pele Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Część ostatniej wykonanej parti wobków pod klenia. Materiał balsa, okeiny (różne wzory) + klasyczne spraye. Wszystko pływające 3-3,5cm. Na takiego srebrno-czerwonego przez przypadek skusiłem rapkę +/-70 w tym roku (oczywiście pływa dalej bez uszczerbku na zdrowiu) 7
woblery z Bielska Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Tomku, więcej oklejanek proszę To, można by rzec, typowo polska szkoła! Trochę żałuję, że coraz rzadziej widać nowych kolegów bawiących się w oklejanie woblerów materiałami...Witaj 1
andrklim Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 (edited) Tomku, więcej oklejanek proszę To, można by rzec, typowo polska szkoła! Trochę żałuję, że coraz rzadziej widać nowych kolegów bawiących się w oklejanie woblerów materiałami...Witaj Wydaje mi się Januszu że kolega nie "nowy" w branży.Mam kilkanaście woblerków kupionych lata temu na aukcjach wykonanych chyba przez kolegę @pele (chociaż wydaje mi się że opisywane były jako woblery z Nowego).Chociaż mogę się mylić. Edited April 18, 2015 by andrklim
pele Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 Zgadza się wobki robię już kilkanascie lat (trochę dla kolegów, dla mnie a i cos na sprzedaż zawsze zostanie). Na pewno kupował Pan od mojej osoby lub poprzez moje konto od syna. Sporo osób brało duże partie i sprzedawało na serwisach aukcyjnych i nie tylko jako swoje. (kiedyś trafiłem kilkanaście sztuk w sklepiku wędkarskim będąc w delegacji gość reklamował jako wyrób miejscowy - nie wyprowadzałem go z błędu choć miejsce ich powstania było kilkaset km na północ hehe) 1
andrklim Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Miło mi że rozpoznałem .I bez pan kolego Tomaszu.pozdrawiam.Andrzej
Sambor Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Miło ciebie widzieć Pele Powinieneś podpisywać wobki
pele Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 Trochę szkoda na to czasu. A wobek według moich zamierzeń ma być tani, ładny i skuteczny, każda operacja więcej to juz zmarnowany czas. Ja tam swoje wyroby rozpoznaje choć muszę przyznać że jak kumpel z pracy (trochę kolekcjoner) przyniósł te moje sprzed 15lat to nie mogłem się naoglądać sam swoich wyrobów. Tylko wtedy nie oklejałem jeszcze szmatami. Ech. 2
guciolucky Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Piękne woblery i jako miłośnik polowań na klenie chętnie zakupię i wykorzystam zgodnie z przeznaczeniem :-)
pele Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 Nie ma problemu 6,5zł sztuka + jakaś przestłka (koło 5zł)
Zyga102 Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Cześć, No i ja się pochwalę, że mam 6 woblerków kolegi Pele i dobrze mi z tym.... . Bardzo ładna praca , wzorowa i już. 2
pele Posted April 25, 2015 Author Posted April 25, 2015 WitamZostało mi kilkanaście sztuk z ostatniej zrobionej parti wobków chętnie zamienię na jakieś inne lub po prostu sprzedam.Wszystko z balsy i oklejane. Ewentualna cena 6,5zł sztuka + drobne na przesyłkę.Jeśli wymiana to na pstrągowe lub boleniowe i to raczej hand made (żyłka kolekcjonerska) 1
pele Posted December 7, 2017 Author Posted December 7, 2017 Czas trochę odświeżyć wątek. Dziś ponad 300 stelaży do wobków 3cm skręconych.Jutro jak palce wytrzymają drugie tyle a w weekend wklejanie. 3
rybson Posted December 7, 2017 Posted December 7, 2017 Dopiero teraz zobaczyłem w końcu ! Pele zrób coś a la pieczątka i oznaczysz błyskawicznie każdą sztukę fajnie widzieć Twoje hand made
pele Posted December 8, 2017 Author Posted December 8, 2017 Nie wytrzymałem. Spora część strugańców dostała wczoraj stelaże i balast. Dziś po zakończeniu kręcenia drucików przyjdzie czas na zalanie distalem. 2
pele Posted December 11, 2017 Author Posted December 11, 2017 Niewielka część już po wklejaniu stelaży. Ubytki trzeba zaszpachlować, szlifowanko i w tkaninę. 3
pele Posted December 11, 2017 Author Posted December 11, 2017 No przecież na każdym widać. Taśma ołowiana wklejona w rowek po stelażu. Standardowo między oczkiem przednim i środkowym, dodatkowo trochę za środkowym. Na niektórych distal pokrył dlatego mniej widoczne obciążenie. 1
Damian83 Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 Też tak myślałem tylko pytam z ciekawości bardzo fajne wobki robisz pozdrawiam
pele Posted December 11, 2017 Author Posted December 11, 2017 Najlepsze kolorki z zeszłego roku (mowa o skuteczności). Szkoda że nie mam już tej tkaniny (wobek z góry) dostałem kiedyś cały rękaw od bluzki od kumpla ale niestety poszła. Może ktoś coś jak co to zapraszam na priv. 12
kooper82 Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 Kurde patrząc na Pana wobki to bym z chęcią też okleił swoje. Tylko mi to nie wychodzi ciężka sprawa z materiałem. Wobeczki piękne 1
Recommended Posts