Skocz do zawartości

Mistrzostwa Ameryki w Wedkarstwie Podlodowym NAIFC 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sezon 2009 zostal zamkniety . 10 stycznia na Richmond Lake w South Dakota zostana rozegrana pierwsze zawody eliminacyjne . Takich eliminacji odbedzie sie 5 i one wylonia teamy na final ktory znowu zostanie rozegrany w grudniu na Boom Lake w Rhinelader . Jacek i Zibi juz po niedzieli wyrusza w dluga podroz do Dakoty aby rozpoczac trening i rozpoznac miescowki . Tu w tym watku bede Was informowal o wszystkim co zwiazane z eliminacjami , powstawiamy tez troche zdiec . Jutro w sobote rano 6.10 w audycji Zewu Natury Tadek bedzie goscil Jacka i beda opowiadac o Mistrzostwach ktore sie odbyly . Po audycji i jajecznicy na boczku Jacek z Tadkiem jada do Cabelasa i tam Jacek bedzie na stoisku udzielal instrukcji o sondach podlodowych i sprzecie Frabilla ...tu zapraszamy wszystkich z okolicy Chicago . Zaczyna sie to o godzinie 10 rano . Zbynia nie bedzie bo jest mocno przeziebiony i tu zycze mu zdrowka bo wyjazd w Kraine Mrozu juz za kilka dni :mellow:
  • Odpowiedzi 161
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Dzis w sobote Jacek z Zibim w jako przedstawiciele Frabilla reklamowali i sprzedawali jego wyroby w Cabelasie . Zibi dojechal mimo silnego przeziebienia co swiadczy o jego klasie . Juz o 14.00 sprzedali ostatni namiot w wielu jakie wystawiali . Ceny namiotow od 250 do 700 $ . Kazdy mogl podejsc i zapytac o szczegoly sprzetu Frabilla i tajniki wedkarstwa podlodowego . Ja z Tadkiem kracilismy sie wokol , robilismy zdiecia i male zakupy :mellow: . Odwiedzali nas tez nasi polonijni wedkarze i rozmawialismy o naszym wedkowaniu . Odwiedzil nas tez Witold Kowalczyk wlaciciel firmy Relax . Firma Relax jest jednym z glownych sponsorow Jacka i Zibiego w ich walce na lodzie w NAIFC . Z panem Witoldem dlugo rozmawialismy o wedkarstwie w Polsce , Rosji i USA . O zblizajacych sie Mistrzostwach Swiata na lodzie i przyjezdzie reprezentacjiPolski , o nowych modelach i kolorach miekkich przynet . Jacek z Zibim juz we wtorek wyruszaja do Dakoty na trening do pierwszych eliminacji ...u nas jest bardzo zimno ...a jak bedzie tam ? nawet nie chce myslec :lol:

.

post-30-1348914579,0687_thumb.jpg

post-30-1348914579,2169_thumb.jpg

Opublikowano

Jerkbaita reklamuja za darmo :lol:

.

Jakie za darmo!!!!! :lol: :lol: Nasz team - jerkbait.pl :D

Jurku dzięki za zdjęcia. Miało być logo jerkbait.pl na tych koszulkach ale niestety byłem chory i nie miałem jak przesłać. Powstał napis jak widzę - super!

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano
Rozmawialem dzis czyli w srode z Jackiem i Zibim . Sa w South Dakota nad Richmond Lake . Dzis odbyli pierwszy trening . Wytrzymali tylko 2 godziny ...jest z wiatrem -30 F ...jutro bedzie -35 F . Niestety nie mam przy sobie przelicznika na Celsjusze . Zlowili kilka bluegili i crappi a wiec trening byl juz malym krokiem do rozpoznania lowiska . Cale szczescie w niedziele w dniu zawodow ma troche popuscic mroz i powinno byc lzej . Jutro znowu trening . Warunki sa ciezkie tym bardziej ze przeziebiony Zibi jedzie na antybiotykach . To sa Ice Man ...oni sa -krejzi- B) ...nie mozna po prostu poczekac na sezon pstragowy :lol:
Opublikowano

Jurku, -35F to ..... ..... ..... ..... ..... - 37C :D No to dziękuję bardzo za takie łowienie. Dziura zamarza w 1 minutę :D

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano
Przy silnym wietrze namoty trzeba przybijac do lodu bo je zdmuchuje , dzialaja jak zagle . Oczywiscie palniki grzalki trzeba miec to juz nie sa zarty przy takich warunkach . Bardzo ciekawie zapowiada sie konfrontacja w tych ekstremalnych warunkach ....
Opublikowano

O w morde ale zazdroszcze chlpakom jazdy ,przy takiej temperatorze czlowiek czuje ze zyje .Zazdroszcze ekstremy .I trzeba sie pewnie podwujnie opatolic i co chwile lykac cherbatkie ze sliwka ;) .

Trzymam kciuki za ekipe .

pozdrawiam

Opublikowano
Od wtorku do dzis nie mam zadnych wiesci od nich . Jutro zawody ktore tym razem beda jednodniowe . Moze dzis sie odezwa . Wiem tylko od Tadka ze czesc ekip nie dotarla z powodu mrozu i sniezyc . Jutro ma byc juz cieplej to znaczy na minusie ale w normie .
Opublikowano

I juz mam ...Zdobyli 3 miejsce z kompletem ryb . Decydowala waga o kolejnosci . Warunki nadal ekstremalne . Jacek ma odmrozone dwa palce , Zibi skore na rekach . Quad im wysiadl i buszowali po lodzie na piechote . Dzis sie przespia a rano dlugi powrot do domu przez Kraine Sniegu...szczesliwej drogi Ice Man-i :mellow:

1 miejsce 8,46 lb team z North Dakoty

2 miejsce 7,70 lb team z South Dakoty

3 miejsce 7,54 lb Jacek i Zibi

tylko 8 teamow zlowilo komplet ryb . Na komplet liczono 8 crapie i 8 bluegili . Z teamow ktore biora udzial w programie Ice Man wyszli na pierwsze miejsce ...zaczelo sie wiec dobrze :mellow:

Opublikowano

Już gratulowałem Jackowi i Zbyszkowi! Jadą do domu. Było extremalnie -45F. Trzecie miejsce to duży sukces bo ... wyprzedzili wszystkie teamy z ICE Man'a a ponadto wiele z tych teamów miało działające skutery - nasza ekipa NIE - musieli biegać po tafli lodu. Tak jak Jerry pisał - zaliczli komplet. Za 2 tygodnie następne zawody, tydzień i dwa tygodnie później następne. Czekam na kolejne zawody choć jestem na prawdę dobrej myśli.

Jerry, miałeś rację - fishmaniacy używają kombinezonów Frabill'a :D

Pozdrawiam

Remek