Jump to content

Recommended Posts

Posted

powinien dac rady jak wiecej bedziesz lowil 12g bo 20g plus guma to troche duzo choc nie widzialem wnetrznosci tej daiwy ja mam 2508 team daiwe z r4 probowalem ja w wielu sytuacjach wedkarskich 20g to troche duzo bylo dla niej choc dawala rade ostatecznie dalem ja do  splawika bo swietnie kreci  

• Like 1
Posted

jezeli łowie techniką opadu z tym, że podbijam wędką, a linke zwijak kręciołem powinien wytrzymać, bo ja zwijam niepotrzebna linke to się nie przeciąża :)

Posted

Znaczy 12g to nie jest tak mało :)

Chyba w życiu nie łowiłeś swimbait'ami czy dużymi woblerami z rzutu  ;)

Weź 2508 z płytką szpulką i zakończ temat.

• Like 1
Posted

Ja mysle, ze to zalezy od samych szczupakow czy beda letkie czy moze juz ciezkie sie trafiaja, na te pierwsze bedzie w sam raz, na takie ciezkie byki moze byc kiepski, Daiwy slyna z zabkowania ( mozna wyszukac na forum), oby Twoja byla w porzadku i jakis czas pokrecila.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Ja mam 2500 na okonie i male szczupaki. Lowie tym glowkami to 10g plus guma, no problemo, ale nie wiem jak by to bylo 20g? Nie wiem czy nie wolalbym 3000. A jesli chodzi o nadgarstek to nowe 3000 Daiwa'y chyba sa lzejsze od starych modeli tyle ze kosztuja wiecej :(

Aha, w pytaniu bylo czy 2500 wytrzyma. Pewnie wytrzyma ale tez chodzi tu o komfort...

Edited by Luckyguliver