Skocz do zawartości

Fin-nor AHAB 8 - proszę o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po 1,5 – miesięcznym oczekiwaniu właśnie zostałem posiadaczem nowego kołowrotka jak w temacie. Oczywiście jest to produkt chiński i nieco się różni od poprzednika(USA).Zakupiony młynek oprócz nieco innego uchwytu korbki nie posiada biegu wstecznego.

Zastanawiam się , czy wprowadzone zmiany zaprocentują na plus i czy konstrukcja Made In China dorównuje amerykańskiej. Jeżeli macie jakieś zdanie na temat obu kołowrotków to proszę o opinię.

Pozdrawiam

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

moim zdaniem kołowrotek jest zajebisty i nie widzę różnicy między produktem chińskim, a amerykańskim ( kolega posiada dwie wielkości )może trwałość ???. Osobiście trollowałem w sezonie letnim na ciężko pracujące i głęboko schodzące woblery wyciągając kilka nie dużych sumków i po tym czasie nie mam nic do zarzucenia jeżeli chodzi o pracę kołowrotka :D Jestem ciekaw jak sprawuje się najnowsza wersja dostępna w Polsce, ale o wiele lżejsza.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dobrze wiedzieć, że jesteś zadowolony, panuję zaopatrzyć się w wersję dostępna w Polsce. Powiedz jakie ma parametry Twój Ahab 8: hamulec, pojemność szpuli, przełożenie, waga.

Chciałbym go używać do cięższego spina i nie wiem czy nie będzie to zbyt ciężka artyleria....