Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim

Przy jakim maks. wietrze Waszym zdaniem da się pływać po morzu małą łódką i jeszcze jest z tego przyjemność? Planuję wypad nad Zatokę Gdańską i nie wiem czy wiatr ok. 4-5 m/s jest jeszcze do zniesienia.

Pzdr

Bobby0404

P.s. Jest już może belona? Słyszałem, że pojawiły się pojedyncze sztuki. Może ktoś potwierdzić?

Posted

Hej

5-7 z południa, południowy zachód - jest OK

z północy lub wschodu max 2-3

a belony to niech nie będzie jak najdłużej :) 

Posted
Mam łódkę 3,7 m. Zapowiadają wiatr 4-5 m/s z kierunków zachodnich na weekend, więc chyba powinienem dać radę. Trochę przykro byłoby dymać z Wawy 400 km na darmo.
Posted
Na zatokę to inna bajka niż na otwarte. Jak sobie zestawisz windguru icm oraz augustyne to napewno wyjdzie ci właściwa średnia. Musisz przy tym oczywiście popłynąć. Ja w ten sposób wypracowałem sobie mechanizm i mi się sprawdza i nie jestem zawiedziony. Trafiam z pogodą i moimi oczekiwaniami.
Posted
Zanderx - dlaczego belony ma nie byc jak najdłużej? Fajna, sportowa ryba, ktora niestety regularnie daje sie łowić tylko 2-3 tygodnie w roku. Jak sie normalnie pracuje, oznacza to 2 max 3 weekendy fajnego sportowego łowienia. Dla mnie mogla by byc w Zatoce caly rok.
Posted

@Gadda

Bo jak belony mówią "dzieńdobry" - to trocie wydzierają się "DOWIDZENIA" - ot i tyle ... ;)