Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć gdzie można pojechać na pstrągi 31 stycznia? Wybieram się z dwoma kolegami po kiju więc małe zakrzaczone rzeczki do których nie ma dostępu z brzegu odpadają.

Znacie jakieś miejsca godne polecenia??

Opublikowano
Jeżeli dalej utrzymają się mrozy to w grę wchodzi tylko San poniżej Hoczewki i ew. Myczkowce poniżej mostu.
Opublikowano

To dobre miejsca ale 31-go za dużo wędkarzy się tam zjedzie :wacko:

Byłem w tamtym roku w Postołowie na Sanie i tylko z samego rana dało się coś połowić, a potem cały teren był przeczesany przez innych :wacko:

Jakieś inne propozycje? A czy Wisłok pomimo mrozów będzie nadawał się do porzucania?? I czy jest jakikolwiek sens wybierać się tam o tej porze roku??

Opublikowano

To dobre miejsca ale 31-go za dużo wędkarzy się tam zjedzie :wacko:

Byłem w tamtym roku w Postołowie na Sanie i tylko z samego rana dało się coś połowić, a potem cały teren był przeczesany przez innych :wacko:

Jakieś inne propozycje? A czy Wisłok pomimo mrozów będzie nadawał się do porzucania?? I czy jest jakikolwiek sens wybierać się tam o tej porze roku??

Wisłok jest łowiskiem na jedną osobę, we trójkę wszystko najpierw wypłoszycie...

Musisz wstać bardzo wcześnie i godzinę przed świtem zająć miejsce :mellow:

Opublikowano

Na oesie napewno tłumów nie będzie i pstrągalek bardziej prawdopodobny :D .

Tomi, podejrzewam, że kolega chce spinningiem ;)

Opublikowano

Na oesie

A gdzie to jest?? ;)

@tpe1 znasz jakieś inne godne polecenia miejsca na Sanie??

OS - odcinek specjalny :D

Jak sam wiesz pstrągowego Sanu nie ma zbyt dużo, a przy takim mrozie rzeka może zamarznąć nawet do ujścia Hoczewki...Im wyżej, tym rzeka cieplejsza i większa aktywność pstrągów.

Opublikowano
A ten odcinek od mostu w Myczkowcach jak wygląda? Tam się wędkuje z brzegu czy można wodą? Nigdy tam nie byłem, nie bardzo wiem jak tam dojechać ;)
Opublikowano

A ten odcinek od mostu w Myczkowcach jak wygląda? Tam się wędkuje z brzegu czy można wodą? Nigdy tam nie byłem, nie bardzo wiem jak tam dojechać ;)

Nie wiesz jak dojechać do Soliny? To ten most poniżej zapory. Obydwa brzegi są dobre, łagodniejszy jest lewy (patrząc z mostu).

Opublikowano

To zależy jak puszczają wodę z Soliny. Trzeba trafić

Mnie najlepiej sprawdziły się wahadełka i gumy.

Opublikowano

Musze poczekać i zobaczyć co z pogodą będzie, jak na razie to nie wygląda to najlepiej :/

A ten Ptasi uskok wygląda imponująco xD

Opublikowano

Musze poczekać i zobaczyć co z pogodą będzie, jak na razie to nie wygląda to najlepiej :/

A ten Ptasi uskok wygląda imponująco xD

Tak to świetne miejsce, ale raczej na wiosenne pstrągi. Poza tym extra miejscówka na brzany, klenie, bolenie, a nawet głowacice. Ale najgorsze są drapieżne świnki. :mellow:

Opublikowano
coraz silniejszy mróz, patrze przez okienko i widze że San jak na razie nie zamarzł w Sanoku, może nie będzie tak źle ;)
Opublikowano
Ale mróz dobrze powyżej -15 może utrzymać się kilka nocy z rzędu. Jak jeszcze przykręca wodę (teraz idzie jedna turbina), San szybko zacznie zamarzać...
Opublikowano
no tak, ale trzeba mieć nadzieje, a jak coś pujdzie nie tak, to wytnie się przeręble i pod lodem będe polował <_<
Opublikowano
Jestem już niemal pewien że pojadę do Myczkowiec, a więc popatrzyłem jeszcze do Informatora Krainy Wód Łososiowatych i lipieni, no i nie widzę nigdzie wymienionego odcinka, o co chodzi panowie?? czy tam już jest OS??
Opublikowano
nie no to dla mnie zbyt skomplikowane :unsure: może inaczej zapytam, można tam łapać czy nie?? a tak btw to tam ponoć woda prawie stoi w miejscu, czy ona aby nie będzie skuta lodem?? może lepiej uderzyć niżej Hoczewki?? ogólnie to jestem w d.... , jak widziałem dzisiaj san w Sanoku to nie zapowiada się obiecująco :wacko: