Kuballa44 Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 (edited) Nigdzie nie ma informacji o tym kijku. Może ktoś ma, powie jak z obsługą jakich przynęt? Jakiekolwiek wrażenia? Chodzi mi o wersję 3 częściową.Pozdrawiam Edited April 15, 2015 by Kuballa44
Krzysztof Jeżyna Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Dla mnie rewelacja. Mam poprzedni model,ten który jest teraz w sklepach wydaje sie troche szybszym. Ja łowie malymi wobkami takimi ok1g ale najfajniej latają takie ok3. Próbowałem tez rzucać bezsterowcami ok10g-rzuty okej ale prowadzenie mało komfortowe. Co do rybek to raczej nie spadają. Ostatnio przyłowiłem szczupaka ok.55 cm i nie było żadnych problemów. Troche przydługi dolnik,pozatym polecam kijek do małych woblerow. Gumami nie łowiłem. 1
Kuballa44 Posted April 16, 2015 Author Posted April 16, 2015 (edited) Super! A powiedz mi kolego, jakie wobki największe jest w stanie obsłużyć komfortowo? Jakąś piąteczkę dźwignie? Nie chodzi mi o deep runnery... Edit; Racja. To może inaczej, jakimi największymi woblerkami kolega łowił i w jakim nurcie, z bezprzesadnym klękaniem szczytówki? Tomasz zawsze czujny. Edited April 16, 2015 by Kuballa44
Tomasz eS Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 (edited) dużo zależy właśnie od rodzaju woblera i jaki uciągu wody ... Edited April 16, 2015 by Tomasz eS 1
Krzysztof Jeżyna Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 A to jutro bede na rybach to powiem jakie wobki max ,oczywiście na rzece dają komfort łowienia. 1
Krzysztof Jeżyna Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 uciąg wody okreslam jako średni,łowiłem na rzece Wieprz i tak:Salmo minow 7 cm- to była przesada dla tego kijaRapala orginal 5 cm - spokojnieSalmo Sting kolo 6 cm - dawało radeSalmo Minow 5 cm z takim waskim sterem bez problemugranice komfortu wyznaczyl Samlo Butcher 5 cm z klasycznym sterem. Wędka dała rade ale przy mocnym nurcie byloby juz słabo.ogolnie smukle woblerki typu Rapala czy salmo sting daja rade 5cm a moze i ciut dluzsze,wazne by byl waski ster.dzisiaj jak zwykle szukalem jazi i na tym kiju czuc juz pestke 17mm od Bryki. mam nadzieje ze pomoglem. 1
Kuballa44 Posted April 17, 2015 Author Posted April 17, 2015 Super! Dziękuję bardzo! Utwierdziłeś mnie w przekonaniu że dokonałem właściwego wyboru przy zakupie wędki!
Recommended Posts