABP kliknąć na nią , następnie na "ustawienie filtra", następnie przy napisie "Reguły blokowania reklam" kliknąć na ikonę "Czynności" potem na "wyświetl ukryte filtry" a jak się pokażą należy wyłączyć z blokowania opcję jerkbait.pl/uploads/*, czyli w okienku po lewo tegoż napisu nie może być nic zaznaczone. I wszystkie zdjęcia będą widoczne. Adblock Plus jak ktoś zainstalowanego po ostatniej automatycznej aktualizacji systemowej włączył filtr na aplikację jerkbait.pl/uploads/*. To samo miałem dziś u siebie, jeśli ktoś nie ma ABP pewnie filtr na zaporze systemowej blokuje wyświetlanie plików i jest to niezależne czy foty są dodawane przez serwer forum czy przez zewnętrzny hosting. Adblocka mam włączonego i fotki wszystkie widzę i w Mozilli i w chromie
Hunter_pike Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 (edited) Artur ja też mam włączonego, widocznie masz wyłączoną auto-aktualizację, mi po aktualizacji zablokował powyżej wspomniany filtr, musiałem go wyłączyć ręcznie. Koledzy jacy nie widzą fotek mogą sobie to sprawdzić, nie zaszkodzi to przecież . Edited April 7, 2015 by CarIvan
remek Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Koledzy polecam wyłączyć filtr w Adblock Plus. Konkretniej to znaleźć na monitorze ikonkę czerwoną ABP kliknąć na nią , następnie na "ustawienie filtra", następnie przy napisie "Reguły blokowania reklam" kliknąć na ikonę "Czynności" potem na "wyświetl ukryte filtry" a jak się pokażą należy wyłączyć z blokowania opcję jerkbait.pl/uploads/*, czyli w okienku po lewo tegoż napisu nie może być nic zaznaczone. I wszystkie zdjęcia będą widoczne. Adblock Plus jak ktoś ma zainstalowanego po ostatniej automatycznej aktualizacji systemowej włączył filtr na aplikację jerkbait.pl/uploads/*. To samo miałem dziś u siebie, jeśli ktoś nie ma ABP pewnie filtr na zaporze systemowej blokuje wyświetlanie plików i jest to niezależne czy foty są dodawane przez serwer forum czy przez zewnętrzny hosting. Warto poczytać: http://www.noadblock.pl/
Hunter_pike Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Remku dlatego napisałem że wyłączyłem filtr na aplikacje z jerkbait.pl, wszystkie reklamy jakie Wy jako Administracja zamieszczacie na stronie widzę, pozbywam się tych niechcianych typu kosmetyczka coś tam, albo zdrowie i uroda coś tam a takie też się wyświetlały podlinkowując w tekście słowa kluczowe jakimi są otagowane owe strony a roboty na tych stronach linkują przez każdą inna stronę w sieci. 1
bigrafi Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Mam ten sam problem. Dodatkowo na pewno mi blokuje wszystkie zdjęcia z photobucketa na które mam wrzucone moje zdjęcia. Co ciekawe - gdzieś blokuje to dostawca internetu, ale nie może tego odkryć gdzie.
Hunter_pike Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Mam ten sam problem. Dodatkowo na pewno mi blokuje wszystkie zdjęcia z photobucketa na które mam wrzucone moje zdjęcia. Co ciekawe - gdzieś blokuje to dostawca internetu, ale nie może tego odkryć gdzie.Sprawdź Panel sterowania - Centrum zabezpieczeń - Ustawienia zabezpieczeń dla Opcje stron internetowych, pewnie tam.
godski Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Tylko czemu niektóre zdjęcia się wyswietlają a inne nie? Np. tu: http://jerkbait.pl/best-content/
Hunter_pike Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 (edited) Tylko czemu niektóre zdjęcia się wyswietlają a inne nie? Np. tu: http://jerkbait.pl/best-content/Mnie wyświetlają się wszystkie fotki. Może zależy to od tego przez jaki uploads użytkownik dodawał fotki na forum w odniesieniu do tego jaki zapora systemowa lub Adblock u Ciebie blokują dany uploads. Nie wiem czy to akurat u Was tak jest właśnie, podpowiadam tylko bo miałem podobny problem. Edited April 7, 2015 by CarIvan
bigrafi Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 Sprawdź Panel sterowania - Centrum zabezpieczeń - Ustawienia zabezpieczeń dla Opcje stron internetowych, pewnie tam.Nie ma. Sprawdzane na tablecie z androidem, telefonie z 8, i kompach z XP oraz 7. Gdzieś coś blokuje, ale nie wiedzą gdzie. Na tych samych urządzeniach z dostępem 3G działa wszystko normalnie.
Recommended Posts