mrufa8 Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Witam,po ostatnim pstrągowaniu trafiła mnie kropkowa choroba i myślę, że czas sprawić sobie jakiś kijaszek.Będę wędkował głownie na wąskiej zakrzaczonej rzece o nazwie biała przemsza.Podstawowe parametry kijka:najlepiej żeby nie przekroczył długości 2m,CW. max. 6g(przeważnie 3g) plus guma, rzadziej wobki nie przekraczajace 4 cm.Preferuje szybkie kije. Zastanawiałem się nad STC Trout series i STC Panfish, tylko czy ktoś miał porównanie tych patyków ? i jak sie ma STC z wyrzutem 5.5 g do 7g? Jestem otwarty na propozycje, tak samo jak mój budżet
kogut Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Jeżeli mogą być wędki custom to poleciłbym Phenixa FX601,661lub coś z Matagi
xyzzvpc Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 FX 701-1-BFX 661 I będzie pan zadowolony Ogarną wszystko główki 2-5g plus gumiś, jigi, wobki do 5cm, obrotówki 00 do 2, małe wahadełka. Blanki mają spory zapas mocy na spotkanie z większym kropkiem.
dreadknight Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 (edited) Witam,po ostatnim pstrągowaniu trafiła mnie kropkowa choroba i myślę, że czas sprawić sobie jakiś kijaszek.Będę wędkował głownie na wąskiej zakrzaczonej rzece o nazwie biała przemsza.Podstawowe parametry kijka:najlepiej żeby nie przekroczył długości 2m,CW. max. 6g(przeważnie 3g) plus guma, rzadziej wobki nie przekraczajace 4 cm.Preferuje szybkie kije. Zastanawiałem się nad STC Trout series i STC Panfish, tylko czy ktoś miał porównanie tych patyków ? i jak sie ma STC z wyrzutem 5.5 g do 7g? Jestem otwarty na propozycje, tak samo jak mój budżet Panfish nie jest szybki i nie ma zapasu mocy za dużo w mojej opinii, oglądałem różne długości. Prędzej trout Edited May 7, 2015 by dreadknight
mrufa8 Posted May 10, 2015 Author Posted May 10, 2015 Biała Przemsza wąska? i zakrzaczona? Chyba "u góry" mam pare "niewygodnych" miejscówek Dzieki za podpowiedzi. Po rozmowie z kolegą Skalkiem, będzie to blank suzuki, który sam Skalek przyozdobi 1
Bander Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 mam pare "niewygodnych" miejscówek Dzieki za podpowiedzi. Po rozmowie z kolegą Skalkiem, będzie to blank suzuki, który sam Skalek przyozdobi Który model wybrałeś jeśli można wiedzieć ?
Bander Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Można 182 mono do 7g Dzieki Mierzę w klasę niżej - do 5g.Jak będziesz miał kijek w ręce daj znać jak się zachowuje przy pracy z konkretnym woblerem (np. salmo, rapala itp.)Pozdrawiam
Recommended Posts