Jump to content

Pani Gienia, cos sie zmienia... czyli JDM pod strzechy

Recommended Posts

Posted

czyli Stella z DE teraz będzie jeszcze bardziej jak STELLA ;)

Stella jak Stella. Tam to juz wiele roznic nie ma (oczywiscie jesli nie mowimy o pewnych modelach Stelli dostepnych tylko na JDM).

Natomiast ciekawe jak potocza sie losy takich "Twin Power F cos " czy innych " Stradico - zabijakow". 

Bo jesliby weszly TP JDM i Biomaster JDM to markietingowcy na Europe beda mieli ciut wyzej zawieszona poprzeczke niz dotychczas ;)

Posted

no taki trochę strzał w kolano, ale myślę, że w DE jest nadal sporo ludzi kupujących kołowrotki za 100E i pukających się w głowę na JDM, podobnie zresztą jak w USA

• Like 4
Posted

Moze po prostu jakis japonski Shimano Boss zobaczyl ile tego idzie z JP w swiat i stwierdzil, ze teraz oni beda uczestniczyc w jedzeniu tego tortu...

• Like 1
Posted

No to wreszcie mamy oficjalną odpowiedź na odwieczne pytanie: czy sprzęt jdm jest lepszy od usa/eu?

Dokładnie.Pozdrawiam

Posted

Należy jednak pamietać , że prawdziwe JDM to prywatny import z japan ;)   o tym to samuraje nie pomyśleli :P

Posted

Moze po prostu jakis japonski Shimano Boss zobaczyl ile tego idzie z JP w swiat i stwierdzil, ze teraz oni beda uczestniczyc w jedzeniu tego tortu...

Raczej jerka czyta i wyciąga wnioski :) .

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted

mogę cie zapewnić ze ta Dialuna z chin jest lepsza od najlepszego kija shimano EU.

Od Lesatha tez? 

Tak abstrachujac- wszyscy i wszedzie pisza jak to JDM najlepszy, milion razy trwalszy od europejskich badziewiow to i Helmuty zechcialy miec u siebie w oficjalnej dystrybucji, jak jest popyt to i podaz sie znajdzie, tak dziala rynek, europejska mafia sprzetowa rece zaciera, wyzsza cena, wyzszy dochod, karuzela kreci sie dalej :) 

Posted (edited)

Od Lesatha tez? 

posiadałem 2st Lesatha fajne kijki, wymieniłem je na fireblood ładniejszy design oczywiście wedle gustu . Dialuna posiadam w castingu ,kopiłem z ciekawości czy długi kij  castingowy będzie mi leżał w łapie. Okazało się ze to super kijek wykonany perfekcyjnie pod każdym względem ,no i cena  28000yen czyli o wiele tańsza od   Lesatha . Jeśli miął bym wybierać która lepsza, to wybrał bym Dialuna bez zastanowienia ani sekundy. ;)                

Edited by arturbukowski
Posted

posiadałem 2st Lesatha fajne kijki, wymieniłem je na fireblood ładniejszy design oczywiście wedle gustu . Dialuna posiadam w castingu ,kopiłem z ciekawości czy długi kij  castingowy będzie mi leżał w łapie. Okazało się ze to super kijek wykonany perfekcyjnie pod każdym względem ,no i cena  28000yen czyli o wiele tańsza od   Lesatha . Jeśli miął bym wybierać która lepsza, to wybrał bym Dialuna bez zastanowienia ani sekundy. ;)                

Jesli spodziewasz sie w Europie ceny za Dialune na poziomie 28000 JPY to...poczekasz na wyprzedaze ;)

Posted

Jesli spodziewasz sie w Europie ceny za Dialune na poziomie 28000 JPY to...poczekasz na wyprzedaze ;)    

myślę ze będzie około 1300zl w Polsce kosztowała nie więcej, ja u Mfisto tyle chyba płaciłem  .  

Posted

myślę ze będzie około 1300zl w Polsce kosztowała nie więcej, ja u Mfisto tyle chyba płaciłem  .  

To powiedzialbym "solidny" przelicznik :)

• Like 1
Posted

tylko niestety widze że nie ma w ofercie na europe najciekawszej dialuny dla nas , czyli 906ml zostaje import prywatny , pokazały sie ostatnio po 200usd :) chyba sie skusze