mdziam_78 Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Użyłem szukajki Ale jak widać wyników zwróciło 0, dlatego zakładam temat. Szukam echa na łódkę, do okazjonalnego użytkowania - dlatego 5" do max moich potrzeb. Mam możliwość kupienie w US więc cena na poziomie 1200zł jest akceptowalna, choć im taniej tym lepiej. Czy ktoś użytkuje tego Garmina, czy może lepiej wybrać coś innego - może wystarczy 301dv? Dziękuję z góry za podpowiedzi.
sucks_one Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Użyłem szukajki http://jerkbait.pl/public/style_images/tctc91_simplify/attachicon.gifUntitled-12.jpg Ale jak widać wyników zwróciło 0, dlatego zakładam temat. Szukam echa na łódkę, do okazjonalnego użytkowania - dlatego 5" do max moich potrzeb. Mam możliwość kupienie w US więc cena na poziomie 1200zł jest akceptowalna, choć im taniej tym lepiej. Czy ktoś użytkuje tego Garmina, czy może lepiej wybrać coś innego - może wystarczy 301dv? Dziękuję z góry za podpowiedzi.551dv to w zasadzie to samo co 50dv tyle że bez przewodnika 5' ekran w prostokącie. Brak zawiech. Obsługa intuicyjna. IMO produkty Garmina są niedocenione.Kupisz i będziesz zadowolony z użytkowania.Kumpel użytkuje 50dv a mnie się nadażyła okazja na 70dv.Obaj piejemy z zachwytu. 1
mdziam_78 Posted May 7, 2015 Author Posted May 7, 2015 Tomek bywasz nad Zegrzem żeby można oblookać Garmina na wodzie. Nie widziałem DownVu w praktyce.
sucks_one Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Nad Zegrzem jestem raczej rzadko.DV to IMO to samo co HDI. Głównie jednak używam DżiPi + tradycyjny
miramar69 Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Za jakieś dwa -trzy tygodnie ,chyba będę posiadaczem takiego czegoś jak GARMIN 551dv. Sprawdzimy co potrafi. Z opisów i forów wyglada to bardzo dobrze, a "pranie" w nowym sezonie sumowym zweryfikuje to na pewno.
miramar69 Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 (edited) Odebrałem swoje 551dv i jak na razie jestem na etapie "gałkologii". Pierwsze wrażenia na sucho są bardzo pozytywne. Po wystrojeniu i ustawieniu , niedługo chrzest bojowy na wodzie. Edited June 19, 2015 by miramar69
miramar69 Posted July 2, 2015 Posted July 2, 2015 (edited) Jestem pod wrażeniem tego produktu, do tej pory posiadałem tylko LOWRANCE i byłem bardzo sceptycznie nastawiony do jakiegoś tam GARMINA. Zaproponowano mi ten produkt i już widzę że będę zadowolony . Jak na razie dopatrzułem się powiedzmy "małego minusika" to że ekran jest niby 5" lecz postawiony w pionie, a nie jak w typowych produktach w poziomie. Jeśli chodzi o gałkologię to obsługa intuicyjna i także prosta niczym 5X-PRO. Za to wieksza moc sygnału robi swoje: nie wprowadza tyle zakłuceń, lepiej wszystko uwidocznione, odseparowane. Oczywiście ekran też swoje dołożył - większa rozdzielczość i kolorki . Ryby też jakieś widać więc chyba jest OK. D-vu też se dziś załączyłem na chwilkę - ciekawe rzeczy czasem widac . Edited July 2, 2015 by miramar69
marianosum Posted July 2, 2015 Posted July 2, 2015 (edited) . Jak na razie dopatrzułem się powiedzmy "małego minusika" to że ekran jest niby 5" lecz postawiony w pionie, a nie jak w typowych produktach w poziomie.Czytałem opis tego echa i znalazłem min. ... Echo 551dv to najwyższej jakości sonar dostarczany w zestawie z przetwornikiem "wszystko w jednym", który umożliwia jednoczesne korzystanie, na ekranie podzielonym pionowo lub poziomo, z obrazu zaawansowanej technologii HD-ID... Edited July 2, 2015 by marianosum
sucks_one Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Możliwe, że masz możliwość stworzenia własnej kombinacji i wtedy możesz ustawić podział vertykalny.
miramar69 Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 A tak wygladają na ten przykład : "PASKUDY" na GARMINIE
Paprykarz Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 Co ta za woda była ? 27,3 stopnia, niekiepsko ciepła.
miramar69 Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 Nasza "Królowa" w samo południe w czasie ostatnich upałów (50 stopni C na słońcu)
Recommended Posts