mariog1974 Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Według mnie nie i można to dospawać aluminium oszlifować,pomalować i będzie git.A tak na marginesie Kamil jaka to Honda i jaka śruba?
miramar69 Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Na pływanie to nie ma wpływu ,ale na pewno ma wpływ na samopoczucie i wygląd silnika. Przywaliłeś w czasie pływania czy transportu ???
BazyL Posted May 1, 2015 Author Posted May 1, 2015 spawanie, to ewentualne późniejsze problemy z korozją raczej chodziło mi o to czy ma to jakiś wpływ na właściwości "nautystyczne", bo wg mnie chyba nie to Yamaha 15KM 4T, taka jasna wyszła od lampy
BazyL Posted May 1, 2015 Author Posted May 1, 2015 (edited) Na pływanie to nie ma wpływu ,ale na pewno ma wpływ na samopoczucie i wygląd silnika. Przywaliłeś w czasie pływania czy transportu ??? jak wyciągałem z bagażnika po serwisie, to mi się omsknął (ja trochę mały jestem) i tak centralnie narożem z 10-15cm w beton i pękło , a serce mi rozdziera i patrzeć na to nie mogę, to fakt Edited May 1, 2015 by bazyloss
miramar69 Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Dobrze że nie pękła spodzina i tym trzeba się cieszyć. Ten uszczerbek można przyspawać i zeszlifować, jeżeli bedzie to dobry fachowiec, to nawet śladu nie będzie. Faktem jest że , taki widok trochę przybija.
patu Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 ..nadspawać, oszlifowac, pomalować..dla dobrego spawacza to nie problem...
paawelek83 Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 jak wyciągałem z bagażnika po serwisie, to mi się omsknął (ja trochę mały jestem) i tak centralnie narożem z 10-15cm w beton i pękło , a serce mi rozdziera i patrzeć na to nie mogę, to fakt Całe szczęście spodzina podczas wędkowania jest w wodzie i chociaż w tedy oglądać nie trzeba a jak rybki będą współpracowały to i umysł na czym innym się skupi.
BazyL Posted May 1, 2015 Author Posted May 1, 2015 dobrego spawacza TIG, to mam u siebie, ale On spawa nierdzewke ...
busz231 Posted May 2, 2015 Posted May 2, 2015 ja to bym flexem taki fajny delikatny półłuk wyszlifował żeby przyzwoicie wyglądało i po problemie.
psulek Posted May 2, 2015 Posted May 2, 2015 dobrego spawacza TIG, to mam u siebie, ale On spawa nierdzewke ...Najprościej spytać czy się podejmie.
siacho73 Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 Myślę że kolegi pomysł z lekkim zaokrągleniem jest całkiem niezły. Dwa lata temu w mojej yamaszce ułamałem całe jak to nazwałeś żebro. Na pływanie nie ma to żadnego wpływu , ta stopka zabezpiecza raczej śrubę przed uderzeniem i uszkodzeniem. W twoim przypadku uszkodzenie jest minimalne, zaokrąglij i zapomnij.PozdrawiamSylwek
nurek28 Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 W moim silniku odpadła cała płetwa prawie do śrubki spustu oleju i nic nie spawałem. Nawet na przeglądy gwarancyjne przyjmowali. Co do pływania to nie zauważyłem żadnych różnic.Myślę że u ciebie to jest znikomy uszczerbek. Jak kuje w oczy to oszlifować.
sebson Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Mam taki sam problem ale większe uszkodzenie Osobiście myślałem o czymś takimniestety zaczynają się od 35hp spróbuję zlecić do frezera zobaczymy co z tego wyjdzie
BazyL Posted May 12, 2015 Author Posted May 12, 2015 (edited) zrobienie takiej "pochewki" na wymiar z nierdzewki, to banał, sposób montażu bardziej problematyczny, ciekawe ps, frezer, to akurat nie za dobry kierunek, raczej spawacz, wymierzyć, rozrysować, wyciąć, wyprofilować i zespawać Edited May 12, 2015 by bazyloss
sebson Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Moja płetewka zrobiona tak jak kolego wspominał frezer odpadł ale za to znajomy spawacz spisał się na medal jutro strzelę fotkę to wstawię
Recommended Posts