Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Znacie może miejsca do zwodowanie łódki z przyczepy na Zatoce Gdańskiej? Przeszukałm internet i są jakieś ogólne informacje, a chodzi mi o praktyczne szczegóły czyli: gdzie najwygodniej, w jakich godzinach można, ile to kosztuje, dane kontaktowe, gdzie najlepiej zostawić samochód z przyczepą itp. Można to też podzielić biorąc pod uwagę gatunek łowionych ryb np. na troć polecam...., a na belonę.... lub wielkość wodowanej jednostki. Myślę, że takie informacje będą przydatne wielu użytkownikom forum, którzy nie mają doświadczenia w morskim łowieniu, a na forum znajdą się tacy, którzy już przetarli szlaki i zechcą się podzielić swoimi spostrzeżeniami.

Pozdrawiam

Posted (edited)

Zatoka Pucka miejscowość Rewa są dwa slipy całkowicie ogólnodostępne. Jeden blisko drugiego sporo miejsca do zaparkowania.

Edited by darogryf
Posted

Witam, też chętnie bym się dowiedział.

Ja mogę tylko tyle pomóc że od Gdańska w stronę ruskich slipu brak :angry:

Posted

Jest jeszcze w Osłoninie. Tylko tutaj w jakim stanie technicznym jest nie mam pewności. Ale sądząc z rozmów z tubylcami raczej te płyty betonowe nadal leżą. A miejsca na samochód nieograniczona ilość.

Posted

W Jastarni w porcie, darmowy

Hel - dźwig w porcie mała łódka (chyba do 4,5 lub 5m) 60zł, duża 80zł

Posted

W Sobieszewie koło Gdańska używają rampy starego promu , co prawda rampa zabezpieczona jest szlabanem  szlaban ale jest on otwarty a do zatoki masz jakieś 2 Km przez Górki Zach i Wsch

Posted

Witam, też chętnie bym się dowiedział.

Ja mogę tylko tyle pomóc że od Gdańska w stronę ruskich slipu brak :angry:

Witam,za pętlą autobusową w Górkach Zachodnich,wędkarze korzystają ze slipu małej przystani wędkarskiej

Posted

W Sobieszewie koło Gdańska używają rampy starego promu , co prawda rampa zabezpieczona jest szlabanem  szlaban ale jest on otwarty a do zatoki masz jakieś 2 Km przez Górki Zach i Wsch

Tylko z autem kłopot. Przy szlabanie nie można, a po przeciwnej stronie zakaz ruchu. To że póki co, Misiaki nic nie robią, nie znaczy że nie zaczną i któregoś dnia nie posypią się mandaty

Posted

Dokładnie na Sobieszewie póki co z autem jest spokój... Ale to jak parkowanie na minie ;] Póki co się udaje. Swoją drogą gdyby nie ta zatoczka autobusowa to ciężko byłoby gdzieś zostawić auto.

• 5 years later...
Posted

Witam

Nie wiem, czy w odpowiednim miejscu piszę, ale mam następujące pytanie.

W drugiej połowie kwietnia wybieram się do Trójmiasta i chciałbym przy okazji trochę powędkować w morzu (trocie, może śledzie, ew. belony). Znacie może namiary na przystanie gdzie mógłbym zwodować i bezpiecznie przetrzymać swoją łódź przez kilka dni, tydzień?

Dzięki.