Bander Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Witam,Ostatnio zaobserwowałem u kilku osób nowe nicki - proponuję, aby nie było możliwości ich edycji. Ułatwi to identyfikację osób których posty się czyta a i bezpieczeństwo zakupów na giełdzie minimalnie wzrośnie... bo zawsze to ciut trudniej, gdy trzeba zbudować reputację postową od nowa...W sumie niewiele do zrobienia od strony administracyjnej a pozwoliło by - jak sądzę - uniknąć części "nieporozumień".Pozdrawiam 9
miramar69 Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Dodam ze należałoby też przyglądać się tym którzy pracują na wiecej niz jednym nicku obecnie.
remek Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Dodam ze należałoby też przyglądać się tym którzy pracują na wiecej niz jednym nicku obecnie. Multikonta są blokowane.
mario Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Dodam ze należałoby też przyglądać się tym którzy pracują na wiecej niz jednym nicku obecnie. Jeżeli znasz takie przypadki, to zgłoś je do moderacji.
gulf Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Wejdź w profil , sprawdź nazwy wyświetlane czy jakoś tak i masz jak na dłoni po kolei . Ja mam trzy zmiany nicka , avatary też zmieniam ...Dlaczego ? Jest taka możliwość to korzystam , raz do roku wg statystyki
mario Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Mateusz, @miramar69 pisał wg mnie o multikontach, a nie o zmieniających nicki na jednym profilu.
gulf Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Ok , moja odpowiedź jest do kolegi @Bander ( chyba dobrze zrozumiałem , że chodzi o zmiane nicka ) . Tych z multikontami to trzeba wyprostować , jestem zdania
Bander Posted April 9, 2015 Author Posted April 9, 2015 @emigrand dobrze mnie zrozumiałeś, o tym właśnie piszę Uważam, że nie powinno być takiej możliwości. Sądzę, że firmując się stałą "nazwą" będziemy bardziej uważać co robimy i co piszemy - to mógłby być "zwiększasz" odpowiedzialności z swoje czyny i wypowiedzi Nie piszę natomiast, że nie wolno tego robić skoro jest taka możliwość... i nie twierdzę absolutnie, że Ci którzy zmieniają nazwy wyświetlane mają coś na JB na sumieniu (choć tacy są...) 2
G_rzegorz Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 A mi się akurat wydaje, że możliwość zmiany nicka to fajna sprawa...dodam, iż nie mam nic na sumieniu choć już raz zmiany dokonałem:-)Kto będzie chciał kombinować i tak wykombinuje - w sieci trzeba być ostrożnym i tyle...
mdziam_78 Posted April 10, 2015 Posted April 10, 2015 Ale w sumie zmiana nicka to jaki ma cel? W czasie kilku lat obecności na forum na strony profili użytkowników wszedłem kilka, może kilkanaście razy. Cenię anonimowość w sieci, ale jednak w przypadku przynależności do pewnej społeczności uważam, że konieczne jest stworzenie własnego "społecznościowego image", który pozwoli nas rozpoznać znajmomym i obcym. Sprawa drugorzędna czy chodzi o giełde czy bazę wiedzy, najważniejsze jest to, że w momencie dołączenia do Towarzystwa przedstawiamy się i od tej pory Jan to Jan, a nie dziś Jan, a jutro Wojtek. W irl nie ma to uzasadnienia i na forum ciężko się go dopatrzeć. 2
BazyL Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 a ja bym sobie chętnie zmienił nick na taki "prawdziwy" czyli Bazyl, ale oczywiście zajęty przez kogoś, kto się zarejestrował w 2009r i ma ZERO postów
Tomasz eS Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 Powinna być weryfikacja userow... jak ktoś nie wchodzi od powiedzmy 2 lat to....
BazyL Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 myślę, że usuwanie martwych kont nie jest w interesie Właściciela Forum niestety, ale rozumiem to
remek Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 Martwe konta to trochę szerszy temat - co jeśli ktoś ma na swoim koncie posty? Od czasu do czasu w tle uruchamiamy akcję przypominającą o istnieniu jerkbait'a. Cześć wraca, cześć nie ale jest to zrozumiałe.
BazyL Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 wiem, że zmniejszanie listy zarejestrowanych użytkowników nie jest po drodze i jak napisałem - rozumiem toale trochę czasem boli, że "zapiździł" mi ksywę ktoś kto raz wszedł na forum http://jerkbait.pl/user/48224-bazyl/ 1
Maciej1979 Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 Gdyby pousuwać nieaktywnych użytkowników mogła by zostać 1/3 zalogowanych .
Recommended Posts