Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Panowie mam mały problem, mianowicie w moim kołowrotku (Daiwa Revros 3000) oś główna rusza się przez to, że podkładka/tulejka, która powinna mieścić się między osią główną i nakrętką rotora podczas kręcenia wysuwa się samoistnie. Da się coś na to zaradzić?

Zaznaczyłem ją czerwoną strzałką. Na zdjęciu jest wysunięta, a nie powinno być jej widać. Można podkleić ją do nakrętki, czy to głupi pomysł? Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.

Pozdrawiam

post-59489-0-85626600-1429361365_thumb.jpg

Edited by Marcin1
Posted

Dokup oryginalną tulejkę (powinna mieć taki kołnierzyk z jednej strony) i zamontuj od spodu nakrętki tak jak powinno być zamontowane.

Popytaj u Mefisto o taką tulejkę

Posted

Ehh tak się kończy kupowanie używek na allegro... Przez tą Daiwę zaczyna robić mi się mała lista zamówień u Mefisto  :wacko:

Posted

Panowie mam mały problem, mianowicie w moim kołowrotku (Daiwa Revros 3000) oś główna rusza się przez to, że podkładka/tulejka, która powinna mieścić się między osią główną i nakrętką rotora podczas kręcenia wysuwa się samoistnie. Da się coś na to zaradzić?

Zaznaczyłem ją czerwoną strzałką. Na zdjęciu jest wysunięta, a nie powinno być jej widać. Można podkleić ją do nakrętki, czy to głupi pomysł? Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.

Pozdrawiam

Zdejmij koszyczek, zdejmij tulejeczkę, zdejmij nakretkę, a potem: odwróć tulejeczkę "do góry nogami", nałóż na oskę, potem nakretka, potem koszyczek i gotowe.

• Like 1
Posted

Niestety nie ma tak kolorowo. To zrobiłem w pierwszej kolejności i z tym samym efektem ;/

Mefisto ma kolejną pozycję na zamówieniu dla mnie :)

Posted

Pozdrawiam

Tulejka uwidoczniona na zdjęciu jest delikatnie mówiąc do d..y.  Potrzebna jest nowa. Oryginalna jest z wraznym kołnierzem i jak już Pan będzie montował tą nową to proszę nie zapomnieć że kołnierzem w stronę piniona.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

• Like 2