Sławek.Sobolewski Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Czy ktoś się wybiera lub mieszka blisko? Interesowała by mnie informacja na temat aktualnego poziomu wody w jeziorze Wybieram się w terminie 1 - 2 lub 3 maja.
Waldi Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Byłem w weekend. Poziom wody OK, roślinność jeszcze nie rozkwitła. 2
Olsztyniak Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Sławku ale przecież tam nie ma ryb wszystkie podobno wyjedzone
platynowłosy Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Witam Panowie Zanim ryby z tej wody będą wyjedzone, upłyną lata świetlne.Zadba o to i MAG Jarek i jego Mistrzyni...(kuchni ma się rozumieć). Robi taaaaakie jedzonko, że nawet o rybie z jeziora nie pomyśliszByłem, widziałem, potwierdzam słowa Waldiego.@Sławek...jedź i ciesz się, żeś tam jest. PozdrawiamAlek 2
Sławek.Sobolewski Posted April 28, 2015 Author Posted April 28, 2015 Jadę, jadę, oby pogoda była bez piorunów, reszta mniej istotna 1
Sławek.Sobolewski Posted April 28, 2015 Author Posted April 28, 2015 To łowisko w stylu Wersmini, dobrze rozumiem?Nie wiem co masz na myśli mówiąc "styl wersminii" ale jeśli chodzi o charakter wody to zupełnie inne.
platynowłosy Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Panowie Co to znaczy w stylu Wersminii?To zupełnie inny charakter wody. To raz. A dwa, to o łowisku decyduje jego właściciel.A Właściciel Dziewiszewa potrafi dbać i dba o swoją wodę. I ma efekty. I to jakie. PozdrawiamAlek 1
Waldi Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 To łowisko w stylu Wersmini, dobrze rozumiem? Jeśli masz na myśli, że płatne, to tak. Ale jest bardziej kameralne i o wiele lepsze warunki pobytu (pensjonat, jedzenie, inne atrakcje). A jak połowisz i prześlesz foty do właściciela, to umieści Cię na "Hall of Fame" Dziwiszewa .Nowa strona właśnie powstaje.
dekosz Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Ktoś chetny na wspólne sprawdzenie tej wody ? Mi najlepiej pasowalby wekend 15-17. 05
wojciiech Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 (edited) Miałem na myśli to, że: prywatna woda, swoje zasady, C&R, wysoka (jak na polskie warunki) opłata. Ale z tego co widziałem, to C&R to tam raczej nie ma... A jeśli chodzi o charakter wody - moglibyście Panowie krótko porównać?Na Dziwiszewie, rzecz jasna, nie byłem, na Wersmini też. A przyznam, że ciągnie mnie przy jakiejś okazji w tamte strony. Poza tym, mam dwóch znajomych, którzy chętnie połowią a nie mają karty wędkarskiej. No i myślałem właśnie o kierunku warmińsko-mazurskim Edited April 29, 2015 by wojciiech
Sławek.Sobolewski Posted April 29, 2015 Author Posted April 29, 2015 Miałem na myśli to, że: prywatna woda, swoje zasady, C&R, wysoka (jak na polskie warunki) opłata. Ale z tego co widziałem, to C&R to tam raczej nie ma... A jeśli chodzi o charakter wody - moglibyście Panowie krótko porównać?Na Dziwiszewie, rzecz jasna, nie byłem, na Wersmini też. A przyznam, że ciągnie mnie przy jakiejś okazji w tamte strony. Poza tym, mam dwóch znajomych, którzy chętnie połowią a nie mają karty wędkarskiej. No i myślałem właśnie o kierunku warmińsko-mazurskim Woda prywatna ok. 20ha + fajny pensjonat na weekendowe oderwanie się od rzeczywistości dnia codziennego Opłaty, czy wysokie? Powiedziałbym że w normie. Wędkowanie 30zł dziennie, łódź 25zł za dzień, ale w odróżnieniu od większości prywatnych jezior gdzie właściciel jest nastawiony głównie na zysk z wynajmu sprzętu pływającego tutaj można zwodować swoją jednostkę, pompon, łódkę belly etc. Charakter wody: Max głebokość 2m, ale średnia w okolicy 1m, idealna woda na wiosenne i tylko wiosenne jerkowanie, w pod koniec maja roślinność jest już na tyle rozwinięta że mocno utrudnia łowienie. W czerwcu o łowieniu można zapomnieć. Sporo szczupaka, białej ryby (lina). W związku z tym, że woda jest dość mała zachęcam do wypuszczania złowionych ryb, takich miejsc jest już co raz mniej i powinniśmy mieć tą świadomość...
piotrrd Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Pobyt jednej osoby w pokoju 2-osobowym 120 PLN/doba + 35zł obiadokolacja +wędkowanie 30zł + łódź 25zł = czyli pakiet premium z cenie 210zł doba.
godski Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Pobyt jednej osoby w pokoju 2-osobowym 120 PLN/doba + 35zł obiadokolacja +wędkowanie 30zł + łódź 25zł = czyli pakiet premium z cenie 210zł doba.240,00 zł za pokój bez wyżywienia to bardzo drogo. Pozostałe opłaty w porządku. Może coś pokiełbasiłeś i jest 120,00 zł za pokój?Chyba że tam luksusy typu sauna, klima i gorące panienki w cenie .
piotrrd Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Tak 100%, 120zł za pokój dwu osobowy (pobyt jednej osoby) w przypadku dwóch wychodzi po 75zł. Cen się nie komentuje, dla mnie za wysokie progi
Sławek.Sobolewski Posted April 29, 2015 Author Posted April 29, 2015 (edited) 240,00 zł za pokój bez wyżywienia to bardzo drogo. Pozostałe opłaty w porządku. Może coś pokiełbasiłeś i jest 120,00 zł za pokój?Chyba że tam luksusy typu sauna, klima i gorące panienki w cenie . Ceny ze śniadaniem. I osoba w pokoju 120 pln/doba. II osoby w pokoju 85pln/doba od osoby czyli 170zł za pokój za dobę przy 2 osobach. Jak się jedzie samemu to wszędzie jest drogo. 85zł za dobę przy 2 osobach i 75zł przy 3 lub 4 osobach to nie jest aż tak drogo. Edited April 29, 2015 by Sławek.Sobolewski
Sławek.Sobolewski Posted April 29, 2015 Author Posted April 29, 2015 Samo śniadanie w takich pensjonatach +/- kilkanaście zł więc przy 3 -4 osobach wychodzi nocleg po 50zł/doba. To są normalne pieniądze moim zdaniem.
godski Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Możesz podać linka do nich? Może z Suwałk podjadę w weekend jak łódki będą.
MarcinZet Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Byłem w Dziwiszewie dwukrotnie na przestrzeni ostatnich dwóch lat i potwierdzam, że baza super, jedzienie super, klimat również - ryba jest, aczkolwiek czasami kaprysi. Trzeba samemu pojechać i się przekonać;-) 1
Waldi Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Możesz podać linka do nich? Może z Suwałk podjadę w weekend jak łódki będą. Jedź śmiało.Więc Ty na łódkę drugiego sobie dobierz amatora,I wespół w zespół, by łowienia żądz moc, móc wzmóc. 1
Pumba Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 (edited) I jak tam?Żartowałem, byłem gdzieś indziej Dziwiszewo zostawię sobie na inną okazję Edited May 4, 2015 by Pumba
Recommended Posts