Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem na pstrągi stanowczo za mały.

Co do młynków z obudową ze stopów Mg, nabyłem niedawno Twin Powera C3000Mg, produkowanego na rynek Japan. Waga 215gr, moc odpowiednia do pstrągówki i lekkiego kija sandaczowego, praca - maaasło. .. no i Made in Japan...

Opublikowano

Guzu,

Toż to on jest z tego nowego plastiku a nie z magnezu :lol:

matusiak

Jak pracuje pod 7cm. woblerkiem to Ci nie powiem, natomiast na sucho pracą niewiele ustępuje exist'owi. Z moich obserwacji i doświadczenia z innych modeli wynika, ze mniejsze modele Daiwy nie mają typowej cechy nowych mniejszych modeli Shimano, czyli delikatnego postukiwania pod obciążeniem.

Opublikowano
...ot taka wizja odchudzenia zestawu pstrągowego i pod jednoskłady 8 i 10lb, no i kleniojazie oczywiście. Niedługo dojdzie jeszcze szpula 2500 Shallow i ..
Opublikowano

Plastik, magnez...dla mnie to samo images/smiley_icons/icon_redface.gif

Powiem szczerze, ze zatrzymalem sie pare lat temu jak chodzi o obudowy kolowrotkow :D

Zastanawia mnie srednica szpulki tego cuda co wazy 160 g i jak bedzie wygladalo rzucanie z niego (jak linka bedzie schodzila)... :unsure:

Guzu

Opublikowano

@Patu

Jednoczesciowce 10 lb to jednak wymagaja odchudzania zestawow.

Ja od siebie dodam, ze jak dotad nie schodze ponizej 15 lb, bez znaczenia czy w 1 czy w 2 skladach ;)

Ale juz nie robmy offtopa Matusiakowi tu...

Guzu

Opublikowano

A ja powiem czesciowo offtopowo - ten kolowrotek jak znalazl bedzie pasowal do spiningu podlodowego.

Natomiast do normalnego bym go nie zalozyl - mam freamsa 2000 i juz jest maławy...

Gumo

Opublikowano
NO właśnie panowie uzbroiłem kijek a teraz jest problem z kręciołkiem do niego, wedeczka ma 2,13m na 10lb kołowrotek 200g psuje ten kijek strasznie :angry: co do mocy tego kręciołka to się nie obawiam bo łowię na bardzo małych rzeczkach i pstrag 60 to już byk rzadko spotykany a jeśli nawet to myślę ze kreciol da sobie rade ,bardziej obawiam się tego ze małe kołowrotki podczas niewielkiego oporu ciężko się kręcą mimo ze na sucho pracuje ładnie