Jump to content

Abu Revo Premier problem z oddawaniem linki

Recommended Posts

Posted

Obecnie jestem w posiadaniu multica jak w tytule poprzedniej generacji .

Problem polega na tym że nawet przy maksymalnie rozkręconych nastawach i przy wyżucie  tak ciężkich wabików jak salmo slider 10 jest wrażenie jak by coś hamowało . Mam bardzo małe doświadczenia z castem i nie wiem jak ten problem rozwiązać, gdyby ktoś mógł pomóc lub chociaż naprowadzić na jakiś dobry serwis był bym zobowiązany .

Posted

Tutaj jest magnetyk. A nawet jeśli to i tak bloczki nie są w stanie hamować Slidera 10

Posted (edited)

ok ale regulacja hamulca tez jest na szpuli

o ile sie nie myle revo premier ma 2

Edited by didi
Posted

Docisk szpulki jest podobno poluzowany a hamulec (gwiazda) nic nie ma do oporów na szpulce

Posted

o ile pamiętam regulacja jest jednym pokrętem zewnętrznym na panelu bocznym? chyba że się mylę?

Posted
No właśnie nie wiemy czy ktoś nie poddał ich wcześniej wymianie na lepsze, szybsze i może szlag je trafił.Do slajdków wystarczą fabryczne.
Posted
Kolego test na sucho zrób zabezpiecz linkę zakręć na sucho i zobacz ile czasu szpóla się obraca to zobaczysz czy coś hamuje ją.Jak coś zapraszam na priv to podam numer do siebie a bawię się od dwóch sezonów premierem 2 generacji a teraz dodałem do zabawek pierwszą generację.
Posted

Kolega Gullwing podpowiada ,że ma Abu Premier poprzedniej generacji a to była druga z hamulcem szpuli podwójnym tj. magnetyk i odśrodkowy . Może rzeczywiście tak jak kolega didi podpowiada odśrodkowy jest włączony w pięciu pinach a pokrętło na pokrywie na min. od magnetyka. Pozdrawiam 

Posted

I mnie się wydaje że druga generacja tak ma (tylko magnetyk)ale swojego sprzedałem dwa lata temu więc mogę się mylić

Posted (edited)

Druga generacja ma magnetyczny i odśrodkowy tak jak trzecia a pierwsza tylko magnetyczny

Drugą generację i pierwszą mam a teraz na trzecią poluje chociaż od drugiej tylko kolorem się różni.

Edited by pacek222
Posted

Jeśli nie blokują hamulce szpuli to problem będzie w łożyskach lub docisku szpuli . Odkręć nakrętkę docisku szpuli i sprawdz łożyska oraz luz na szpuli 

• Like 1