Bobby0404 Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 WitamZnacie może miejsca do zwodowanie łódki z przyczepy na Zatoce Gdańskiej? Przeszukałm internet i są jakieś ogólne informacje, a chodzi mi o praktyczne szczegóły czyli: gdzie najwygodniej, w jakich godzinach można, ile to kosztuje, dane kontaktowe, gdzie najlepiej zostawić samochód z przyczepą itp. Można to też podzielić biorąc pod uwagę gatunek łowionych ryb np. na troć polecam...., a na belonę.... lub wielkość wodowanej jednostki. Myślę, że takie informacje będą przydatne wielu użytkownikom forum, którzy nie mają doświadczenia w morskim łowieniu, a na forum znajdą się tacy, którzy już przetarli szlaki i zechcą się podzielić swoimi spostrzeżeniami.Pozdrawiam
darogryf Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 (edited) Zatoka Pucka miejscowość Rewa są dwa slipy całkowicie ogólnodostępne. Jeden blisko drugiego sporo miejsca do zaparkowania. Edited April 14, 2015 by darogryf
polak9 Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 Witam, też chętnie bym się dowiedział.Ja mogę tylko tyle pomóc że od Gdańska w stronę ruskich slipu brak
darogryf Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 Jest jeszcze w Osłoninie. Tylko tutaj w jakim stanie technicznym jest nie mam pewności. Ale sądząc z rozmów z tubylcami raczej te płyty betonowe nadal leżą. A miejsca na samochód nieograniczona ilość.
Bobby0404 Posted April 14, 2015 Author Posted April 14, 2015 MechelinkiDzięki. A jak dojechać do tego slipu w Mechelinkach? W którym to dokładnie jest miejscu?
-YAN- Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 http://forum-motorowodne.pl/baltyk-i-zatoka-gdanska/slipowanie-z-brzegu-w-3miescie/
Robert K Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 W Jastarni w porcie, darmowyHel - dźwig w porcie mała łódka (chyba do 4,5 lub 5m) 60zł, duża 80zł
Bobby0404 Posted April 15, 2015 Author Posted April 15, 2015 Super info, szczególnie jans. Dziękuję wszystkim.
mrWhite7 Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 W Sobieszewie koło Gdańska używają rampy starego promu , co prawda rampa zabezpieczona jest szlabanem szlaban ale jest on otwarty a do zatoki masz jakieś 2 Km przez Górki Zach i Wsch
towmala Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Witam, też chętnie bym się dowiedział.Ja mogę tylko tyle pomóc że od Gdańska w stronę ruskich slipu brak Witam,za pętlą autobusową w Górkach Zachodnich,wędkarze korzystają ze slipu małej przystani wędkarskiej
Dano. Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 W Sobieszewie koło Gdańska używają rampy starego promu , co prawda rampa zabezpieczona jest szlabanem szlaban ale jest on otwarty a do zatoki masz jakieś 2 Km przez Górki Zach i WschTylko z autem kłopot. Przy szlabanie nie można, a po przeciwnej stronie zakaz ruchu. To że póki co, Misiaki nic nie robią, nie znaczy że nie zaczną i któregoś dnia nie posypią się mandaty
puszek7 Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Dokładnie na Sobieszewie póki co z autem jest spokój... Ale to jak parkowanie na minie ;] Póki co się udaje. Swoją drogą gdyby nie ta zatoczka autobusowa to ciężko byłoby gdzieś zostawić auto.
Bobby0404 Posted April 7, 2021 Author Posted April 7, 2021 WitamNie wiem, czy w odpowiednim miejscu piszę, ale mam następujące pytanie.W drugiej połowie kwietnia wybieram się do Trójmiasta i chciałbym przy okazji trochę powędkować w morzu (trocie, może śledzie, ew. belony). Znacie może namiary na przystanie gdzie mógłbym zwodować i bezpiecznie przetrzymać swoją łódź przez kilka dni, tydzień?Dzięki.
flyfisher33 Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 Narodowe Centrum Żeglarstwa, Jachtklub Stoczni Gdańskiej, Marina Przełom. Stamtąd też najbliżej na ryby.
grzesiu Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 mapa slipów https://goo.gl/maps/9ejk93GF8CDz1mof8 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
grzesiu Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1EXo8FBSm-2OySUuOWnN7DA5qF8I&msa=0&ll=0%2C0&z=15 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Recommended Posts