Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam chcialbym sie dowiedziec czy ktokolwiek z was spiningowal w Maju po zmroku? jesli tak to co o tej porze moglo by mi sie trafic? Jaz ,klen ?? chodzi mi głownie o rzeki taki jak np Wisła.Pozdrawiam

Posted

Na rzece nie łowiłem po zmroku :), a na jeziorze a i owszem :) szczupaki na główkę pomalowaną farbą świecącą w ciemności. Ciekawie wygląda hol takiej ryby, ciemno, mało widać, emocje warte polecenia :)

Posted (edited)

Ja łowię nocami na Wiśle. Może już nie tak często jak dawniej, ale bardzo lubię gorące majowe noce i obławianie opasek kleniowymi, niezbyt głęboko pracującymi bączkami. 

Często bywało tak, że wyniki takich łowów biły na głowę to, co udało się wydłubać w dzień, a częstym przyłowem, oprócz klenia i jazia był boleń.

Krótko mówiąc - polecam.

Edited by Dagon
  • Like 5
Posted

Ja łowię nocami na Wiśle. Może już nie tak często, jak dawniej, ale bardzo lubię gorące majowe noce i obławianie opasek kleniowymi, niezbyt głęboko pracującymi bączkami. 

Często bywało tak, że wyniki takich łowów biły na głowę, to co udało się wydłubać w dzień, a częstym przyłowem, oprócz klenia i jazia był boleń.

Krótko mówiąc - polecam.

Mogę tylko potwierdzić powyższe również na mniejszych rzekach i rzeczkach.

A jak ktoś nie ma wiele czasu to do 24 można nieźle połowić, nie potrzeba siedzieć całą noc, ja często po 1 w nocy miałem spadek ilości brań.

Posted

Chodzę nocami za boleniem ale trafia się przyłów w postaci klenia lub sandacza. Przynęty to podróbki Rapali Orginal lub białe gumy na lekkich główkach.

Posted

heh na sandacza troche za wczesnie:) poprostu wybieram sie na weekend majowy nad wisle i zamierzam polapac w nocy to bedzie moj pierwsze spiningowanie noca na tej rzece i poprostu chcialem sie dowiedziec czego moglbym sie spodziewac prócz jazia klenia :) Dzieki za pomoc .Pozdrawiam

Posted

Pomijając okres ochronny niektórych gatunków w maju możesz się już spodziewać wszystkiego ... Wisła i noc zawsze rozbudza wyobraźnię.

• Like 2
Posted

Czyli smialo moge łapac w maju w nocy od zmierzchu do switu na spining na kazdym łowisku?? oczywiscie ryby takie jak jazie .klenie ,bolenie ??

Posted

Czyli smialo moge łapac w maju w nocy od zmierzchu do switu na spining na kazdym łowisku?? oczywiscie ryby takie jak jazie .klenie ,bolenie ??

RAPR pkt.3.1 oraz 3.4 i o tym wyraźnie mówią. W nowym RAPR jaki wejdzie od stycznia 2016 zniesiono punkt 3.4 i. ;)