Jump to content

Recommended Posts

Posted

Użyłem szukajki ;)

post-50501-0-93645500-1430992251_thumb.jpg

Ale jak widać wyników zwróciło 0, dlatego zakładam temat.

Szukam echa na łódkę, do okazjonalnego użytkowania - dlatego 5" do max moich potrzeb. Mam możliwość kupienie w US więc cena na poziomie 1200zł jest akceptowalna, choć im taniej tym lepiej.

Czy ktoś użytkuje tego Garmina, czy może lepiej wybrać coś innego - może wystarczy 301dv?

Dziękuję z góry za podpowiedzi.

Posted

Użyłem szukajki ;)

http://jerkbait.pl/public/style_images/tctc91_simplify/attachicon.gifUntitled-12.jpg

Ale jak widać wyników zwróciło 0, dlatego zakładam temat.

Szukam echa na łódkę, do okazjonalnego użytkowania - dlatego 5" do max moich potrzeb. Mam możliwość kupienie w US więc cena na poziomie 1200zł jest akceptowalna, choć im taniej tym lepiej.

Czy ktoś użytkuje tego Garmina, czy może lepiej wybrać coś innego - może wystarczy 301dv?

Dziękuję z góry za podpowiedzi.

551dv to w zasadzie to samo co 50dv tyle że bez przewodnika :)

5' ekran w prostokącie. Brak zawiech. Obsługa intuicyjna. IMO produkty Garmina są niedocenione.

Kupisz i będziesz zadowolony z użytkowania.

Kumpel użytkuje 50dv a mnie się nadażyła okazja na 70dv.

Obaj piejemy z zachwytu.

• Like 1
Posted

Nad Zegrzem jestem raczej rzadko.

DV to IMO to samo co HDI. Głównie jednak używam DżiPi + tradycyjny

• 2 weeks later...
Posted

Za jakieś dwa -trzy tygodnie ,chyba będę posiadaczem takiego czegoś jak GARMIN 551dv. Sprawdzimy co potrafi. Z opisów i forów wyglada to bardzo dobrze, a "pranie"  w nowym sezonie sumowym zweryfikuje to na pewno.

• 1 month later...
Posted (edited)

Odebrałem swoje 551dv i jak na razie jestem na etapie "gałkologii". Pierwsze wrażenia na sucho są bardzo pozytywne. Po wystrojeniu i ustawieniu , niedługo chrzest bojowy na wodzie.

Edited by miramar69
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Jestem pod wrażeniem tego produktu, do tej pory posiadałem tylko LOWRANCE i byłem bardzo sceptycznie nastawiony do jakiegoś tam GARMINA. Zaproponowano mi ten produkt i już widzę że będę zadowolony :) . Jak na razie  dopatrzułem się powiedzmy "małego minusika"  to że ekran jest niby 5" lecz postawiony w pionie, a nie jak w typowych produktach w poziomie. Jeśli chodzi o gałkologię to obsługa intuicyjna i także prosta niczym 5X-PRO. Za to wieksza moc sygnału robi swoje: nie wprowadza tyle zakłuceń, lepiej wszystko uwidocznione, odseparowane. Oczywiście ekran też swoje dołożył - większa rozdzielczość i kolorki  . Ryby też jakieś widać więc chyba jest OK. D-vu też se dziś załączyłem na chwilkę - ciekawe rzeczy czasem widac  ;) .

Edited by miramar69
Posted (edited)

. Jak na razie dopatrzułem się powiedzmy "małego minusika" to że ekran jest niby 5" lecz postawiony w pionie, a nie jak w typowych produktach w poziomie.

Czytałem opis tego echa i znalazłem min.

... Echo 551dv to najwyższej jakości sonar dostarczany w zestawie z przetwornikiem "wszystko w jednym", który umożliwia jednoczesne korzystanie, na ekranie podzielonym pionowo lub poziomo, z obrazu zaawansowanej technologii HD-ID...

Edited by marianosum
Posted

Możliwe, że masz możliwość stworzenia własnej kombinacji i wtedy możesz ustawić podział vertykalny.

• 3 weeks later...