Marcin1 Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 (edited) Panowie mam mały problem, mianowicie w moim kołowrotku (Daiwa Revros 3000) oś główna rusza się przez to, że podkładka/tulejka, która powinna mieścić się między osią główną i nakrętką rotora podczas kręcenia wysuwa się samoistnie. Da się coś na to zaradzić?Zaznaczyłem ją czerwoną strzałką. Na zdjęciu jest wysunięta, a nie powinno być jej widać. Można podkleić ją do nakrętki, czy to głupi pomysł? Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.Pozdrawiam Edited April 18, 2015 by Marcin1
skalek-77 Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Dokup oryginalną tulejkę (powinna mieć taki kołnierzyk z jednej strony) i zamontuj od spodu nakrętki tak jak powinno być zamontowane.Popytaj u Mefisto o taką tulejkę
Marcin1 Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 Ehh tak się kończy kupowanie używek na allegro... Przez tą Daiwę zaczyna robić mi się mała lista zamówień u Mefisto
filser Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Jak masz troche smykałki to sam dorobisz, dobrać rureczke z amelinium iglaczek i jazda.
Marcin1 Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 Ale jak amelinium, to tego nie pomaluje :/
Marcin1 Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 PS.Sory za OT, ale nie mogłem się powstrzymać
zorro Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Panowie mam mały problem, mianowicie w moim kołowrotku (Daiwa Revros 3000) oś główna rusza się przez to, że podkładka/tulejka, która powinna mieścić się między osią główną i nakrętką rotora podczas kręcenia wysuwa się samoistnie. Da się coś na to zaradzić?Zaznaczyłem ją czerwoną strzałką. Na zdjęciu jest wysunięta, a nie powinno być jej widać. Można podkleić ją do nakrętki, czy to głupi pomysł? Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.PozdrawiamZdejmij koszyczek, zdejmij tulejeczkę, zdejmij nakretkę, a potem: odwróć tulejeczkę "do góry nogami", nałóż na oskę, potem nakretka, potem koszyczek i gotowe. 1
Marcin1 Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 Niestety nie ma tak kolorowo. To zrobiłem w pierwszej kolejności i z tym samym efektem ;/Mefisto ma kolejną pozycję na zamówieniu dla mnie
Józef Lesniak Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Panowie mam mały problem, mianowicie w moim kołowrotku (Daiwa Revros 3000) oś główna rusza się przez to, że podkładka/tulejka, która powinna mieścić się między osią główną i nakrętką rotora podczas kręcenia wysuwa się samoistnie. Da się coś na to zaradzić?Zaznaczyłem ją czerwoną strzałką. Na zdjęciu jest wysunięta, a nie powinno być jej widać. Można podkleić ją do nakrętki, czy to głupi pomysł? Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.PozdrawiamTulejka uwidoczniona na zdjęciu jest delikatnie mówiąc do d..y. Potrzebna jest nowa. Oryginalna jest z wraznym kołnierzem i jak już Pan będzie montował tą nową to proszę nie zapomnieć że kołnierzem w stronę piniona. PozdrawiamJózef Leśniak 2
Recommended Posts