Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam ! 1maj Tuż tuż i związku z tym mam pytanie do Panów spinningistów czy używa jeszcze ktoś Twisterów na szczupaka? Jakiej firmy najlepiej wybrać? zastanawiam się nad Relaxem

Posted

Kilka 60-tek złowiłem na pomarańczowo-żółtego SG Real Eel, chociaż nie ukrywam, że poświęciłem mnóstwo czasu na rzucanie tymi przynętami i spodziewałem się duuużo lepszych wyników.

Kiedyś łowiłem też bardzo często na seledynowego dużego Dragona Hitmana, jakieś tam zębatki się wieszały.

Posted

O tak biały twister to było to :) Wystarczyły dwie gumki pod okonia i szczupaka i się ryby łowiło.Pamiętam to jak dziś :) ganialem z teleskop 3,30 z grubym przyponem i człowiek nie narzekal a i ryby nie spada. Teraz super kije,skrzynki wypchane super przynetami a i tak połowę tego się nie lowi :)

Miło powspominać :)

• Like 1
Posted (edited)

Nie wiem dokładnie o co przedmówcy (założycielowi wątku) chodziło, ale większość z Was pokazuje mu coś, co jest mieszanką rippera i twistera. Czyli ripper z ogonkiem twistera. Czy to jeszcze twister, czy jakaś hybryda? Co świadczy o tym, że dana przynęta jest twisterem? Ogonek, czy korpus? Jeżeli ogonek, to faktycznie polecam koledze Sandrę. Raczej tą oryginalną, czyli z Delalande :D

Edited by Novis
Posted

Jakoś nie miałem przekonania do twisterów na szczupaka ,, zawsze łowię na  riperki i kopyta . Jedynie na okonia czasem twisterki..

• 2 months later...