slawek60 Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Witam serdecznie Pracuję od niedawna w kantonie Schwyz, mieszkam 200 metrów od jeziora. Wody dużo i ryb też.Czy ktoś z Was orientuje się jak jest z opłatami w tym i sąsiednich kantonach, bądż na całą Szwajcarię.Z przeprowadzonych rozmów ze spotkanymi "wędkarzami" ,ta opłata jest tak różna że najprawdopodobniej sami nie wiedzą, albo łowią bez zezwolen. Śmieszne jest to że z łódek żucają na gumy 5-7" , a do maja zakaz. Dowiedziałem się również że nie wolno łowić na spławiki przelotowe i na haki z zadziorami, Czy to samo tyczy się główek jigowych? Jeżeli ktoś z Was posiada wiedze na ten temat proszę o parę zdań.Dziękuję i pozdrawiamSławek
anowi Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Niestety ale co kanton to inne zasady. Idz do Gemeinde i tam sie dowiesz co i jak.
slawek60 Posted April 26, 2015 Author Posted April 26, 2015 dzisiaj spotkałem gościa z Albani, mówił że kupić można na polcji
anowi Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Mam znajomych w St. Gallen, Thurgau, Graubunden. Kiedys jak pytalm ich w tym temacie to kazdy dawal inna odpowiedz Jak mam watpliwosci to zawsze pytam u zrodla bo pozniej podczas ewentualnej kontroli co powiesz? Ze jeden Albanczyk powiedzial.......??
slawek60 Posted April 26, 2015 Author Posted April 26, 2015 Rzecz w tym że prace kończę troch póżno nie ma czasu jechać i zapytać, a w wekendy pozamykane , poza tym muszę wpierw przywieżć z kraju polską karte , bo inaczej to trzba tutaj zdawac egzamin, (prawdopodobnie),
slawek60 Posted April 26, 2015 Author Posted April 26, 2015 anowi , tak na marginesie skoro jesteś w okręgu Bodensee, to z pewnością znasz Friedrichshafen , łowiłem tam 15 lat temu,stawialiśmy messe hale, podróż statkiem do Romanshornu w CH itd. miło powspominaćPozdrawiam .Sławek
anowi Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Mieszkam tuz obok w Tettnang. W FN jestem prawie codziennie sympatyczny region nie ma co ukrywać.
Recommended Posts