Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Panowie

Jak wysuszyć wilgotne w środku rękawice bokserskie?

Suszarka do włosów czy inny patent?

Pozdrawiam

Alek

ps: Ja nie boksuje, ja masuję. Moja Córa boksuje.

Posted
Maksymalnie rozsznurować i rozłożyć, można włożyć do środka gazety, recznik papierowy lub inne higroskopijne ustrojstwa. No i trzymać w przewiewnym miejscu :)
  • Like 1
Posted

Jak zawilgotniały przez bandaże czy owijki to tylko wietrzenie , można wrzucić ewentualnie te chłonące wilgoć kamyczki jak przy wyrobach skórzanych czasem się dostaje.Jak za przeproszeniem zaczęły śmierdzieć to gorzej , można spróbować zaozonować np. podczas ozonowania auta ;)

• Like 1
Posted

Wysuszyć? Dwie podpaski do środka i na balkon. 

Śmierdzą? Dezodorant do butów z jonami srebra i na balkon.

Najgorsze, że można nabyć grzybicy od rękawic, podobnie jak z butów. Sprawa trudna, potrzebny dermatolog.

Posted

Tak jak napisane wcześniej: ryż, albo żwirek dla kotków. Suszę tak buty i jest ok. Ewentualnie, jeżeli często się moczą, to rozważ zakup suszarki do butów narciarskich. Nie jestem jednak pewien, czy zmieścisz w rękawicę.

Posted (edited)

Są modele suszarek, które nadadzą się bez problemu. Tylko po co komplikować sobie życie. Przewiewne miejsce najlepsze.  :)

Tak jak napisane wcześniej: ryż, albo żwirek dla kotków. Suszę tak buty i jest ok. Ewentualnie, jeżeli często się moczą, to rozważ zakup suszarki do butów narciarskich. Nie jestem jednak pewien, czy zmieścisz w rękawicę.

No właśnie , po co komplikować sobie życie :( . Żebyś nie musiał po walce córki wkładać do rękawic tych wszystkich wynalazków :angry: ,proponuję zadziałać profilaktycznie :) . Przed każdą walką , wkładamy do każdej rękawicy średniej wielkości podkowę :ph34r: . Wtedy ręce nie zdążą się  spocić :D .

Edited by pisarz
  • 2 months later...
Posted

Wiem że wykopuję temat, ale ostatnio wypróbowałem zakładać rękawiczki elastyczne pod rękawice i to znacznie zmniejszyło zapocenie wyściółki rękawicy. Może to pomoże.

• 2 weeks later...
Posted (edited)
Najtańsza opcja to te najtańsze z marketu budowlanego do prac ogrodowych czy lekkich warsztatowych.Zanim zaśmiergną wystarczą na jakiś czas.10 zł kosztują owijki, można je prać...Zresztą rękawice bokserskie to nie koszula do garniaka, to nie musi pachnieć jakoś szczególnie elegancko. Edited by Szymon82